19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebzeli Esnaflara Ahilik Ziyaretleri

Gebze 28.05.2016 - 16:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Gebzeli Esnaflara Ahilik Ziyaretleri

Köfteci İlyasbey in sahibi Müslüm Osmanoğlu esnafları dolaşarak esnaf haftasını kutladı ve sektörle ilgili kısa kısa bilgi alışverişinde bulundu.

Gebze Osman Yılmaz Mahallesi İstanbul Caddesi No 14 adresinde hizmete Köfteci İlyasbey in sahibi  Müslüm Osmanoğlu esnafları dolaşarak esnaf haftasını kutladı ve sektörle ilgili kısa kısa bilgi alışverişinde bulundu.  Müslüm Osmanoğlu  Esnaf Haftası ile ilgili olarak  şunları ifade etti, "Ahilik Ahi Evran tarafından Hacı Bektaşi Veli'nin tavsiyesiyle kurulan esnaf ve zanaatkarin dayanışma teskilatidir. Ahilik Selçuklu ve Osmanlı donemlerinde Anadolu'da yaşayan halkın zanaat ticaret ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetismelerini sağlayan onları ahlaki yönden yetiştiren çalışma yaşamlarını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmesidir. Kendi kural ve kuralları vardır. Günümüz esnaf ve Sanatkarlar odalarının kuruluş sebebidir. Bu bağlamda ülkemizde binlerce yıllık gelenegimiz 39 yıldır kutlanmaktadır. Bu maksatla bölgemizde ve tüm türkiyede bulunan esnaf ve zanaatkarımızın Ahilik haftasını kutlar işlerinde bol bereketli helal kazançlar dilerim".
Köfteci İlyasbey in sahibi Müslüm Osmanoğlu esnafları dolaşarak esnaf haftasını kutladı ve sektörle ilgili kısa kısa bilgi alışverişinde bulundu.

Gebze Osman Yılmaz Mahallesi İstanbul Caddesi No 14 adresinde hizmete Köfteci İlyasbey in sahibi  Müslüm Osmanoğlu esnafları dolaşarak esnaf haftasını kutladı ve sektörle ilgili kısa kısa bilgi alışverişinde bulundu. 

Müslüm Osmanoğlu  Esnaf Haftası ile ilgili olarak  şunları ifade etti, "Ahilik Ahi Evran tarafından Hacı Bektaşi Veli'nin tavsiyesiyle kurulan esnaf ve zanaatkarin dayanışma teskilatidir. Ahilik Selçuklu ve Osmanlı donemlerinde Anadolu'da yaşayan halkın zanaat ticaret ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetismelerini sağlayan onları ahlaki yönden yetiştiren çalışma yaşamlarını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmesidir. Kendi kural ve kuralları vardır. Günümüz esnaf ve Sanatkarlar odalarının kuruluş sebebidir. Bu bağlamda ülkemizde binlerce yıllık gelenegimiz 39 yıldır kutlanmaktadır. Bu maksatla bölgemizde ve tüm türkiyede bulunan esnaf ve zanaatkarımızın Ahilik haftasını kutlar işlerinde bol bereketli helal kazançlar dilerim".

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.