Genç Girişimcilere TÜBİTAK’tan Destek

Gebze 02.09.2018 - 16:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Genç Girişimcilere TÜBİTAK’tan Destek

Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Işıl Kurnaz’ın danışmanı olduğu Biyoteknoloji Doktora öğrencisi Oya Arı Uyar ve GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü doktora öğrencisi Gül Banu Aydın TÜBİTAK, Bireysel Genç Girişim(BİGG) Teknogirisim Sermayesi Desteği Programı 2018 yılı çağrısı 1. Dönemi kapsamında destek almaya hak kazandılar.

TUBITAK BIGG Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı kapsamında desteklenen GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü doktora öğrencisi Gül Banu Aydın GBA TECH Yazılım Mühendislik Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, yeni nesil 3 boyutlu biyoyazıcılar alanında çalışmalar gerçekleştirecek ve bu alanda ülkemizin gerçekleştirdiği ithalatı ortadan kaldırmaya çalışacak. Bu alanda kısa zamanda Türkiye'de öncü bölgede ise en önde gelen firmalardan bir tanesi olmak hedefleniyor. Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Işıl Kurnaz’ın doktora eş danışmanlığını yaptığı Yeditepe Üniversitesi Biyoteknoloji Anabilim Dalı doktora öğrencisi Oya Ari Uyar’in 1512 BIGG Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı kapsamında desteklenen BIOM Biyoteknoloji San. ve Tic. Ltd. şirketi, biyoteknolojik üretimde kullanılacak rekombinant hammadde üretimi üzerine yoğunlaşacak. ULUSLARARASI PİYASADA YER BULACAK BIOM Biyoteknoloji'nin Gebze Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirecek olduğu projeler kapsamında, araştırma laboratuvarları ile ilaç ve gıda sektöründe kullanılacak olan rekombinant hammadde ürünlerin üretimi yapılacak.   Hammadde yan sanayinin Türkiye’de oluşturulması, biyoteknolojik ilaç v.b.sanayiinin üretim maliyetlerini de azaltacağından doğrudan milli üretime olumlu katkısı olacak.  Uluslararası piyasada kendine yer bulması beklenen yüksek katma değerli ihracat ürünleri olan bu rekombinant proteinler aynı zamanda Türkiye'de moleküler hücre biyolojisi alanında çalışmalarını yürüten araştırmacılara sarf malzemelerini daha ucuza temin etme imkânı sağlayacak.
Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Işıl Kurnaz’ın danışmanı olduğu Biyoteknoloji Doktora öğrencisi Oya Arı Uyar ve GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü doktora öğrencisi Gül Banu Aydın TÜBİTAK, Bireysel Genç Girişim(BİGG) Teknogirisim Sermayesi Desteği Programı 2018 yılı çağrısı 1. Dönemi kapsamında destek almaya hak kazandılar.

TUBITAK BIGG Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı kapsamında desteklenen GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü doktora öğrencisi Gül Banu Aydın GBA TECH Yazılım Mühendislik Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, yeni nesil 3 boyutlu biyoyazıcılar alanında çalışmalar gerçekleştirecek ve bu alanda ülkemizin gerçekleştirdiği ithalatı ortadan kaldırmaya çalışacak. Bu alanda kısa zamanda Türkiye'de öncü bölgede ise en önde gelen firmalardan bir tanesi olmak hedefleniyor. Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Işıl Kurnaz’ın doktora eş danışmanlığını yaptığı Yeditepe Üniversitesi Biyoteknoloji Anabilim Dalı doktora öğrencisi Oya Ari Uyar’in 1512 BIGG Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı kapsamında desteklenen BIOM Biyoteknoloji San. ve Tic. Ltd. şirketi, biyoteknolojik üretimde kullanılacak rekombinant hammadde üretimi üzerine yoğunlaşacak.

ULUSLARARASI PİYASADA YER BULACAK

BIOM Biyoteknoloji'nin Gebze Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirecek olduğu projeler kapsamında, araştırma laboratuvarları ile ilaç ve gıda sektöründe kullanılacak olan rekombinant hammadde ürünlerin üretimi yapılacak.   Hammadde yan sanayinin Türkiye’de oluşturulması, biyoteknolojik ilaç v.b.sanayiinin üretim maliyetlerini de azaltacağından doğrudan milli üretime olumlu katkısı olacak.  Uluslararası piyasada kendine yer bulması beklenen yüksek katma değerli ihracat ürünleri olan bu rekombinant proteinler aynı zamanda Türkiye'de moleküler hücre biyolojisi alanında çalışmalarını yürüten araştırmacılara sarf malzemelerini daha ucuza temin etme imkânı sağlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.