19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze yeni kütüphanesine kavuşuyor

Gebze 17.04.2019 - 14:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gebze yeni kütüphanesine kavuşuyor

Aralık ayında tamamlanması planlanan Gebze Halk Kütüphanesi’nde tadilat çalışmaları hız kazandı. İçerisinde konferans salonu, fuaye alanı, toplantı salonu, çocuk bölümlerinin de yer alacağı yeni Kütüphane’de çalışmaları Kaymakam Mustafa Güler yerinde inceledi.

Gebze Sultan Orhan Mahallesi’nde tahsis edilen İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nde tadilat çalışmaları başladı. Gebze’ye yakışan bir Kütüphane kazandırmak için yapılan çalışımalar neticesinde,  19 Şubat 2018’de eski FEM Dershanesi binası Kütüphane olarak tahsis edilmişti.  Kocaeli Valiliğince ihalesi yapılan binada çalışmalar resmen başladı. KAYMAKAM GÜLER İNCELEME YAPTI Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, çalışmaların başladığı kütüphaneye giderek,  incelemelerde bulundu.  Devam eden çalışmalarda ara duvarları yıkılarak, tavan ve taban malzemeleri soyularak güçlendirme yapılmaya hazır hale getirildi. Güçlendirme işleminin ardından mimari ve mekanik proje uygulamaları başlayacak bina 9 ay sonra Gebze Kaymakamlığı İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğüne teslim edilecek. HERŞEY DÜŞÜNÜLDÜ 2 bin 600 metre kare olacak yeni hizmet binası içerisinde standart kütüphanecilik hizmetlerinin yanı sıra çeşitli kültürel etkinliklerin gerçekleştirilebileceği konferans salonu, 40 kişilik toplantı salonu, belirli zamanlarda çocuklara ve kütüphane kullanıcılarına eğitici ve öğretici film gösteriminin yapılabileceği cep sineması salonu, Kütüphane müdavimleri ile çocuklarını Kütüphaneye getiren ebeveynlerin günlük gazete ve dergilerini çay ve kahve eşliğinde, rahat koltuklarda okuyabilecekleri süreli yayınlar ve kitap-kafe bölümü, çeşitli atölye çalışmalarının yapılabileceği serbest çalışma salonları, mescid, internet hizmeti gibi imkanlar sağlanacak. Bununla beraber engelliler bölümü ve çocuk bölümleri de kütüphane içerisinde yer alacak. ARALIK AYINDA HİZMETE AÇILACAK Aralık ayında hizmete açılması planlanan Kütüphane içerisinde çok fonksiyonlu zeka oyunalrı ve aktivite bölümlerinin yanı sıra sessiz çalışma alanları da yer alacak. Kütüphanenin yapılması ile birlikte kültürel çalışmalara bir yenisi daha eklenecek ve Gebzeliler bu yeni mekanda kitaplarla dolu bir yaşam merkezine kavuşacak.
Aralık ayında tamamlanması planlanan Gebze Halk Kütüphanesi’nde tadilat çalışmaları hız kazandı. İçerisinde konferans salonu, fuaye alanı, toplantı salonu, çocuk bölümlerinin de yer alacağı yeni Kütüphane’de çalışmaları Kaymakam Mustafa Güler yerinde inceledi.

Gebze Sultan Orhan Mahallesi’nde tahsis edilen İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nde tadilat çalışmaları başladı. Gebze’ye yakışan bir Kütüphane kazandırmak için yapılan çalışımalar neticesinde,  19 Şubat 2018’de eski FEM Dershanesi binası Kütüphane olarak tahsis edilmişti.  Kocaeli Valiliğince ihalesi yapılan binada çalışmalar resmen başladı.

KAYMAKAM GÜLER İNCELEME YAPTI

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, çalışmaların başladığı kütüphaneye giderek,  incelemelerde bulundu.  Devam eden çalışmalarda ara duvarları yıkılarak, tavan ve taban malzemeleri soyularak güçlendirme yapılmaya hazır hale getirildi. Güçlendirme işleminin ardından mimari ve mekanik proje uygulamaları başlayacak bina 9 ay sonra Gebze Kaymakamlığı İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğüne teslim edilecek.

HERŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

2 bin 600 metre kare olacak yeni hizmet binası içerisinde standart kütüphanecilik hizmetlerinin yanı sıra çeşitli kültürel etkinliklerin gerçekleştirilebileceği konferans salonu, 40 kişilik toplantı salonu, belirli zamanlarda çocuklara ve kütüphane kullanıcılarına eğitici ve öğretici film gösteriminin yapılabileceği cep sineması salonu, Kütüphane müdavimleri ile çocuklarını Kütüphaneye getiren ebeveynlerin günlük gazete ve dergilerini çay ve kahve eşliğinde, rahat koltuklarda okuyabilecekleri süreli yayınlar ve kitap-kafe bölümü, çeşitli atölye çalışmalarının yapılabileceği serbest çalışma salonları, mescid, internet hizmeti gibi imkanlar sağlanacak. Bununla beraber engelliler bölümü ve çocuk bölümleri de kütüphane içerisinde yer alacak.

ARALIK AYINDA HİZMETE AÇILACAK

Aralık ayında hizmete açılması planlanan Kütüphane içerisinde çok fonksiyonlu zeka oyunalrı ve aktivite bölümlerinin yanı sıra sessiz çalışma alanları da yer alacak. Kütüphanenin yapılması ile birlikte kültürel çalışmalara bir yenisi daha eklenecek ve Gebzeliler bu yeni mekanda kitaplarla dolu bir yaşam merkezine kavuşacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.