19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze’ye hayvan pazarı yeri kurulmalı!

Gebze 14.05.2020 - 14:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze’ye hayvan pazarı yeri kurulmalı!

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç, “Gebze’ye hayvan pazarı yeri kurulmalı!” dedi.

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç Dünya Çiftçiler günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Kılıç mesajında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizde ve Gebze’de Covid-19 hastalığında dolayı olağandışı gelişmeler yaşanmaktadır. Ülkenin ekonomik durumu göz önüne alındığında çiftçimizin kullanacağı Tarım makinaları ve ekipmanlarında teknolojik yeniliği yakalamak için Vergi muafiyeti sağlanmalıdır. Çiftçimizin kullanmış olduğu mazottan ÖTV’nin kaldırılması zorunlu hale gelmiştir Gebze sanayi kenti olduğu için çevre ve hava kirliliği gün geçtikçe artmakta. Üretimin verimi ve kalitesi düşmekte üretim kalitesini yükseltmek ve verimi artırabilmek için ilaç ve gübre fiyatlarındaki farkı karşılamakta sıkıntı yaşamaktadır. Bu sebeplerden dolayı çiftçilerimize ilaç ve gübre desteği verilmelidir. Gebze’de büyükbaş hayvan girdileri ve çıktıları yıllık ortalama İki Yüz bin civarında oluşmaktadır. Hayvan besicileri Çiftçilerimiz pazar bulmakta zorlanmaktadır. ÇİFTÇİLERİMİZİN MAĞDURİYETİ ORTADAN KALDIRILMALI Gebze’mize modern bir hayvan pazarı yeri ve mezbahana kurulmalıdır. Çiftçilerimize bu konunun mağduriyeti ortadan kaldırılmalıdır. Çiftçilerimizi üretime teşvik etmek için Çiftçimizin Tarım Kredi Kooperatifleri borçları ertelenmelidir. Bu borçların faizleri silinmelidir. Devlet gerekirse çiftçinin üreteceği tüm ürünler için alım garantisi vermelidir. Tarımın sürdürülmesi Ülkemizin "beka meselesidir.” BEREKET VE BOLLUK DİLİYORUM Temel gıda maddelerinin temini, hayatta kalmak için zorunludur. Doğrudan doğruya milletimizin bekasıyla ilgili olan temel gıda ihtiyacının karşılanması noktasında en önemli vazifeyi ifa eden çiftçilerimize bu zor günlerde mutlaka sahip çıkmalıyız. Mevsimlik işçiler için gerekli tedbirleri acilen almalıyız. Bu noktada en büyük desteği ve fedakârlığı da devletimizin yapması gerekmektedir. Bu vesileyle Tarımı güçlü, çiftçisi mutlu bir ülkenin güneşinin daha parlak, geleceğe dair umudunun daha güçlü, ufkunun daha aydınlık olacağına dair sarsılmaz inancımızı ifade ederek, tüm üreticilerimizin dünya çiftçiler gününü, bereket ve bolluk dileğiyle kutluyorum.”
Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç, “Gebze’ye hayvan pazarı yeri kurulmalı!” dedi.

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç Dünya Çiftçiler günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Kılıç mesajında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizde ve Gebze’de Covid-19 hastalığında dolayı olağandışı gelişmeler yaşanmaktadır. Ülkenin ekonomik durumu göz önüne alındığında çiftçimizin kullanacağı Tarım makinaları ve ekipmanlarında teknolojik yeniliği yakalamak için Vergi muafiyeti sağlanmalıdır. Çiftçimizin kullanmış olduğu mazottan ÖTV’nin kaldırılması zorunlu hale gelmiştir Gebze sanayi kenti olduğu için çevre ve hava kirliliği gün geçtikçe artmakta. Üretimin verimi ve kalitesi düşmekte üretim kalitesini yükseltmek ve verimi artırabilmek için ilaç ve gübre fiyatlarındaki farkı karşılamakta sıkıntı yaşamaktadır. Bu sebeplerden dolayı çiftçilerimize ilaç ve gübre desteği verilmelidir. Gebze’de büyükbaş hayvan girdileri ve çıktıları yıllık ortalama İki Yüz bin civarında oluşmaktadır. Hayvan besicileri Çiftçilerimiz pazar bulmakta zorlanmaktadır.

ÇİFTÇİLERİMİZİN MAĞDURİYETİ ORTADAN KALDIRILMALI

Gebze’mize modern bir hayvan pazarı yeri ve mezbahana kurulmalıdır. Çiftçilerimize bu konunun mağduriyeti ortadan kaldırılmalıdır. Çiftçilerimizi üretime teşvik etmek için Çiftçimizin Tarım Kredi Kooperatifleri borçları ertelenmelidir. Bu borçların faizleri silinmelidir. Devlet gerekirse çiftçinin üreteceği tüm ürünler için alım garantisi vermelidir. Tarımın sürdürülmesi Ülkemizin "beka meselesidir.”

BEREKET VE BOLLUK DİLİYORUM

Temel gıda maddelerinin temini, hayatta kalmak için zorunludur. Doğrudan doğruya milletimizin bekasıyla ilgili olan temel gıda ihtiyacının karşılanması noktasında en önemli vazifeyi ifa eden çiftçilerimize bu zor günlerde mutlaka sahip çıkmalıyız. Mevsimlik işçiler için gerekli tedbirleri acilen almalıyız. Bu noktada en büyük desteği ve fedakârlığı da devletimizin yapması gerekmektedir. Bu vesileyle Tarımı güçlü, çiftçisi mutlu bir ülkenin güneşinin daha parlak, geleceğe dair umudunun daha güçlü, ufkunun daha aydınlık olacağına dair sarsılmaz inancımızı ifade ederek, tüm üreticilerimizin dünya çiftçiler gününü, bereket ve bolluk dileğiyle kutluyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.