GEDAR’DAN VETERİNER TALEBİ!

Darıca 26.03.2017 - 11:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

GEDAR’DAN VETERİNER TALEBİ!

GE-DAR (GEBZE -DARICAHAYVAN HAKLARI HAREKETİ TOPLULUĞU), DARICA BELEDİYESİ’NE TAM TEŞEKKÜLLÜ RM, VETERİNERLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULMASI VE VETERİNER İSTİHDAMI TALEBİNDE BULUNDU

GE-DAR (Gebze -Darıca Hayvan Hakları Hareketi Topluluğu) hafta sonu basın toplantısı gerçekleştirdi. GE-DAR yaptığı basın açıklamasında, “Öncelikle barınaktan kast ettiğimizin köpeklerimizin ve kedilerimizin ömür boyu hapsedildikleri hücreler olmadığını vurgulamak istiyorum. Zaten 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda da Geçici bakımevi tanımı kullanılmaktadır. Geçici bakımevi: Hayvanların sahiplendirilinceye veya alındığı ortama geri bırakılıncaya kadar rehabilite edildiği ve bu süre içerisinde geçici olarak kaldığı tesisi, olarak tanımlanmıştır. Şu anda Darıca’da yasada zorunlu tutulan RM mevcut değildir ve Darıca Belediyesi 30-40 km ilerideki Gebze RM den hizmet almaktadır. Gebze’de bulunan Rehabilitasyon Merkezi yani geçici bakım evi 4 ilçeye bakmakta ve 2 veterineri bulunmakta. Zahid Sarı Gebze’nin Sokak hayvanlarına, Tolga Korkmaz ise Çayırova, Darıca ve Dilovası ilçelerinin sokak hayvanlarına bakıyor.” Dedi. KAFES SAYILARI YETERLİ DEĞİL Gebze RM de  bulunan kafes sayıları yeterli değil. Gebze rm tam teşekküllü bir rm olmadığından ve ilçemize uzaklığından dolayı buraya sevk edilen yaralı kazalı sokak hayvanları yolda ölüyor. Ciddi vakalar ise Gebze rm yetersizliği nedeniyle neredeyse 130 km ilerideki Kandıra barınağına sevk ediliyor. Çoğu kazalı yaralı ve hasta sokak hayvanlarımız gerek yolda gerekse ekipman ve teknik açıdan yetersiz barınaklarda ölüyor. Her iki rmde de hasta yaralı kazalı veya sakat kedilere yönelik bakım  alanı, tedavi ve  düzenli kısırlaştırma mevcut değil.  GEÇİCİ BAKIMEVLERİNDE BULUNMASI GEREKLİ ASGARÎ BİRİMLER Geçici bakımevlerinde olması gerekenleri açıklayan GE-DAR, “Geçici bakımevlerinde, aşağıda belirtilen yapılar hayvan sayısı ile orantılı olarak; Her hayvan için etolojik ihtiyaçlarına göre yeterli büyüklükte kapalı ve açık bölmeler, Karantina bölümü, Hasta bakım bölümü, Yavrulu anne bölümü, Hayvan müşahede bölümü, Hayvanların yiyeceklerinin hazırlandığı mutfak bölümü olmalı” dedi. İŞBİRLİĞİ YAPALIM Darıca’ya veteriner isteyen GE-DAR, Darıca Belediyesi yetkililerine de işbirliğinde bulunmayı teklif etti. GE-DAR, “Belediyeler, geçici bakım evlerine gelen hayvanların Sahiplenilmesi için yerel hayvan koruma görevlileri ve Gönüllü kuruluşlar ile işbirliği yapmakla yükümlüdür.” maddesine istinaden bizlere rehabilitasyon merkezinde bir yer verilmesinin istiyoruz. Bu personelin de iş yükünü azaltacaktır. Ayrıca Darıca’nın veterineri dahi yokken, sadece tek ekip var ve kesinlikle yeterli gelmiyor. Ekip sayısının çoğaltılmasını ve yakalama ekibinin kanun gereği veteriner ile çalışmasını talep ediyoruz.”
GE-DAR (GEBZE -DARICAHAYVAN HAKLARI HAREKETİ TOPLULUĞU), DARICA BELEDİYESİ’NE TAM TEŞEKKÜLLÜ RM, VETERİNERLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULMASI VE VETERİNER İSTİHDAMI TALEBİNDE BULUNDU

