19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze yeni kütüphanesine kavuştu

Gebze 28.03.2016 - 16:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Gebze yeni kütüphanesine kavuştu

Gebze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı himayesinde gerçekleşen 2. İyilik Festivali kapsamında, Kastamonu Entegre’nin desteğiyle hayata geçirilen Gebze Öğrenci Yurdu Kütüphanesi’nin açılışı yapıldı. Açılışa Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Yurt Müdürü Resul Kotan ve öğrenciler katıldı.

Avrupa'nın en büyük MDF, yonga levha ve laminat parke üreticilerinden Kastamonu Entegre’nin desteğiyle, Gebze Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Gebze Öğrenci Yurdu Kütüphanesi açıldı. Kütüphane açılışı öncesi düzenlenen bağış kampanyası ile toplanan kitapların da raflardaki yerini aldığı kütüphane artık Gebze’li öğrencilerin hizmetinde. Açılışta konuşma yapan Kastamonu Entegre Fabrika Direktörü Yusuf İleri okuyan ve üreten nesillerin önemine vurgu yaparak “Gebze’de 1994 yılından beri üretim faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. 22 yıllık geçmişimizle ve çalışan ailemizle biz de artık Gebze’nin yerlisiyiz. Kastamonu Entegreli’ler olarak yaşadığımız bölgeye karşı olan sorumluluğumuzu her an omuzlarımızda hissediyoruz ve gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Kütüphanecilik bizim kültürümüzde eskiye dayanan bir özellik olmasına rağmen günümüzde okumaya ayrılan sürenin azaldığını görüyoruz. Türkiye kitap okuma oranında, dünya ülkeleri arasında 86′ncı sırada yer alıyor. Avrupa’da kitap okuma oranı yüzde 21 iken bu oran Türkiye’de sadece 10 binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. Bize düşen ise değişimi kendimizden hareketle çevremizde başlatmak. Evde, okulda, iş yerinde bu oranı artırmak için çalışmalar yapmak. Hayatımızın her alanında okumayı, araştırmayı ve öğrenmeyi hedef haline getirmeliyiz. Okuyan bir nesil için Yurtkur Kütüphanesi’nin açılışına yaptığımız katkıdan dolayı gurur duyuyoruz. Bu güzel projeyi gerçekleştirmemizi sağlayan yerel yönetime de teşekkürlerimizi ifade etmeyi bir borç biliyoruz” dedi.
Gebze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı himayesinde gerçekleşen 2. İyilik Festivali kapsamında, Kastamonu Entegre’nin desteğiyle hayata geçirilen Gebze Öğrenci Yurdu Kütüphanesi’nin açılışı yapıldı. Açılışa Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Yurt Müdürü Resul Kotan ve öğrenciler katıldı.

Avrupa'nın en büyük MDF, yonga levha ve laminat parke üreticilerinden Kastamonu Entegre’nin desteğiyle, Gebze Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Gebze Öğrenci Yurdu Kütüphanesi açıldı. Kütüphane açılışı öncesi düzenlenen bağış kampanyası ile toplanan kitapların da raflardaki yerini aldığı kütüphane artık Gebze’li öğrencilerin hizmetinde.

Açılışta konuşma yapan Kastamonu Entegre Fabrika Direktörü Yusuf İleri okuyan ve üreten nesillerin önemine vurgu yaparak “Gebze’de 1994 yılından beri üretim faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. 22 yıllık geçmişimizle ve çalışan ailemizle biz de artık Gebze’nin yerlisiyiz. Kastamonu Entegreli’ler olarak yaşadığımız bölgeye karşı olan sorumluluğumuzu her an omuzlarımızda hissediyoruz ve gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Kütüphanecilik bizim kültürümüzde eskiye dayanan bir özellik olmasına rağmen günümüzde okumaya ayrılan sürenin azaldığını görüyoruz. Türkiye kitap okuma oranında, dünya ülkeleri arasında 86′ncı sırada yer alıyor. Avrupa’da kitap okuma oranı yüzde 21 iken bu oran Türkiye’de sadece 10 binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. Bize düşen ise değişimi kendimizden hareketle çevremizde başlatmak. Evde, okulda, iş yerinde bu oranı artırmak için çalışmalar yapmak. Hayatımızın her alanında okumayı, araştırmayı ve öğrenmeyi hedef haline getirmeliyiz. Okuyan bir nesil için Yurtkur Kütüphanesi’nin açılışına yaptığımız katkıdan dolayı gurur duyuyoruz. Bu güzel projeyi gerçekleştirmemizi sağlayan yerel yönetime de teşekkürlerimizi ifade etmeyi bir borç biliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.