GELECEK NESİLLERE AKİF İ ANLATMALIYIZ

Darıca 10.03.2016 - 11:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

GELECEK NESİLLERE AKİF İ ANLATMALIYIZ

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak,İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak,milli mücadelenin en zor günlerinde kaleme alınan İstiklal Marşı'nın, millete cesaret verip moral aşılayan , bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Başkan Karabacak, “12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen  ve  Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un  kaleme aldığı İstiklâl Marşı Türk milletinin manevi değerlerini,gönül yüceliğini ve vatan sevgisini en güzel şekilde anlatmıştır. O dönemde bu güzel vatanın içinde bulunduğu durumu, çekilen ıstırapları yüreğinde hisseden Mehmet Akif Ersoy, şiirleri ve yazılarıyla , milletimize moral vermiş, cesaret ve ümit aşılamış, adeta milli mücadelenin sembol ismi olmuştur."Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın"  diyerek o dönemin ne kadar zor şartlar altında yaşandığını dile getiren Milli Şairimiz , fikirleri, idealleri, mütevazı hayatıyla kendinden sonraki nesiller için önemli bir ilham kaynağı ve örnek alınacak bir şahsiyet olmuştur. Bu gün ülkemiz büyük hedeflerine doğru emin adımlarla yürüyorsa ve insanlarımız bu topraklar üzerine barış ve huzur içerisinde yaşıyorsa bunu , vatan uğruna can vermiş  şehitlerimize borçluyuz.Onların bizlere bıraktığı eserlere sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ,Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün kahramanlarımızı saygı,minnet ve rahmetle anıyorum’’
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak,İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak,milli mücadelenin en zor günlerinde kaleme alınan İstiklal Marşı'nın, millete cesaret verip moral aşılayan , bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Başkan Karabacak, “12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen  ve  Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un  kaleme aldığı İstiklâl Marşı Türk milletinin manevi değerlerini,gönül yüceliğini ve vatan sevgisini en güzel şekilde anlatmıştır.

O dönemde bu güzel vatanın içinde bulunduğu durumu, çekilen ıstırapları yüreğinde hisseden Mehmet Akif Ersoy, şiirleri ve yazılarıyla , milletimize moral vermiş, cesaret ve ümit aşılamış, adeta milli mücadelenin sembol ismi olmuştur."Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın"  diyerek o dönemin ne kadar zor şartlar altında yaşandığını dile getiren Milli Şairimiz , fikirleri, idealleri, mütevazı hayatıyla kendinden sonraki nesiller için önemli bir ilham kaynağı ve örnek alınacak bir şahsiyet olmuştur.

Bu gün ülkemiz büyük hedeflerine doğru emin adımlarla yürüyorsa ve insanlarımız bu topraklar üzerine barış ve huzur içerisinde yaşıyorsa bunu , vatan uğruna can vermiş  şehitlerimize borçluyuz.Onların bizlere bıraktığı eserlere sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ,Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün kahramanlarımızı saygı,minnet ve rahmetle anıyorum’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.