19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze ve Dilovası’nda kontrolsüz sanayileşme var!

Kocaeli 31.10.2017 - 12:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebze ve Dilovası’nda kontrolsüz sanayileşme var!

Dedeoğlu’ndan turizm önerisi

DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, il genelindeki turistik alanların yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiğini belirtti TURİSTLERE GÖRE DİZAYN EDİLMELİ DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, yönetimiyle beraber parti binasında basın toplantısı düzenledi. Dedeoğlu, Kocaeli’nin tarihi ve turistik yerler açısından çok önemli bölgelere sahip olduğunu hatırlatarak, “İzmit’in kent tarihi çok eskilere dayanıyor, tarih, kültür, sağlık ve doğa turizminde çok önemli bir yere gelebilir. Belediyenin buna yönelik bir çalışma yapması gerekiyor. İzmit’te tarihi yerleri restore ederken, turistlerin gezebileceği yerlerin yok edilmemesi önem taşıyor” dedi. SANAYİLEŞME YOK EDİYOR Kocaeli’nin doğasının her geçen gün sanayileşme adına yok edildiğini belirten Dedeoğlu, “Gebze, Dilovası, Kartepe ve Körfez kıyıları bu sanayileşme ile yok edildi ve ediliyor. Bizler de etrafımızı kuşatan bu kontrolsüz sanayileşmenin yarattığı, görsel bozukluklar ve sağlığımızı kaybetme tehlikesi ile karşı karşıyayız. İzmit geçmişinde yaşanan çok önemli olayları bağrında taşıyor. Şehrimiz birçok önemli isimlere ev sahipliği yapmış, birçok tarihi olaya şahit olmuştur. İzmit’te inançları dolayısıyla öldürülen Hristiyan dünyasının önemli isimleri şehrimizde bulunmuştur” diye konuştu. DOĞA SPORU Dedeoğlu, “Cumhuriyetin kuruluşu Mustafa Kemal tarafından 16 Ocak 1923’te İzmit’ten müjdelenmiştir. Kocaeli’de Osmanlılar zamanındaki tarihi yerler turizm açısından çok büyük bir avantajdır. Ayrıca doğa turizmine de çok uygun olan kentimiz bir doğa sporu merkezi haline gelebilir. Sağlık turizmi için gerekli çalışmalar yapılırsa İzmit önemli bir merkez haline gelebilir. Kent ekonomisine büyük bir katkı sağlanması için turistlere yönelik çalışmaların yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu. YOKSA SP DARBELERE KARŞI DEĞİL Mİ? Öte yandan Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik’in ilimizde gerçekleştirilen ve 26 ülkeden yüzlerce entellektüelin buluşturulduğu Kartepe Zirvesi için ‘Kartepe Zırvası, halkın parasını israf ediyorlar’ açıklamasının ardından AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan düzenlediği basın açıklamasında SP İl Başkanı için ‘Saçmalamakta zirveye’ çıktı açıklamasını yapmıştı. Bu açıklamanın hemen ardından DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu’da konuya ilişkin görüşlerini açıkladı. DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Kartepe zirvesine ilişkin açıklamalarında SP İl Başkanının sözlerini yersiz bulduğunu belirterek, “Daha zirve gerçekleştirilmeden böyle bir açıklama yapması gereksizdi. Oraya gelerek incelemede bulunabilir, eksiklikler hakkında konuşabilirdi. Biz DSP olarak darbelerden çok çektik, bende oraya katılma gereği duydum ve güzelde bir zirve gerçekleştirildiğine inanıyorum. Başkan Karaosmanoğlu’nun konuşması da tarafsızdı ve tarihi darbelerin anlatıldığı bölümde 15 Temmuz ön plana çıkarılmadı ve tüm darbelerden eşit bir şekilde bahsedildi. SP İl Başkanımız gelmemiş olması insanın aklına Saadet darbelere destek mi veriyor sorusunu getiriyor” dedi.
Dedeoğlu’ndan turizm önerisi

DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, il genelindeki turistik alanların yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiğini belirtti

TURİSTLERE GÖRE DİZAYN EDİLMELİ

DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, yönetimiyle beraber parti binasında basın toplantısı düzenledi. Dedeoğlu, Kocaeli’nin tarihi ve turistik yerler açısından çok önemli bölgelere sahip olduğunu hatırlatarak, “İzmit’in kent tarihi çok eskilere dayanıyor, tarih, kültür, sağlık ve doğa turizminde çok önemli bir yere gelebilir. Belediyenin buna yönelik bir çalışma yapması gerekiyor. İzmit’te tarihi yerleri restore ederken, turistlerin gezebileceği yerlerin yok edilmemesi önem taşıyor” dedi.

SANAYİLEŞME YOK EDİYOR

Kocaeli’nin doğasının her geçen gün sanayileşme adına yok edildiğini belirten Dedeoğlu, “Gebze, Dilovası, Kartepe ve Körfez kıyıları bu sanayileşme ile yok edildi ve ediliyor. Bizler de etrafımızı kuşatan bu kontrolsüz sanayileşmenin yarattığı, görsel bozukluklar ve sağlığımızı kaybetme tehlikesi ile karşı karşıyayız. İzmit geçmişinde yaşanan çok önemli olayları bağrında taşıyor. Şehrimiz birçok önemli isimlere ev sahipliği yapmış, birçok tarihi olaya şahit olmuştur. İzmit’te inançları dolayısıyla öldürülen Hristiyan dünyasının önemli isimleri şehrimizde bulunmuştur” diye konuştu.

DOĞA SPORU

Dedeoğlu, “Cumhuriyetin kuruluşu Mustafa Kemal tarafından 16 Ocak 1923’te İzmit’ten müjdelenmiştir. Kocaeli’de Osmanlılar zamanındaki tarihi yerler turizm açısından çok büyük bir avantajdır. Ayrıca doğa turizmine de çok uygun olan kentimiz bir doğa sporu merkezi haline gelebilir. Sağlık turizmi için gerekli çalışmalar yapılırsa İzmit önemli bir merkez haline gelebilir. Kent ekonomisine büyük bir katkı sağlanması için turistlere yönelik çalışmaların yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

YOKSA SP DARBELERE KARŞI DEĞİL Mİ?

Öte yandan Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik’in ilimizde gerçekleştirilen ve 26 ülkeden yüzlerce entellektüelin buluşturulduğu Kartepe Zirvesi için ‘Kartepe Zırvası, halkın parasını israf ediyorlar’ açıklamasının ardından AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan düzenlediği basın açıklamasında SP İl Başkanı için ‘Saçmalamakta zirveye’ çıktı açıklamasını yapmıştı. Bu açıklamanın hemen ardından DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu’da konuya ilişkin görüşlerini açıkladı. DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Kartepe zirvesine ilişkin açıklamalarında SP İl Başkanının sözlerini yersiz bulduğunu belirterek, “Daha zirve gerçekleştirilmeden böyle bir açıklama yapması gereksizdi. Oraya gelerek incelemede bulunabilir, eksiklikler hakkında konuşabilirdi. Biz DSP olarak darbelerden çok çektik, bende oraya katılma gereği duydum ve güzelde bir zirve gerçekleştirildiğine inanıyorum. Başkan Karaosmanoğlu’nun konuşması da tarafsızdı ve tarihi darbelerin anlatıldığı bölümde 15 Temmuz ön plana çıkarılmadı ve tüm darbelerden eşit bir şekilde bahsedildi. SP İl Başkanımız gelmemiş olması insanın aklına Saadet darbelere destek mi veriyor sorusunu getiriyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.