GEDAR, Darıca'da barınak istiyor

Darıca 14.03.2017 - 12:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

GEDAR, Darıca'da barınak istiyor

Kısa bir süre önce kurulan ve faaliyetlerine başlayan Gebze Darıca Hayvan Hakları Dayanışma Grubu (GEDAR) bir manifesto yayınladılar ve Darıca Belediyesi'nden hayvan barınağı ve rehabiitasyon merkezi kurmasını istediler. Kısa bir süre önce kurulan ve faaliyetlerine başlayan Gebze Darıca Hayvan Hakları Dayanışma Grubu (GEDAR) bir manifesto yayınladılar ve Darıca Belediyesi'nden hayvan barınağı ve rehabiitasyon merkezi kurmasını istediler. Aynı zamanda Hayvan Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) tarafından da desteklenen GEDAR, Gebze ve Darıca'da durum tespiti yaparak çalışmaya başladılar. Manifesto yayınlayan GEDAR, Darıca Belediyesi'nden özetle şu taleplerde bulundular: "Darıca'nın kendine ait bir rehabilitasyon merkezi mevcut değildir. Darıca Belediyesi bünyesinde veteriner mevcut değildir. Darıca'ya tam teşekküllü rehabilitasyon merkezi kurulumu ve belediye bünyesinde veteriner istihdamı talep ediyoruz. İlçemizde sahipsiz hayvan politikası kanun aykırı ve denetimsizdir. Küpeli küpesiz hayvanlar, güçten düşmüş yaşlı, sakat ve altı aydan küçük hayvanlar şikayet gelen mahallelerden kanuna aykırı olarak başlarında veteriner hekim olmaksızın uyuşturucu iğne kullanılarak toplanmakta ve 20-30 km ilerideki Gebze köylerine götürülüp atılmaktadır. Darıca'da hayvanların yoğun bulunduğu bölgelere kulübeler konuşmasını, besleme odakları kurulmasını ve belediye tarafından düzenli yemek ve su dağıtımı yapılmasını talep ediyoruz. Darıca'da kedi köpek yavrularını ve annelerini korumaya alabileceğimiz yem pati kedi evi gibi tarafımıza tahsiz edilen hiçbir alan mevcut değildir. Yavrulu kediler için de kulübeler, mama ve su odakları bulunan çit ile çevrili ve üstü kapalı kedi evi, yavrulu köpekler için de aynı şekilde yem pati kurulmasını talep ediyoruz. Ayrıca Darıca Belediyesi'nin internet sitesi ve panolar yoluyla sahipsiz hayvanların sahiplendirilmesi konusunda faaliyet göstermesini talep ediyoruz. Ayrıca Darıca Belediyesi'nden yerel hayvan koruma görevlilerine ve gönüllere destek vermesini, gönüllülere düzenli olarak mama yardımında bulunmasını istiyoruz." dediler.

Kısa bir süre önce kurulan ve faaliyetlerine başlayan Gebze Darıca Hayvan Hakları Dayanışma Grubu (GEDAR) bir manifesto yayınladılar ve Darıca Belediyesi'nden hayvan barınağı ve rehabiitasyon merkezi kurmasını istediler.

Kısa bir süre önce kurulan ve faaliyetlerine başlayan Gebze Darıca Hayvan Hakları Dayanışma Grubu (GEDAR) bir manifesto yayınladılar ve Darıca Belediyesi'nden hayvan barınağı ve rehabiitasyon merkezi kurmasını istediler. Aynı zamanda Hayvan Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) tarafından da desteklenen GEDAR, Gebze ve Darıca'da durum tespiti yaparak çalışmaya başladılar. Manifesto yayınlayan GEDAR, Darıca Belediyesi'nden özetle şu taleplerde bulundular: "Darıca'nın kendine ait bir rehabilitasyon merkezi mevcut değildir. Darıca Belediyesi bünyesinde veteriner mevcut değildir. Darıca'ya tam teşekküllü rehabilitasyon merkezi kurulumu ve belediye bünyesinde veteriner istihdamı talep ediyoruz. İlçemizde sahipsiz hayvan politikası kanun aykırı ve denetimsizdir. Küpeli küpesiz hayvanlar, güçten düşmüş yaşlı, sakat ve altı aydan küçük hayvanlar şikayet gelen mahallelerden kanuna aykırı olarak başlarında veteriner hekim olmaksızın uyuşturucu iğne kullanılarak toplanmakta ve 20-30 km ilerideki Gebze köylerine götürülüp atılmaktadır. Darıca'da hayvanların yoğun bulunduğu bölgelere kulübeler konuşmasını, besleme odakları kurulmasını ve belediye tarafından düzenli yemek ve su dağıtımı yapılmasını talep ediyoruz. Darıca'da kedi köpek yavrularını ve annelerini korumaya alabileceğimiz yem pati kedi evi gibi tarafımıza tahsiz edilen hiçbir alan mevcut değildir. Yavrulu kediler için de kulübeler, mama ve su odakları bulunan çit ile çevrili ve üstü kapalı kedi evi, yavrulu köpekler için de aynı şekilde yem pati kurulmasını talep ediyoruz. Ayrıca Darıca Belediyesi'nin internet sitesi ve panolar yoluyla sahipsiz hayvanların sahiplendirilmesi konusunda faaliyet göstermesini talep ediyoruz. Ayrıca Darıca Belediyesi'nden yerel hayvan koruma görevlilerine ve gönüllere destek vermesini, gönüllülere düzenli olarak mama yardımında bulunmasını istiyoruz." dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.