19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebzeliler Hünkâr Çayırı'nda

Gebze 29.12.2017 - 15:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gebzeliler Hünkâr Çayırı'nda

Hünkâr Çayırı’nın Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı’na satılmasının ardından Gebzeliler Hünkar Çayırı’nda Cuma Namazı kılmak için, Hünkar Çayırı’na akın etti.

Fatih Sultan Mehmet'in otağını kurdurduğu ve rahatsızlanarak hayatını kaybettiği 'Hünkâr Çayırı' olarak bilinen 195 dönümlük arazinin 133 dönümlük bölümü, üniversite yapılması için Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı'na verilmişti. Hünkâr Çayırı’nın Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı’na verilmesinin ardından birçok kurum ve kuruluş satışa karşı çıkmıştı Gebze’de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları satışın iptal edilmesi ve Hünkâr Çayırı’nın tekrar geri alınması için Cuma namazında Fatih Otağı’nda buluşarak ortak açıklama yapmak için toplandı. KİMSENİN ÇIKARI YOK Gerçekleştirilen basın açıklamasına Kocaeli ve Gebze Bölgesi’nin siyasi parti başkanları, meclis üyeleri, Kocaeli ve Gebze’nin önde gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan Cuma namazının ardından bütün sivil toplum kuruluşları adına Kars Ardahan Vakfı Kocaeli Şubesi Başkanı Mehmet Irak bir açıklama yaptı. Başkan Irak açıklamasında, “Özellikle şunu ifade etmek istiyorum ki burada toplanma amacımız burada Cuma Namazını kılmaktı. Burada kimsenin bir çıkarı yok. İsterdim ki bugün hep birlikte Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri’ni analım. Çünkü Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri burada vefat etti. BÜYÜK BİR YANLIŞLIK Kıymetli arkadaşlar, ecdadımızın en önemli mirat taşlarından biri olan ve şu anda üzerinde bastığımız toprakların mimarı, Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri’nin bizlere bıraktığı miraslarından Hünkâr Çayırı’nın özel bir üniversite yapılması amacı ile Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı’na verilmesinin büyük bir yanlışlık olduğunu belirtmek için biz sivil toplum kuruluşları olarak Sayın Cumhurbaşkanımızı göreve çağırıyoruz. Her iki lafımızdan birinde adını gururla ‘Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın!’ diyeceğiz. Sonra da kalkıp Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri’nin hatırasını Erzincanlılar Vakfı’na satacak, özel üniversite yaptıracağız diye bir de övünüp susaksınız öyle mi? GÖREVE DAVET EDİYORUZ Bizler okula, camiye, kışlaya karşı olan insanlar değiliz. Eğitim tabi ki önemlidir. Gebze’de üniversite yapılması gereken birçok alan varken tarihi bir değer taşıyan bu alanda üniversite yapılmasının büyük bir yanlışlık olduğunu, verilen tepkilerden rahatlıkla anlayabilmekteyiz. Bizler her zaman ecdanın yaptıkları ile övünen toplum olarak göz göre göre böyle bir hatanın yapılmasına asla ama asla müsaade etmeyecek, sessiz kalmayacağız. Unutulmasın ki üniversite açılmasına değil, üniversitenin açılacağı yere karşıyız. Bir gün gelecek ‘Kampüs yetmedi, fakülte yetmedi’ diyerek alan işgal edilecek ve bir bakmışsınız ki bugün üzerinde durduğumuz alan otopark olmuş. Yetkilileri göreve davet ediyor, tarihe sahip çıkılmasını istiyoruz.” dedi. Vakıf başkanı ile Tarihçi-yazar İsmail Kahraman Hünkar Çayır'ı platformu kurulması konusunda karara vardılar.
Hünkâr Çayırı’nın Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı’na satılmasının ardından Gebzeliler Hünkar Çayırı’nda Cuma Namazı kılmak için, Hünkar Çayırı’na akın etti.

Fatih Sultan Mehmet'in otağını kurdurduğu ve rahatsızlanarak hayatını kaybettiği 'Hünkâr Çayırı' olarak bilinen 195 dönümlük arazinin 133 dönümlük bölümü, üniversite yapılması için Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı'na verilmişti. Hünkâr Çayırı’nın Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı’na verilmesinin ardından birçok kurum ve kuruluş satışa karşı çıkmıştı Gebze’de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları satışın iptal edilmesi ve Hünkâr Çayırı’nın tekrar geri alınması için Cuma namazında Fatih Otağı’nda buluşarak ortak açıklama yapmak için toplandı.

KİMSENİN ÇIKARI YOK

Gerçekleştirilen basın açıklamasına Kocaeli ve Gebze Bölgesi’nin siyasi parti başkanları, meclis üyeleri, Kocaeli ve Gebze’nin önde gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan Cuma namazının ardından bütün sivil toplum kuruluşları adına Kars Ardahan Vakfı Kocaeli Şubesi Başkanı Mehmet Irak bir açıklama yaptı. Başkan Irak açıklamasında, “Özellikle şunu ifade etmek istiyorum ki burada toplanma amacımız burada Cuma Namazını kılmaktı. Burada kimsenin bir çıkarı yok. İsterdim ki bugün hep birlikte Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri’ni analım. Çünkü Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri burada vefat etti.

BÜYÜK BİR YANLIŞLIK

Kıymetli arkadaşlar, ecdadımızın en önemli mirat taşlarından biri olan ve şu anda üzerinde bastığımız toprakların mimarı, Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri’nin bizlere bıraktığı miraslarından Hünkâr Çayırı’nın özel bir üniversite yapılması amacı ile Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı’na verilmesinin büyük bir yanlışlık olduğunu belirtmek için biz sivil toplum kuruluşları olarak Sayın Cumhurbaşkanımızı göreve çağırıyoruz. Her iki lafımızdan birinde adını gururla ‘Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın!’ diyeceğiz. Sonra da kalkıp Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri’nin hatırasını Erzincanlılar Vakfı’na satacak, özel üniversite yaptıracağız diye bir de övünüp susaksınız öyle mi?

GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Bizler okula, camiye, kışlaya karşı olan insanlar değiliz. Eğitim tabi ki önemlidir. Gebze’de üniversite yapılması gereken birçok alan varken tarihi bir değer taşıyan bu alanda üniversite yapılmasının büyük bir yanlışlık olduğunu, verilen tepkilerden rahatlıkla anlayabilmekteyiz. Bizler her zaman ecdanın yaptıkları ile övünen toplum olarak göz göre göre böyle bir hatanın yapılmasına asla ama asla müsaade etmeyecek, sessiz kalmayacağız. Unutulmasın ki üniversite açılmasına değil, üniversitenin açılacağı yere karşıyız. Bir gün gelecek ‘Kampüs yetmedi, fakülte yetmedi’ diyerek alan işgal edilecek ve bir bakmışsınız ki bugün üzerinde durduğumuz alan otopark olmuş. Yetkilileri göreve davet ediyor, tarihe sahip çıkılmasını istiyoruz.” dedi. Vakıf başkanı ile Tarihçi-yazar İsmail Kahraman Hünkar Çayır'ı platformu kurulması konusunda karara vardılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.