Gelmiyorlar demeyelim, bizler görmüyoruzdur (!)

Gebze 24.07.2020 - 12:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gelmiyorlar demeyelim, bizler görmüyoruzdur (!)

Kadına şiddete hayır… Katılan gazeteci sayısı: 1-2 Belediye meclisleri… Katılan gazeteci sayısı: 5-6 Güneşin alnında basın açıklaması… Katılan gazeteci sayısı: 5-6 Kültür sanat programları… Katılan gazeteci sayısı: inşallah gelirler (!) Gebzespor ve Darıca G.B. maçlarına… Giden muhabir sayısı: birkaç  Kahvaltılı program… Katılan gazeteci sayısı: say say bitmez(!) Yine de, “sokaktaki habere gelmiyorlar” demeyelim de “bizler görmüyoruzdur” diyelim… ** 24 Temmuz ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’na dair oldukça umutsuz, mesleğe dair endişelerimin olduğu, geleceğe yönelik kaygılarımı ifade edeceğim bir yazı kaleme alacaktım. Ancak, Gebze Ticaret Odasının kahvaltılı programı tüm düşüncelerimi anında değiştirdi. İçeride yatan gazetecileri falan da anayım diyordum, buna da pek gerek kalmadığını anladım (!) “İşsiz meslektaşlarım ne yapacak?”, “Özel yaşamlarında sıkıntıları var”, “Gazeteler her açıdan zorda” diye yazmayı da erteledim. ** Yıllardır sokaklarda, alanlarda, meydanlarda yan yana haber takip ettiğim bir sürü arkadaşım, meslektaşım oldu. Ancak sabah kahvaltısında fark ettim ki çoğuyla henüz tanışmamışım. Her daim haber peşinde koşan arkadaşlara da sordum, onlar da tanımıyor. Demek ki bizlerin bu anlamda bir eksiği oldu. Bu konuyla alakalı kendimizi geliştirmeye çalışacağız. Bundan sonra sağımıza solumuza iyice bakalım. Tüm meslek grupları bir arada güçlü, gazetecilikte de böyle olmalı. ** Kahvaltılı programlar sonrasında o günün anısına verilen hediyeler de oldukça renkli anlara sahip oluyor. Kentin onlarca ama onlarca gazetecisi bir gazetecinin ne kadar hızlı olması gerektiğini kanıtlıyorlar. Bundan böyle lütfen gazeteciler için “yan gelip yatıyorlar, çalışmıyorlar” falan demeyin, her biri koşuyor işte. Kentimizde gelecek basın bayramına kadar gazeteci sayısı eminim artacaktır. Bugünkü kahvaltılı programa katılan ve seneye katılacak olan her birinin bayramını kutlarım

Kadına şiddete hayır… Katılan gazeteci sayısı: 1-2

Belediye meclisleri… Katılan gazeteci sayısı: 5-6

Güneşin alnında basın açıklaması… Katılan gazeteci sayısı: 5-6

Kültür sanat programları… Katılan gazeteci sayısı: inşallah gelirler (!)

Gebzespor ve Darıca G.B. maçlarına… Giden muhabir sayısı: birkaç 

Kahvaltılı program… Katılan gazeteci sayısı: say say bitmez(!)

Yine de, “sokaktaki habere gelmiyorlar” demeyelim de “bizler görmüyoruzdur” diyelim…

**

24 Temmuz ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’na dair oldukça umutsuz, mesleğe dair endişelerimin olduğu, geleceğe yönelik kaygılarımı ifade edeceğim bir yazı kaleme alacaktım. Ancak, Gebze Ticaret Odasının kahvaltılı programı tüm düşüncelerimi anında değiştirdi. İçeride yatan gazetecileri falan da anayım diyordum, buna da pek gerek kalmadığını anladım (!) “İşsiz meslektaşlarım ne yapacak?”, “Özel yaşamlarında sıkıntıları var”, “Gazeteler her açıdan zorda” diye yazmayı da erteledim.

**

Yıllardır sokaklarda, alanlarda, meydanlarda yan yana haber takip ettiğim bir sürü arkadaşım, meslektaşım oldu. Ancak sabah kahvaltısında fark ettim ki çoğuyla henüz tanışmamışım. Her daim haber peşinde koşan arkadaşlara da sordum, onlar da tanımıyor. Demek ki bizlerin bu anlamda bir eksiği oldu. Bu konuyla alakalı kendimizi geliştirmeye çalışacağız. Bundan sonra sağımıza solumuza iyice bakalım. Tüm meslek grupları bir arada güçlü, gazetecilikte de böyle olmalı.

**

Kahvaltılı programlar sonrasında o günün anısına verilen hediyeler de oldukça renkli anlara sahip oluyor. Kentin onlarca ama onlarca gazetecisi bir gazetecinin ne kadar hızlı olması gerektiğini kanıtlıyorlar. Bundan böyle lütfen gazeteciler için “yan gelip yatıyorlar, çalışmıyorlar” falan demeyin, her biri koşuyor işte. Kentimizde gelecek basın bayramına kadar gazeteci sayısı eminim artacaktır. Bugünkü kahvaltılı programa katılan ve seneye katılacak olan her birinin bayramını kutlarım

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.