GECE MESAİLERİ SINIRLANDIRILDI

Ekonomi 19.08.2017 - 10:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

GECE MESAİLERİ SINIRLANDIRILDI

Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikle kadın çalışanların gece mesaileri 7,5 saatle sınırlandırıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının hazırladığı “Kadın Çalışanların Gece Postalarında Çalıştırılma Koşulları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı.   Buna göre, ilgili yönetmeliğin 5. maddesi, “Kadın çalışanlar gece postalarında yedı̇ buçuk saatten fazla çalıştırılamaz. Ancak turı̇zm, özel güvenlik ve sağlık hizmeti yürütülen işlerde ve bu işlerin yürütüldüğü iş yerlerinde faaliyet gösteren alt işveren tarafından yürütülen işlerde kadın çalışanın yazılı onayının alınması şartıyla yedı̇ buçuk saatı̇n üzerı̇nde gece çalışması yaptırılabilir.” şeklinde değiştirildi.
Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikle kadın çalışanların gece mesaileri 7,5 saatle sınırlandırıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının hazırladığı “Kadın Çalışanların Gece Postalarında Çalıştırılma Koşulları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

Buna göre, ilgili yönetmeliğin 5. maddesi, “Kadın çalışanlar gece postalarında yedı̇ buçuk saatten fazla çalıştırılamaz. Ancak turı̇zm, özel güvenlik ve sağlık hizmeti yürütülen işlerde ve bu işlerin yürütüldüğü iş yerlerinde faaliyet gösteren alt işveren tarafından yürütülen işlerde kadın çalışanın yazılı onayının alınması şartıyla yedı̇ buçuk saatı̇n üzerı̇nde gece çalışması yaptırılabilir.” şeklinde değiştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.