Gebze Yörükleri, Şükür'ü ağırladı!

Gebze 23.05.2020 - 12:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze Yörükleri, Şükür'ü ağırladı!

Dağcı ve tarihçi Rıdvan Şükür, yapmakta olduğu kırsal yaşam araştırması nedeniyle Gebze Yörük ve Türkmen derneği başkanı Cemil Karateke’nin misafiri oldu. Sığırlık merasında yüzlerce yıldır yaşayan Gebze Sığırlık Yörüklerinin kendilerine has yaşam tarz ve kültürleri hakkında dernek başkanından bilgi alan Şükür,  bu yaşam tarzına yeni çalışması içinde yer vereceğini söyledi.    Yörük yaşantısı, Yörük çadırı ve bölgede yetiştirilen koruma altında bulunan Boz ırk diye bilinen sığır ırkı hakkında dernek başkanından ayrıntılı bilgiler alan Şükür, bu kültürün tanıtılması konusunda elinden bir şey gelirse yapmaya hazır olduğunu belirtti. Şükür, Yörük kültürü hakkında özel bilgileri kendisi ile paylaşan ve kendisi ile yakından ilgilenen Başkan Karateke’ye teşekkür etti. ziyaret sırasında dernek başkanı tarihçi Şükür'e Yörüklerin simgesi keyfiye hediye etti.  Rıdvan Şükür, yakın zamanda Çayırova Teknik Bahçıvanlık okulunun tarihini konu alan bir kitap yayınlamıştı.

Dağcı ve tarihçi Rıdvan Şükür, yapmakta olduğu kırsal yaşam araştırması nedeniyle Gebze Yörük ve Türkmen derneği başkanı Cemil Karateke’nin misafiri oldu.

Sığırlık merasında yüzlerce yıldır yaşayan Gebze Sığırlık Yörüklerinin kendilerine has yaşam tarz ve kültürleri hakkında dernek başkanından bilgi alan Şükür,  bu yaşam tarzına yeni çalışması içinde yer vereceğini söyledi.   

Yörük yaşantısı, Yörük çadırı ve bölgede yetiştirilen koruma altında bulunan Boz ırk diye bilinen sığır ırkı hakkında dernek başkanından ayrıntılı bilgiler alan Şükür, bu kültürün tanıtılması konusunda elinden bir şey gelirse yapmaya hazır olduğunu belirtti. Şükür, Yörük kültürü hakkında özel bilgileri kendisi ile paylaşan ve kendisi ile yakından ilgilenen Başkan Karateke’ye teşekkür etti. ziyaret sırasında dernek başkanı tarihçi Şükür'e Yörüklerin simgesi keyfiye hediye etti.  Rıdvan Şükür, yakın zamanda Çayırova Teknik Bahçıvanlık okulunun tarihini konu alan bir kitap yayınlamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.