Gebze Yurdu’nda mevlid kandili!

Gebze 13.12.2016 - 12:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Gebze Yurdu’nda mevlid kandili!

Gebze Yurdu Öğrencileri, Yurt Müdürlüğünün düzenlediği bir organizasyon ile Mevlid Kandilini idrak etti. Geceye Gebze Vaizi Ramazan Karakaya’nın muhteşem Kur’an tilaveti ile başlandı. Sonrasında açılış konuşmasını yapan Yurt Müdürü Resul Kotan, “ Bu gün Mübarek Mevlid kandilini buruk kutluyoruz. Dün gece 38 şehit verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Ancak başaramayacaklar. Vatanımızı kimseye teslim etmeyeceğiz.” dedi. CAHİLİYE DÖNEMİNİ ANLATTI Ramazan Karakaya ise yaptığı sohbette cahiliye döneminden itibaren kız çocuklarının günümüze kadar yaşadığı evreleri anlattı. Cahiliye döneminde maruz kaldıkları muameleler ile İslam’ın doğuşu ile birlikte kız çocuklarına verilen değerin farkını ortaya koydu. Karakaya konuşmasında : “ Cahiliye döneminde kız çocuklarının gördüğü muamelelerdeki mazeret, o günkü şartlarda yaşayan anne baba kardeş için geçerli mazeret gibi görünse de, o günler de doğan İslam’ın bu mazeretleri kabul etmesi mümkün değildir.” dedi. Zaman zaman öğrencilerin sorularına cevap veren Ramazan Karakaya’nın sohbetini aynı konuyu görsel ve harika bir sunum ile sinevizyon gösterisi destekledi. Gecenin sonunda bir başka ilahiyatçı Sedat Kotan tarafından gecenin duası yapıldı.  

Gebze Yurdu Öğrencileri, Yurt Müdürlüğünün düzenlediği bir organizasyon ile Mevlid Kandilini idrak etti. Geceye Gebze Vaizi Ramazan Karakaya’nın muhteşem Kur’an tilaveti ile başlandı. Sonrasında açılış konuşmasını yapan Yurt Müdürü Resul Kotan, “ Bu gün Mübarek Mevlid kandilini buruk kutluyoruz. Dün gece 38 şehit verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Ancak başaramayacaklar. Vatanımızı kimseye teslim etmeyeceğiz.” dedi.

CAHİLİYE DÖNEMİNİ ANLATTI

Ramazan Karakaya ise yaptığı sohbette cahiliye döneminden itibaren kız çocuklarının günümüze kadar yaşadığı evreleri anlattı. Cahiliye döneminde maruz kaldıkları muameleler ile İslam’ın doğuşu ile birlikte kız çocuklarına verilen değerin farkını ortaya koydu. Karakaya konuşmasında : “ Cahiliye döneminde kız çocuklarının gördüğü muamelelerdeki mazeret, o günkü şartlarda yaşayan anne baba kardeş için geçerli mazeret gibi görünse de, o günler de doğan İslam’ın bu mazeretleri kabul etmesi mümkün değildir.” dedi. Zaman zaman öğrencilerin sorularına cevap veren Ramazan Karakaya’nın sohbetini aynı konuyu görsel ve harika bir sunum ile sinevizyon gösterisi destekledi. Gecenin sonunda bir başka ilahiyatçı Sedat Kotan tarafından gecenin duası yapıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.