GEBZELİ ÇOCUKLAR TABLETLERİNE KAVUŞUYOR!

Gebze 24.05.2017 - 10:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

GEBZELİ ÇOCUKLAR TABLETLERİNE KAVUŞUYOR!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yıl 8. kez çocukları tablet bilgisayarla buluşturacak. Cuma günü Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek törenle 29 bin 472 tablet bilgisayar öğrencilerle buluşacak.   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 6. sınıf öğrencilerini tablet bilgisayarlarıyla buluşturuyor. Bu yıl 8’inci kez 6.sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtılacak. Son teknoloji ve uygulamalarıyla tablet bilgisayarlar, öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlayacak. 25 Mayıs Perşembe günü Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde, 26 Mayıs Cuma günü ise Gebze’de Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek törenlerle 29 bin 472 tablet bilgisayar öğrencilerle buluşacak.  Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar toplam 219 bin 233 adet tableti çocukların eğitimine sundu. ÇALINMAYA ÖZEL ÖNLEM Yeni nesil bilgisayarlar, öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek özellikler bulunduruyor. Türkçeleştirilmiş F klavye düzenine sahip tabletler tak çıkar klavyesi sayesinde kolay yazmaya imkan sağlıyor. Bilgisayarın çalınmasını ve üçüncü şahıslara verilmesini engellemek amacıyla cihazlarda uzaktan kilitlenme özelliği bulunuyor. Bu özellik bilgisayar formatlansa bile sistemden kaldırılamıyor. Tabletlerde kelime işlem, hesap tablosu ve sunum uygulamalarını içeren tablet işletim sistemi için özelleştirilmiş ofis uygulaması yüklü halde bulunuyor. YABANCI DİL SÖZLÜK PROGRAMI Tabletler, sözlük programı kurulu halde teslim ediliyor. Sözlük programı içeriğinde “İngilizce-Türkçe” ve "Türkçe-İngilizce" özelliği yer alıyor. Üründe Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün onay verdiği Türkçe Sözlük programı bulunuyor. Tabletlerde sıkıştırma programı, müzik ve video oynatıcı program, pdf gösterici gibi ücretsiz kullanılabilecek programlar yer alıyor. Tabletlerde e-kitap desteği ile ebeveyn kontrol yazılımı da bulunuyor. Tablet bilgisayarlar 4GB Ram ve 64 GB belleğe sahip. KOCAELİ KODLUYOR Öte yandan dağıtılacak tabletlerin içerisinde bir kodlama programı olacak. Bu program ile öğrenciler proje geliştirerek Tablet Dağıtım Töreni’nde tanıtımı yapılacak olan ortaokul 5-6-7-8. Sınıflar için “Kocaeli Kodluyor” ödüllü bilişim yarışmasına katılabilecek. Ardından yarışma ön başvuruları alınacak. Katılacak takımlar belirlendikten sonra eğiticilerin eğitimi verilecek. Daha sonra öğrencilere eğitim verilecek ve proje oluşturmaları istenecek. Ekim-kasım ayı içerisinde değerlendirmeler yapılacak ve finale kalanlar Kocaeli Bilişim Fuarı’na davet edilecek. Yarışma takvimi daha sonra açıklanacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yıl 8. kez çocukları tablet bilgisayarla buluşturacak. Cuma günü Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek törenle 29 bin 472 tablet bilgisayar öğrencilerle buluşacak.  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 6. sınıf öğrencilerini tablet bilgisayarlarıyla buluşturuyor. Bu yıl 8’inci kez 6.sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtılacak. Son teknoloji ve uygulamalarıyla tablet bilgisayarlar, öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlayacak. 25 Mayıs Perşembe günü Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde, 26 Mayıs Cuma günü ise Gebze’de Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek törenlerle 29 bin 472 tablet bilgisayar öğrencilerle buluşacak.  Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar toplam 219 bin 233 adet tableti çocukların eğitimine sundu.

ÇALINMAYA ÖZEL ÖNLEM

Yeni nesil bilgisayarlar, öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek özellikler bulunduruyor. Türkçeleştirilmiş F klavye düzenine sahip tabletler tak çıkar klavyesi sayesinde kolay yazmaya imkan sağlıyor. Bilgisayarın çalınmasını ve üçüncü şahıslara verilmesini engellemek amacıyla cihazlarda uzaktan kilitlenme özelliği bulunuyor. Bu özellik bilgisayar formatlansa bile sistemden kaldırılamıyor. Tabletlerde kelime işlem, hesap tablosu ve sunum uygulamalarını içeren tablet işletim sistemi için özelleştirilmiş ofis uygulaması yüklü halde bulunuyor.

YABANCI DİL SÖZLÜK PROGRAMI

Tabletler, sözlük programı kurulu halde teslim ediliyor. Sözlük programı içeriğinde “İngilizce-Türkçe” ve "Türkçe-İngilizce" özelliği yer alıyor. Üründe Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün onay verdiği Türkçe Sözlük programı bulunuyor. Tabletlerde sıkıştırma programı, müzik ve video oynatıcı program, pdf gösterici gibi ücretsiz kullanılabilecek programlar yer alıyor. Tabletlerde e-kitap desteği ile ebeveyn kontrol yazılımı da bulunuyor. Tablet bilgisayarlar 4GB Ram ve 64 GB belleğe sahip.

KOCAELİ KODLUYOR

Öte yandan dağıtılacak tabletlerin içerisinde bir kodlama programı olacak. Bu program ile öğrenciler proje geliştirerek Tablet Dağıtım Töreni’nde tanıtımı yapılacak olan ortaokul 5-6-7-8. Sınıflar için “Kocaeli Kodluyor” ödüllü bilişim yarışmasına katılabilecek. Ardından yarışma ön başvuruları alınacak. Katılacak takımlar belirlendikten sonra eğiticilerin eğitimi verilecek. Daha sonra öğrencilere eğitim verilecek ve proje oluşturmaları istenecek. Ekim-kasım ayı içerisinde değerlendirmeler yapılacak ve finale kalanlar Kocaeli Bilişim Fuarı’na davet edilecek. Yarışma takvimi daha sonra açıklanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.