19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebzeli çiftçilere destek!

Gebze 11.09.2019 - 15:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebzeli çiftçilere destek!

Gebze Ziraat Odası ile Gebze İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ortak düzenlediği ‘Ekonomik Yatırımlar Bilgi Semineri Gebze Kent Meydanı Kardelen Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. Gerçekleşen programa; Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Burkut, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Fatma Karayel, Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı. Gerçekleştirilen bilgilendirme seminerinde Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi sunumunu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Fatma Karayel yaptı. Karayel, “2006 yılında faaliyete geçen 2018 yılı ile birlikte uygulanan bir program.  Bunun amacı doğal kaynaklar ve çevrenin korumasıdır. Programımıza gerçek ve tüzel kişiler katılım sağlayabiliyor. Müracaat edebilmek için ön koşul çiftçi kayıt sistemidir. Başvurular 30 Eylül’de sona erecek. Projeler en geç 3 Kasım 2020’de açıklanacak. Çiftçilerimiz proje danışmanlarından teknik destek alabilecekler. 5 kişilik bir jüri ekibimizle projeler değerlendirmeden geçiyor” dedi. KÖYLERİMİZE AHIR YAPAMIYORUZ Karayel’in ardından Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen bir konuşma yaptı. Pekşen, “Gebze Bölgesi’nde Mollafenari, Denizli ve Kadıllı Köyleri birinci derece sit alanı. Buradan ruhsat alamadığımız için ahır yapamıyoruz. Bölgemizde diğer ilçelere göre hayvanlarımız çok fazla. Biz bu sorunumuza çözüm istiyoruz” diye konuştu. Başkan Pekşen’in ardından Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Burkut bir konuşma yaptı. Burkut, “Ballıkayalar bölgesi doğal sit alanı. Mağduriyetlerin çözümü için sit alanlarının sınırları için yeni bir çalışma yapılıyor. Sit alanlarına derecelendirme getirilerek 1. Ve 2. Derece sit alanlarında herhangi bir yapılaşmaya izin verilmeyecek.  3. ve 4. Derece sit alanlarında yapılaşmaya izin verilebilir. Bu çalışma uzun zamandır yapılıyor” açıklamasında bulundu HABER: KÜBRA AKABALI

Gebze Ziraat Odası ile Gebze İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ortak düzenlediği ‘Ekonomik Yatırımlar Bilgi Semineri Gebze Kent Meydanı Kardelen Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gerçekleşen programa; Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Burkut, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Fatma Karayel, Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı. Gerçekleştirilen bilgilendirme seminerinde Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi sunumunu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Fatma Karayel yaptı. Karayel, “2006 yılında faaliyete geçen 2018 yılı ile birlikte uygulanan bir program.  Bunun amacı doğal kaynaklar ve çevrenin korumasıdır. Programımıza gerçek ve tüzel kişiler katılım sağlayabiliyor. Müracaat edebilmek için ön koşul çiftçi kayıt sistemidir. Başvurular 30 Eylül’de sona erecek. Projeler en geç 3 Kasım 2020’de açıklanacak. Çiftçilerimiz proje danışmanlarından teknik destek alabilecekler. 5 kişilik bir jüri ekibimizle projeler değerlendirmeden geçiyor” dedi.

KÖYLERİMİZE AHIR YAPAMIYORUZ

Karayel’in ardından Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen bir konuşma yaptı. Pekşen, “Gebze Bölgesi’nde Mollafenari, Denizli ve Kadıllı Köyleri birinci derece sit alanı. Buradan ruhsat alamadığımız için ahır yapamıyoruz. Bölgemizde diğer ilçelere göre hayvanlarımız çok fazla. Biz bu sorunumuza çözüm istiyoruz” diye konuştu. Başkan Pekşen’in ardından Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Burkut bir konuşma yaptı. Burkut, “Ballıkayalar bölgesi doğal sit alanı. Mağduriyetlerin çözümü için sit alanlarının sınırları için yeni bir çalışma yapılıyor. Sit alanlarına derecelendirme getirilerek 1. Ve 2. Derece sit alanlarında herhangi bir yapılaşmaya izin verilmeyecek.  3. ve 4. Derece sit alanlarında yapılaşmaya izin verilebilir. Bu çalışma uzun zamandır yapılıyor” açıklamasında bulundu

HABER: KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.