Geliyor

26.01.2016 - 09:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Geliyor

İstanbul'da gece geç saatlerde Anadolu yakasında başlayan kar yağışı, Avrupa yakasında da etkisini göstermeye başladı. Kar yağışı Maltepe'ye kadar etkisini gösteriyor. Yağış doğuya doğru etkisini göstererek geliyor...

Sabaha doğru Anadolu yakasında etkisini göstermeye başlayan kar yağışı, ilerleyen saatlerdeAvrupa yakasında da kendini htirmeye başladı. Ümraniye, Üsküdar'ın yüksek kesimleri gibi yerlerde yerlerin beyaz olduğu gözlenirken, ulaşımda aksaklık yaşanmadı. Ancak şu sıralarda köprülerde Avrupa yönünde yoğun trafik var.Saat 07.00 itibariyle kar yağışı Avrupa yakasında birçok ilçede etkili oluyor ve hava sıcaklığı 0 derece. Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Batman, Mardin ve Siirt çevreleri ile bugün (Salı) Marmara'nın kuzey ve batısının kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.    HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.   RÜZGAR :Genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve Akdeniz'de kuvvetli (30-60 km/s), Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.   BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.   ÇIĞ TEHLİKESİ: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.   KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Güney Ege kıyıları, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve Akdeniz'de kuvvetli (30-60 km/s), Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.   BURSA Parçalı çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinde hafif kar yağışlı 3   EDİRNE Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Salı) il geneli kar yağışlı 2   İSTANBUL Parçalı çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinde Anadolu yakası hafif , yarın (Salı) il geneli aralıklı kar yağışlı 3   İZMİR Parçalı bulutlu 6   ADANA Parçalı ve az bulutlu 7   ANTALYA Parçalı ve az bulutlu 9   ANKARA Parçalı ve az bulutlu -4   SİNOP Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 1   SAMSUN Çok bulutlu ve kar yağışlı 1   TRABZON Çok bulutlu ve kar yağışlı 0   ERZURUM Çok bulutlu ve kar yağışlı -8   HAKKARİ Çok bulutlu ve kar yağışlı -2   DIYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu 1   GAZIANTEP Parçalı bulutlu 1
İstanbul'da gece geç saatlerde Anadolu yakasında başlayan kar yağışı, Avrupa yakasında da etkisini göstermeye başladı. Kar yağışı Maltepe'ye kadar etkisini gösteriyor. Yağış doğuya doğru etkisini göstererek geliyor...

Sabaha doğru Anadolu yakasında etkisini göstermeye başlayan kar yağışı, ilerleyen saatlerdeAvrupa yakasında da kendini htirmeye başladı. ÜmraniyeÜsküdar'ın yüksek kesimleri gibi yerlerde yerlerin beyaz olduğu gözlenirken, ulaşımda aksaklık yaşanmadı. Ancak şu sıralarda köprülerde Avrupa yönünde yoğun trafik var.Saat 07.00 itibariyle kar yağışı Avrupa yakasında birçok ilçede etkili oluyor ve hava sıcaklığı 0 derece.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Batman, Mardin ve Siirt çevreleri ile bugün (Salı) Marmara'nın kuzey ve batısının kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

 
HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.
 
RÜZGAR :Genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve Akdeniz'de kuvvetli (30-60 km/s), Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.
 
BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 
ÇIĞ TEHLİKESİ: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Güney Ege kıyıları, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve Akdeniz'de kuvvetli (30-60 km/s), Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 
BURSA Parçalı çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinde hafif kar yağışlı 3
 
EDİRNE Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Salı) il geneli kar yağışlı 2
 
İSTANBUL Parçalı çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinde Anadolu yakası hafif , yarın (Salı) il geneli aralıklı kar yağışlı 3
 
İZMİR Parçalı bulutlu 6
 
ADANA Parçalı ve az bulutlu 7
 
ANTALYA Parçalı ve az bulutlu 9
 
ANKARA Parçalı ve az bulutlu -4
 
SİNOP Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 1
 
SAMSUN Çok bulutlu ve kar yağışlı 1
 
TRABZON Çok bulutlu ve kar yağışlı 0
 
ERZURUM Çok bulutlu ve kar yağışlı -8
 
HAKKARİ Çok bulutlu ve kar yağışlı -2
 
DIYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu 1
 
GAZIANTEP Parçalı bulutlu 1
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.