19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gelenek GTO İle Sürüyor

Gebze 31.08.2017 - 14:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gelenek GTO İle Sürüyor

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebze’ye has geleneksel bayram çöreği dağıttı.

Gebze Ticaret Odası’nın her bayram öncesi Gebze’ye has geleneksel bayram çöreğini bu bayram öncesi de dağıttı. Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’ndaki dağıtımı yapılan bayram çöreğine vatandaşların ilgisi hayli yoğun oldu. Bayram çöreği ile ilgili olarak bilgi verenGebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, “Gebze Ticaret Odası olarak Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi dağıttığımız Gebze’ye has geleneksel bayram çöreğini kurban bayramı öncesi de dağıttık. Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova’nın merkezi noktalarında kurduğumuz stantlarla bayram çöreğini vatandaşlarımıza ikram ettik.   15 GÜN TAZE KALABİLİYOR Gebze Çöreği Kel Tatar Lakaplı Fahri Usta tarafından yapılmış olup, sadece Gebze’ye has ve bayram arifesinde çıktığı için Bayram çöreği adını alır.  Bayram çöreğini bu kadar lezzetli yapan içine katılan anason, tarçın, karanfil, damla sakızı, yağ, şeker, ceviz, susam, çörek otu, çavdar unu, beyaz un, su ve tuz bulunmaktadır. Bundan dolayıdır ki bu çörek dışarıda beş gün, buzdolabında ise 15 gün taze olarak saklanabilmektedir.” dedi.
Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebze’ye has geleneksel bayram çöreği dağıttı.

Gebze Ticaret Odası’nın her bayram öncesi Gebze’ye has geleneksel bayram çöreğini bu bayram öncesi de dağıttı. Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’ndaki dağıtımı yapılan bayram çöreğine vatandaşların ilgisi hayli yoğun oldu. Bayram çöreği ile ilgili olarak bilgi verenGebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, “Gebze Ticaret Odası olarak Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi dağıttığımız Gebze’ye has geleneksel bayram çöreğini kurban bayramı öncesi de dağıttık. Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova’nın merkezi noktalarında kurduğumuz stantlarla bayram çöreğini vatandaşlarımıza ikram ettik.  

15 GÜN TAZE KALABİLİYOR

Gebze Çöreği Kel Tatar Lakaplı Fahri Usta tarafından yapılmış olup, sadece Gebze’ye has ve bayram arifesinde çıktığı için Bayram çöreği adını alır.  Bayram çöreğini bu kadar lezzetli yapan içine katılan anason, tarçın, karanfil, damla sakızı, yağ, şeker, ceviz, susam, çörek otu, çavdar unu, beyaz un, su ve tuz bulunmaktadır. Bundan dolayıdır ki bu çörek dışarıda beş gün, buzdolabında ise 15 gün taze olarak saklanabilmektedir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.