Gebzeli öğrencilere KPSS eziyeti

Eğitim 01.09.2020 - 21:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebzeli öğrencilere KPSS eziyeti

6 Eylül, 12-13 Eylül, 20 Eylül Lisans ve 25 Ekim’de Önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girecek binlerce aday, sınav merkezinde Gebze olmadığını öğrenince ÖSYM'ye tepki gösterdi. ÖSYM tarafından 6 Eylül’de KPSS Lisans Genel Kültür- Genel Yetenek, 12-13 Eylül’de KPSS Lisans Alan Bilgisi, 20 Eylül’de KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi ve 25 Ekim’de yapılacak olan Önlisans KPSS’de sınav merkezi tercihleri arasında Gebze yok. 771 bin nüfuslu büyükşehirli il olmaya aday Gebze Bölgesi geçtiğimiz iki yılda da sınav merkezleri arasında gösterilmemişti. Adaylar sınav merkezi seçiminde ‘Gebze’ olmadığı için Gebze’den 77 km uzakta olan İzmit, 136 km uzak Sakarya veya 67 km Yalova’da tercih yapmaya bırakıldı. Araba anahtarı ve bozuk paranın dahi alınmadığı KPSS sınavına nasıl gideceklerini soran adaylar ÖSYM’ye tepki gösterdi. NEDEN KRİTERLERE UYMUYOR? Kamu Personeli Seçme sınavlarına girecek adayların sınav binasına en geç 10.00’a kadar giriş yapmaları zorunlu. 10.00’dan sonra sınav binalarına giriş gerçekleşmiyor. Sınava girecek olan adaylar, KPSS nedeniyle şehir içi ve şehirlerarası araç trafiğinde yoğunluk yaşanacağını ifade ederek sınava yetişmeme korkusu yaşadıklarını belirttiler. Sınava girecek adaylar ve aileleri 771 bin nüfuslu büyükşehirli il olmaya aday Gebze Bölgesi’nin 2017 yılında sınav merkezi kriterine uyarken son 3 yıldır neden sınav merkezi kriterine uymadığı sorusuna cevap beklediklerini ifade ettiler.

6 Eylül, 12-13 Eylül, 20 Eylül Lisans ve 25 Ekim’de Önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girecek binlerce aday, sınav merkezinde Gebze olmadığını öğrenince ÖSYM'ye tepki gösterdi.

ÖSYM tarafından 6 Eylül’de KPSS Lisans Genel Kültür- Genel Yetenek, 12-13 Eylül’de KPSS Lisans Alan Bilgisi, 20 Eylül’de KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi ve 25 Ekim’de yapılacak olan Önlisans KPSS’de sınav merkezi tercihleri arasında Gebze yok. 771 bin nüfuslu büyükşehirli il olmaya aday Gebze Bölgesi geçtiğimiz iki yılda da sınav merkezleri arasında gösterilmemişti. Adaylar sınav merkezi seçiminde ‘Gebze’ olmadığı için Gebze’den 77 km uzakta olan İzmit, 136 km uzak Sakarya veya 67 km Yalova’da tercih yapmaya bırakıldı. Araba anahtarı ve bozuk paranın dahi alınmadığı KPSS sınavına nasıl gideceklerini soran adaylar ÖSYM’ye tepki gösterdi.

NEDEN KRİTERLERE UYMUYOR?

Kamu Personeli Seçme sınavlarına girecek adayların sınav binasına en geç 10.00’a kadar giriş yapmaları zorunlu. 10.00’dan sonra sınav binalarına giriş gerçekleşmiyor. Sınava girecek olan adaylar, KPSS nedeniyle şehir içi ve şehirlerarası araç trafiğinde yoğunluk yaşanacağını ifade ederek sınava yetişmeme korkusu yaşadıklarını belirttiler. Sınava girecek adaylar ve aileleri 771 bin nüfuslu büyükşehirli il olmaya aday Gebze Bölgesi’nin 2017 yılında sınav merkezi kriterine uyarken son 3 yıldır neden sınav merkezi kriterine uymadığı sorusuna cevap beklediklerini ifade ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.