Gelişim geriliği gösteren çocuklar için özel model

Sağlık 03.09.2020 - 09:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gelişim geriliği gösteren çocuklar için özel model

Nörobilim ve çocuk gelişimi uzmanı Mirhat Tekin Brusk, yaşıtlarına paralel gelişim göstermeyen bireyler için eğitim modeli geliştirdi. Modelinin aynı anda tüm beyin alanlarına müdahale ettiğini ve bireyin tüm gelişim alanlarını hedef aldığını belirten Brusk, bu modelle özel gereksinimli bireye ihtiyacı olduğu kadar eğitim verildiğinin altını çizdi. Brusk, yaptığı açıklamada, konuşma, özbakım, psikomotor ve günlük yaşam becerileri yaşına paralel gelişim göstermeyen bireylerin gelişim geriliğini gidermek veya en aza indirmek için bir eğitim modeli yazdığını anlattı. Modelinin aynı anda tüm beyin alanlarına müdahale ettiğini ve bireyin tüm gelişim alanlarını hedef aldığını belirten Brusk, bu modelle özel gereksinimli bireye ihtiyacı olduğu kadar eğitim verildiğinin altını çizdi. Gelişim geriliği gösteren çocuklar için özel model BÜYÜK BAŞARI SAĞLIYOR Son 20 yıldır özel eğitimde ve özellikle konuşma bozuklukları alanında ciddi bir artış olduğuna dikkati çeken Brusk, "Bu alanda araştırma yapmak, üretmek benim için adeta zorunlu bir hal olmuştu." dedi. Brusk, Maltepe'de özel gereksinimli çocuklar için açtığı özel okulda yerli ve yabancı çok sayıda öğrenciye geliştirdiği model üzerinden eğitim verildiğini ve büyük başarı sağladıklarını sözlerine ekledi.

Nörobilim ve çocuk gelişimi uzmanı Mirhat Tekin Brusk, yaşıtlarına paralel gelişim göstermeyen bireyler için eğitim modeli geliştirdi. Modelinin aynı anda tüm beyin alanlarına müdahale ettiğini ve bireyin tüm gelişim alanlarını hedef aldığını belirten Brusk, bu modelle özel gereksinimli bireye ihtiyacı olduğu kadar eğitim verildiğinin altını çizdi.
Brusk, yaptığı açıklamada, konuşma, özbakım, psikomotor ve günlük yaşam becerileri yaşına paralel gelişim göstermeyen bireylerin gelişim geriliğini gidermek veya en aza indirmek için bir eğitim modeli yazdığını anlattı.

Modelinin aynı anda tüm beyin alanlarına müdahale ettiğini ve bireyin tüm gelişim alanlarını hedef aldığını belirten Brusk, bu modelle özel gereksinimli bireye ihtiyacı olduğu kadar eğitim verildiğinin altını çizdi.

Gelişim geriliği gösteren çocuklar için özel model
BÜYÜK BAŞARI SAĞLIYOR

Son 20 yıldır özel eğitimde ve özellikle konuşma bozuklukları alanında ciddi bir artış olduğuna dikkati çeken Brusk, "Bu alanda araştırma yapmak, üretmek benim için adeta zorunlu bir hal olmuştu." dedi.

Brusk, Maltepe'de özel gereksinimli çocuklar için açtığı özel okulda yerli ve yabancı çok sayıda öğrenciye geliştirdiği model üzerinden eğitim verildiğini ve büyük başarı sağladıklarını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.