19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebzeli Kırımlılar Bursa'da

Gebze 06.11.2017 - 12:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebzeli Kırımlılar Bursa'da

Nilüfer Kadın Korosu,  Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından  Kırım'da açılacak anaokulu için sahneye çıktı.  Kırım'da " Bala Bahçası" adı verilen anaokulunun yapımına destek için Ataevler  Uğur Mumcu Sahnesi'nde gerçekleşen "Ey Güzel  Kırım" konserini  İstanbul,  Ankara,  Eskişehir,  Düzce,  Kocaeli,  İzmir,  Balıkesir,  Sakarya,  Çiftlikköy,  Yalova ve  Gebze'den  Kırımdernekleri yöneticileri de konuk olarak izledi. 1944  Kırım Sürgünü'nde yaşanan acıların dile getirildiği, büyüklerin saygıyla anıldığı konserde Emel Beki, Figen Şenyüz,  Gülay Sürücü, Aynur Öztan, Sevilay Devcan, Fatma Sevik,  Seyhan Balkal solist olarak görev yaptı. Şef Dr.  Aysel Gürel solo olarak "Ey Güzel  Kırım" şarkısını seslendirirken,  ŞefKenan Gürel ve  Bursa  Kırım Türkleri Derneği Başkanı Yunus Güneri de solo söyledikleri  Kırım türküleriyle koroya destek verdiler. Danslarıyla İrem İdeal ve Saadet Çağman'da konsere renk katarken, büyük alkış topladılar.  Kırım  Tatardüğünlerinin vazgeçilmezi kabul edilen "Sit Osman  Saray" ile başlayan konserin finali ise yine çok ünlü bir türkü olan "Çi Börek" ile yapıldı. Konser sonunda Nilüfer Belediye Başkan Danışmanı Sibel Özer,  Şef Dr  Aysel Gürel'e çiçek taktim etti.  Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği  Bursa Şubesi Başkanı Yunus Güneri de konserden elde edilen gelirin anaokulu yapımında harcanacağını belirterek teşekkür etti. 

Nilüfer Kadın Korosu,  Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından  Kırım'da açılacak anaokulu için sahneye çıktı.  Kırım'da " Bala Bahçası" adı verilen anaokulunun yapımına destek için Ataevler  Uğur Mumcu Sahnesi'nde gerçekleşen "Ey Güzel  Kırım" konserini  İstanbul,  Ankara,  Eskişehir,  Düzce,  Kocaeli,  İzmir,  Balıkesir,  Sakarya,  Çiftlikköy,  Yalova ve  Gebze'den  Kırımdernekleri yöneticileri de konuk olarak izledi.

1944  Kırım Sürgünü'nde yaşanan acıların dile getirildiği, büyüklerin saygıyla anıldığı konserde Emel Beki, Figen Şenyüz,  Gülay Sürücü, Aynur Öztan, Sevilay Devcan, Fatma Sevik,  Seyhan Balkal solist olarak görev yaptı.

Şef Dr.  Aysel Gürel solo olarak "Ey Güzel  Kırım" şarkısını seslendirirken,  ŞefKenan Gürel ve  Bursa  Kırım Türkleri Derneği Başkanı Yunus Güneri de solo söyledikleri  Kırım türküleriyle koroya destek verdiler. Danslarıyla İrem İdeal ve Saadet Çağman'da konsere renk katarken, büyük alkış topladılar.  Kırım  Tatardüğünlerinin vazgeçilmezi kabul edilen "Sit Osman  Saray" ile başlayan konserin finali ise yine çok ünlü bir türkü olan "Çi Börek" ile yapıldı.

Konser sonunda Nilüfer Belediye Başkan Danışmanı Sibel Özer,  Şef Dr  Aysel Gürel'e çiçek taktim etti.  Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği  Bursa Şubesi Başkanı Yunus Güneri de konserden elde edilen gelirin anaokulu yapımında harcanacağını belirterek teşekkür etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.