GENCSİAD MARTEK'E GİTTİ

Gebze 20.03.2017 - 13:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

GENCSİAD MARTEK'E GİTTİ

Gebze Genç Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı A. Lokman Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Altınkaya, Fatih Işık, Habip Karabacak, Kadir Tataroğlu, Umut Tayan, Dursun Furunci Tübitak Marmara Teknokent A.Ş (MARTEK) Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek beyi Tübitak’ taki makamında ziyaret ettiler.

  Martek Genel Müdürü Orhan Çömlek kısaca faaliyet alanlarını anlatırken Teknokentin , Tübitak bünyesinde kurulmuş bölgenin ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Ar-Ge araştırmaları yapan firmaların ihtiyaçlarını karşılayarak bu firmaları girişimcilerle buluşturduklarını bunu yaparak üretimi artırmak, rekabet gücünü artırarak istihdam sağlayarak ülke ekonomisine hizmet etmeyi amaç edindiklerini söyledi.   Doğu Marmara Bölgesi olarak sanayinin Türkiye’ deki  kalbi olduğunu Martek’ inde bölgedeki Sanayi Odaları Ticaret Odaları ve OSB lerle birlikte çalıştığını, Ekonomi Bakanlığı ve Kosgeb’in destekleriyle yurt dışı gezilerinde bulunduklarını bu gezilerde de girişimciyi yatırımcılarla tanıştırıp iş yapma imkanları sağlamayı amaç edindiklerini belirtti.   Martek olarak daha önce Belarus’ a bir iş gezisi yaptıklarını , sonrasında da Amerika’ da Chicago’ da bir Kuluçka Merkezi kurduklarını bu kuluçka merkezinde girişimcinin yapacağı iş alanında her anlamda destek verdiklerini önümüzdeki nisan ayında da Belçika’ da böyle bir kuluçka merkezi kurarak Avrupa Birliğindeki Ülkelerle oradaki Türk Girişimciler ve yatırımcılarla bir araya gelip iş geliştirme amacında olduklarını belirtti.   Martek Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek Gençsiad Yönetimine sizde dernek olarak bir fon kurun Ar-ge çalışmaları yapın bütçenizden bir bölümü risk sermayesi olarak ayırın böylece ayırdığınız o bütçeyle daha sonra hiçbir katkı sunmadan büyük kazanımlar elde edersiniz dedi.   Gençsiad Yönetim Kurulu Başkanı A. Lokman Kılıç ise ziyaretlerindeki asıl amacında bu olduğunu Genç girişimciler olarak gelişmekte olan iş alanları ile ilgili Ar-Ge çalışmaları yaparak  bunu da üyelerle beraber paylaşıp Türkiye’ nin ekonomisine katkı sunarak hem ülkemizin bütçesine katkı sunup hemde bölgeye hizmet etmeyi amaçladıklarını belirtti.   Gençsiad olarak Martek ile ortak çalışmalar içerisinde olmayı amaçladıklarını belirten Lokman Kılıç önümüzdeki günlerde yeni projelerle bir araya geleceklerini söyledi.
Gebze Genç Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı A. Lokman Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Altınkaya, Fatih Işık, Habip Karabacak, Kadir Tataroğlu, Umut Tayan, Dursun Furunci Tübitak Marmara Teknokent A.Ş (MARTEK) Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek beyi Tübitak’ taki makamında ziyaret ettiler.

 

Martek Genel Müdürü Orhan Çömlek kısaca faaliyet alanlarını anlatırken Teknokentin , Tübitak bünyesinde kurulmuş bölgenin ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Ar-Ge araştırmaları yapan firmaların ihtiyaçlarını karşılayarak bu firmaları girişimcilerle buluşturduklarını bunu yaparak üretimi artırmak, rekabet gücünü artırarak istihdam sağlayarak ülke ekonomisine hizmet etmeyi amaç edindiklerini söyledi.

 

Doğu Marmara Bölgesi olarak sanayinin Türkiye’ deki  kalbi olduğunu Martek’ inde bölgedeki Sanayi Odaları Ticaret Odaları ve OSB lerle birlikte çalıştığını, Ekonomi Bakanlığı ve Kosgeb’in destekleriyle yurt dışı gezilerinde bulunduklarını bu gezilerde de girişimciyi yatırımcılarla tanıştırıp iş yapma imkanları sağlamayı amaç edindiklerini belirtti.

 

Martek olarak daha önce Belarus’ a bir iş gezisi yaptıklarını , sonrasında da Amerika’ da Chicago’ da bir Kuluçka Merkezi kurduklarını bu kuluçka merkezinde girişimcinin yapacağı iş alanında her anlamda destek verdiklerini önümüzdeki nisan ayında da Belçika’ da böyle bir kuluçka merkezi kurarak Avrupa Birliğindeki Ülkelerle oradaki Türk Girişimciler ve yatırımcılarla bir araya gelip iş geliştirme amacında olduklarını belirtti.

 

Martek Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek Gençsiad Yönetimine sizde dernek olarak bir fon kurun Ar-ge çalışmaları yapın bütçenizden bir bölümü risk sermayesi olarak ayırın böylece ayırdığınız o bütçeyle daha sonra hiçbir katkı sunmadan büyük kazanımlar elde edersiniz dedi.

 

Gençsiad Yönetim Kurulu Başkanı A. Lokman Kılıç ise ziyaretlerindeki asıl amacında bu olduğunu Genç girişimciler olarak gelişmekte olan iş alanları ile ilgili Ar-Ge çalışmaları yaparak  bunu da üyelerle beraber paylaşıp Türkiye’ nin ekonomisine katkı sunarak hem ülkemizin bütçesine katkı sunup hemde bölgeye hizmet etmeyi amaçladıklarını belirtti.

 

Gençsiad olarak Martek ile ortak çalışmalar içerisinde olmayı amaçladıklarını belirten Lokman Kılıç önümüzdeki günlerde yeni projelerle bir araya geleceklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.