GE-DAR (Gebze -Darıca Hayvan Hakları Hareketi Topluluğu) hafta sonu basın toplantısı gerçekleştirdi. GE-DAR yaptığı basın açıklamasında, “Öncelikle barınaktan kast ettiğimizin köpeklerimizin ve kedilerimizin ömür boyu hapsedildikleri hücreler olmadığını vurgulamak istiyorum. Zaten 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda da Geçici bakımevi tanımı kullanılmaktadır. Geçici bakımevi: Hayvanların sahiplendirilinceye veya alındığı ortama geri bırakılıncaya kadar rehabilite edildiği ve bu süre içerisinde geçici olarak kaldığı tesisi, olarak tanımlanmıştır. Şu anda Darıca’da yasada zorunlu tutulan RM mevcut değildir ve Darıca Belediyesi 30-40 km ilerideki Gebze RM den hizmet almaktadır. Gebze’de bulunan Rehabilitasyon Merkezi yani geçici bakım evi 4 ilçeye bakmakta ve 2 veterineri bulunmakta. Zahid Sarı Gebze’nin Sokak hayvanlarına, Tolga Korkmaz ise Çayırova, Darıca ve Dilovası ilçelerinin sokak hayvanlarına bakıyor.” Dedi.

KAFES SAYILARI YETERLİ DEĞİL

Gebze RM de  bulunan kafes sayıları yeterli değil. Gebze rm tam teşekküllü bir rm olmadığından ve ilçemize uzaklığından dolayı buraya sevk edilen yaralı kazalı sokak hayvanları yolda ölüyor. Ciddi vakalar ise Gebze rm yetersizliği nedeniyle neredeyse 130 km ilerideki Kandıra barınağına sevk ediliyor. Çoğu kazalı yaralı ve hasta sokak hayvanlarımız gerek yolda gerekse ekipman ve teknik açıdan yetersiz barınaklarda ölüyor. Her iki rmde de hasta yaralı kazalı veya sakat kedilere yönelik bakım  alanı, tedavi ve  düzenli kısırlaştırma mevcut değil.

 GEÇİCİ BAKIMEVLERİNDE BULUNMASI GEREKLİ ASGARÎ BİRİMLER

Geçici bakımevlerinde olması gerekenleri açıklayan GE-DAR, “Geçici bakımevlerinde, aşağıda belirtilen yapılar hayvan sayısı ile orantılı olarak; Her hayvan için etolojik ihtiyaçlarına göre yeterli büyüklükte kapalı ve açık bölmeler, Karantina bölümü, Hasta bakım bölümü, Yavrulu anne bölümü, Hayvan müşahede bölümü, Hayvanların yiyeceklerinin hazırlandığı mutfak bölümü olmalı” dedi.

İŞBİRLİĞİ YAPALIM

Darıca’ya veteriner isteyen GE-DAR, Darıca Belediyesi yetkililerine de işbirliğinde bulunmayı teklif etti. GE-DAR, “Belediyeler, geçici bakım evlerine gelen hayvanların Sahiplenilmesi için yerel hayvan koruma görevlileri ve Gönüllü kuruluşlar ile işbirliği yapmakla yükümlüdür.” maddesine istinaden bizlere rehabilitasyon merkezinde bir yer verilmesinin istiyoruz. Bu personelin de iş yükünü azaltacaktır. Ayrıca Darıca’nın veterineri dahi yokken, sadece tek ekip var ve kesinlikle yeterli gelmiyor. Ekip sayısının çoğaltılmasını ve yakalama ekibinin kanun gereği veteriner ile çalışmasını talep ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.