Gebze’ye ‘Büyük’ Projeler!

Kocaeli 04.03.2019 - 11:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze’ye ‘Büyük’ Projeler!

ÖMÜR KAVRAN YAZDI... OKUMADAN GEÇMEYİN...

Pazar günü Cumhur İttifakı’nın Belediye başkan Adayı Zinnur Büyükgöz’ün seçim beyannamesi ve Gebze projelerini açıkladığı programı takip ettim. En başta şunu söylemek gerekirse, karşımızda heyecanlı bir isim vardı. AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz’ün yaşadığı heyecan, hal ve hareketlerine yansımıştı. Gebze projelerine akademisyen eli değdiği çok belli. Bu akademisyen eli de Cumhur İttifakı’nın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç.Dr. Tahir Büyükakın’a ait. Açık konuşmak gerekirse, hemen hemen her proje Gebze için ihtiyaç ve zaruri. Büyükgöz ve Büyükakın, Kocaeli’nin en büyük ilçesi Gebze için ‘Büyük’ düşündüklerini hazırladıkları projelerle gösterdiler. Beyannamede 100’e yakın proje var. Bu projeler, kısa, orta ve uzun vade olarak üç bölüme ayrılmış. Sadece Akademisyen deli değil, Şehir plancısı eli de bu projelere değinmiş. *** Şunu belirtmek gerekişe, hazırlanan projelerde, “Yol, kaldırım, asfalt” yapacağız şeklinde , eski dönemleri aratan vaatlerin yer almaması çok sevindirici. Çünkü yol yapmak, asfalt atmak Belediyelerin zaten asli görevi ve değinilmemesi gereken bir konu. Bunu Anadolu’nun ücra köşelerinde proje olarak sunabilirsiniz, ama Gebze gibi sanayinin başkenti, marka şehir, bilim ve teknolojinin merkez üssü olmaya aday, Kocaeli gibi bir metropolün en büyük ilçesine, büyük projeler gerekirdi. Büyükgöz ve Büyükakın bu açıdan beyanname kapsamında hazırladıkları projelerle sınıfı geçtiler. *** Gebze yeni dönemde akıllı şehir kavramıyla karşı karşıya. Projelerin ne kadarı hayat geçer, verilen sözlerin ne kadar tutulur bunlar tartışılır ama bunların hepsinin gerçekleşmesi demek Gebze’nin arzu ettiği marka şehir olmasını gerçekleştirmesi demek. Zinnur Büyükgöz ve Cumhur İttifakı dersine iyi çalışmış. AK Parti’yi bu seçimde en çok sıkıntıya sokacak konu olan ve bizim de seçimin sonucunu belirleyeceğini düşündüğümüz Hürriyet ve Yavuz Selim’in tapu sorununda da itidalli bir çözüm bulunmuş. Adaylığı açıklanır açıklanmaz “Önce tapu, sonra yapı” diyerek bu konuda ki bakış açısını ortaya koyan Büyükgöz, bu meseleyi beyannamesine alarak tapuların vatandaşa teslim edileceğini sözünü verdi. *** Seçim beyannamesi içerisinde yer alkan projeleri bugün gazetemizde ve www.hedefgazetesi.com.tr adresinde paylaştık. Ayrıntılara çok fazla değinmeyeceğim. Hazırlanan projeler şu ana kadar geçer not aldı, bakalım halk nazarında bu projelerin karşılığı ne olacak ve bu vaatlerin ne kadar gerçekleşecek hep birlikte göreceğiz. Seçim beyannamesinin kitapçığını alarak arşivimize koyduk, 5 yıl sonra neler yapılmış bakıp göreceğiz.
ÖMÜR KAVRAN YAZDI... OKUMADAN GEÇMEYİN...

Pazar günü Cumhur İttifakı’nın Belediye başkan Adayı Zinnur Büyükgöz’ün seçim beyannamesi ve Gebze projelerini açıkladığı programı takip ettim. En başta şunu söylemek gerekirse, karşımızda heyecanlı bir isim vardı. AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz’ün yaşadığı heyecan, hal ve hareketlerine yansımıştı. Gebze projelerine akademisyen eli değdiği çok belli. Bu akademisyen eli de Cumhur İttifakı’nın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç.Dr. Tahir Büyükakın’a ait. Açık konuşmak gerekirse, hemen hemen her proje Gebze için ihtiyaç ve zaruri. Büyükgöz ve Büyükakın, Kocaeli’nin en büyük ilçesi Gebze için ‘Büyük’ düşündüklerini hazırladıkları projelerle gösterdiler. Beyannamede 100’e yakın proje var. Bu projeler, kısa, orta ve uzun vade olarak üç bölüme ayrılmış. Sadece Akademisyen deli değil, Şehir plancısı eli de bu projelere değinmiş.

***

Şunu belirtmek gerekişe, hazırlanan projelerde, “Yol, kaldırım, asfalt” yapacağız şeklinde , eski dönemleri aratan vaatlerin yer almaması çok sevindirici. Çünkü yol yapmak, asfalt atmak Belediyelerin zaten asli görevi ve değinilmemesi gereken bir konu. Bunu Anadolu’nun ücra köşelerinde proje olarak sunabilirsiniz, ama Gebze gibi sanayinin başkenti, marka şehir, bilim ve teknolojinin merkez üssü olmaya aday, Kocaeli gibi bir metropolün en büyük ilçesine, büyük projeler gerekirdi. Büyükgöz ve Büyükakın bu açıdan beyanname kapsamında hazırladıkları projelerle sınıfı geçtiler.

***

Gebze yeni dönemde akıllı şehir kavramıyla karşı karşıya. Projelerin ne kadarı hayat geçer, verilen sözlerin ne kadar tutulur bunlar tartışılır ama bunların hepsinin gerçekleşmesi demek Gebze’nin arzu ettiği marka şehir olmasını gerçekleştirmesi demek. Zinnur Büyükgöz ve Cumhur İttifakı dersine iyi çalışmış. AK Parti’yi bu seçimde en çok sıkıntıya sokacak konu olan ve bizim de seçimin sonucunu belirleyeceğini düşündüğümüz Hürriyet ve Yavuz Selim’in tapu sorununda da itidalli bir çözüm bulunmuş. Adaylığı açıklanır açıklanmaz “Önce tapu, sonra yapı” diyerek bu konuda ki bakış açısını ortaya koyan Büyükgöz, bu meseleyi beyannamesine alarak tapuların vatandaşa teslim edileceğini sözünü verdi.

***

Seçim beyannamesi içerisinde yer alkan projeleri bugün gazetemizde ve www.hedefgazetesi.com.tr adresinde paylaştık. Ayrıntılara çok fazla değinmeyeceğim. Hazırlanan projeler şu ana kadar geçer not aldı, bakalım halk nazarında bu projelerin karşılığı ne olacak ve bu vaatlerin ne kadar gerçekleşecek hep birlikte göreceğiz. Seçim beyannamesinin kitapçığını alarak arşivimize koyduk, 5 yıl sonra neler yapılmış bakıp göreceğiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.