Genel Sağlık Sigortası Primleri 53 TL'ye İniyor

Ekonomi 10.02.2017 - 08:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Genel Sağlık Sigortası Primleri 53 TL'ye İniyor

Hiçbir sigortası bulunmayan ve sağlık hizmeti alamayanların, 395 TL'ye kadar varan Genel Sağlık Sigortası primleri, 53 TL'ye indiriliyor. Eski prim borçları da silinecek.

Hükümetin bir süredir üzerinde çalıştığı çeşitli ekonomik kanunlara ilişkin yasal düzenlemeler  Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın imzasıyla yasa teklifi olarak TBMM Başkanlığına sunuldu. Yasa teklifin göre, ailede kişi başı geliri asgari ücretin üçte birinden az olanların primlerini devlet karşılayacak. PRİM 53 TL'DE EŞİTLENECEK Teklifte yer alan düzenlemeler özetle şöyle: Herhangi bir işte çalışmayan, anne bana veya eşinden dolayı sağlık hizmetlerinden yararlanamayan kişilerden gelir seviyesine göre 65,88 lira ile 395.91 lira arasında alınmakta olan GSS pirimi herkes için 53 lirada eşitlenecek.  Bakanlar Kurulu bu tutarı 212 liraya kadar artırmaya yetkili olacak.   GECİKME ZAMLARI SİLİNECEK Hane içinde kişi başına geliri asgari ücretin üçte birinden az olanlardan pirim alınmayacak. Eski GSS prim borçlarına ilişkin faizler ile gecikme zamları silinecek. Borcun tahakkuk ettiği tarihte 53 lirayı aşan aylık tutarlar 53 lira üzerinden; 53 liranın altındakiler ise o günkü tutar üzerinden ödenecek. (Haber Türk)
Hiçbir sigortası bulunmayan ve sağlık hizmeti alamayanların, 395 TL'ye kadar varan Genel Sağlık Sigortası primleri, 53 TL'ye indiriliyor. Eski prim borçları da silinecek.

Hükümetin bir süredir üzerinde çalıştığı çeşitli ekonomik kanunlara ilişkin yasal düzenlemeler  Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın imzasıyla yasa teklifi olarak TBMM Başkanlığına sunuldu. Yasa teklifin göre, ailede kişi başı geliri asgari ücretin üçte birinden az olanların primlerini devlet karşılayacak.

PRİM 53 TL'DE EŞİTLENECEK

Teklifte yer alan düzenlemeler özetle şöyle: Herhangi bir işte çalışmayan, anne bana veya eşinden dolayı sağlık hizmetlerinden yararlanamayan kişilerden gelir seviyesine göre 65,88 lira ile 395.91 lira arasında alınmakta olan GSS pirimi herkes için 53 lirada eşitlenecek.  Bakanlar Kurulu bu tutarı 212 liraya kadar artırmaya yetkili olacak.

 

GECİKME ZAMLARI SİLİNECEK

Hane içinde kişi başına geliri asgari ücretin üçte birinden az olanlardan pirim alınmayacak. Eski GSS prim borçlarına ilişkin faizler ile gecikme zamları silinecek. Borcun tahakkuk ettiği tarihte 53 lirayı aşan aylık tutarlar 53 lira üzerinden; 53 liranın altındakiler ise o günkü tutar üzerinden ödenecek. (Haber Türk)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.