GENÇ İŞSİZLERE MÜJDE!

28.11.2016 - 11:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

GENÇ İŞSİZLERE MÜJDE!

Genç işsizliği azaltmak isteyen hükümet, iş dünyası ile birlikte yeni bir çalışma başlattı. Hedefte 26 yaş altı çalışanların işveren primlerinin devlet tarafından ödenmesi var. Öncelik tekstil, turizm ve perakendede olacak

Son dönemde artışa geçen genç işsizlik oranlarını aşağı çekmek için hükümetin yeni bir plan üzerinde çalıştığı öğrenildi. Pilot uygulaması Doğu illerinde hayata geçirilmesi planlanan uygulama, 26 yaş ve altı nüfus için sigorta işveren primlerinin devlet tarafından ödenmesini öngörüyor. 1 milyona yakın genci ilgilendiren uygulamanın tüm ülkeye yayılması durumunda yüzde 19'a dayanan genç işsizlik oranının 7 puan düşeceği tasarının ek maddelerinde belirtiliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları tarafından hazırlanan tasarı için perakende ve tekstil sektörünün temsilcilerinin görüşleri de alındı.   MEVCUT İŞÇİ KORUNACAK Öte yandan tasarının mevcut istihdam düzenini bozmaması için bazı eklemelerle hayata geçirilmesi öneriliyor. Bu kapsamda yasaya mevcut işçilerin muhafazası şartının gelebileceği konuşuluyor. Yasanın hali hazırdaki genç istihdamı da kapsayacak şekilde düzenlenmesi de ağırlık kazanan fikirler arasında.
Genç işsizliği azaltmak isteyen hükümet, iş dünyası ile birlikte yeni bir çalışma başlattı. Hedefte 26 yaş altı çalışanların işveren primlerinin devlet tarafından ödenmesi var. Öncelik tekstil, turizm ve perakendede olacak

Son dönemde artışa geçen genç işsizlik oranlarını aşağı çekmek için hükümetin yeni bir plan üzerinde çalıştığı öğrenildi. Pilot uygulaması Doğu illerinde hayata geçirilmesi planlanan uygulama, 26 yaş ve altı nüfus için sigorta işveren primlerinin devlet tarafından ödenmesini öngörüyor. 1 milyona yakın genci ilgilendiren uygulamanın tüm ülkeye yayılması durumunda yüzde 19'a dayanan genç işsizlik oranının 7 puan düşeceği tasarının ek maddelerinde belirtiliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları tarafından hazırlanan tasarı için perakende ve tekstil sektörünün temsilcilerinin görüşleri de alındı.

 

MEVCUT İŞÇİ KORUNACAK

Öte yandan tasarının mevcut istihdam düzenini bozmaması için bazı eklemelerle hayata geçirilmesi öneriliyor. Bu kapsamda yasaya mevcut işçilerin muhafazası şartının gelebileceği konuşuluyor. Yasanın hali hazırdaki genç istihdamı da kapsayacak şekilde düzenlenmesi de ağırlık kazanan fikirler arasında.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.