19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

GKM’de ‘Yolumuz Türkiye’ konferansı

Gebze 11.10.2018 - 14:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

GKM’de ‘Yolumuz Türkiye’ konferansı

Gebze Belediyesi kültür sanat etkinlikleri, akademisyen Necip Fazıl Kurt’un gençlere yönelik ‘Yolumuz Türkiye’ konulu konferansıyla başladı.

Gebze Belediyesi Kültür sanat etkinlikleri Akademisyen Necip Fazıl Kurt’un “Yolumuz Türkiye” konulu konferansıyla başladı. Gebze Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, belediye başkan yardımcısı Sadık Albayrak, birim müdürleri, öğrenciler ve öğretmenleri katıldı. BU ÜLKENİN GELECEĞİ SİZLERSİNİZ Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yaptığı selamlama konuşmasında gençlerin bu ülkenin geleceği olduğuna vurgu yaptı. Başkan Köşker, “Siz değerli gençler; bizlerin en değerli varlığısınız. Bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Bu anlamada sizlerin en iyi şekilde yetişmesi, bizlerin asli görevleri arasında yer alıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘dünya 5’ten büyüktür’ derken, haksızlıklara karşı çıkarken siz gençlere güveniyor. Bu anlamda sizlere büyük işler düşüyor. Çok çalışmalısınız. Özellikle bu yılların kıymetini iyi bilin” ifadelerini kullandı. HAYAT BİR ÖĞRENME SÜRECİDİR Akademisyen Necip Fazıl Kurt verdiği konferansında, “İnsan hayatta her zaman öğreten ya da öğrenen konumundadır. Öğrenmek hiçbir zaman eksilmez ve durmaz. Bir söz vardır “Öğreten Öğrenir” demek odur ki hayat bir öğrenme sürecidir. Ve sizler bunu şu anda resmi olarak sürdürüyorsunuz ve çok önemli yıllardasınız. Zamanla öğreneceğiniz birçok şey sizlere şu anda çok sıkıcı geliyor. Ama sizlerde bazı şeyleri tam olarak bilmesiniz bile bazı şeyleri kestiriyorsunuz. TÜRKİYE’NİN ÜÇ BÜYÜK ZENGİNLİĞİ VAR Türkiye’nin diğer ülkeler gibi doğal kaynakları, zenginlikleri yok. Ama Türkiye’nin üç büyük zenginliği var. Bunların birincisi siz gençlerisiniz. Türkiye gerçekten genç bir nüfusa sahip ve Türkiye birgün sözü geçen bir ülke haline gelecekse bunun birinci sebebi genç bir nüfusa sahip olmasıdır. Bu sebeple siz gençler hem kendinize hem ailenizde hem de ülkenize karşı sorumluluklarınızı yerinize getireceksiniz. Bunun yanı sıra işadamlarımız ki dünyanın her yerinde Türk iş adamlarını görürsünüz. Son olarak ta halkımızın politik bilincinin yüksekliğidir” ifadelerini kullandı. Konferansın sonunda, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker verdiği konferansı için Akademisyen Necip Fazıl Kurt’a teşekkür etti ve hediye takdiminde bulundu.
Gebze Belediyesi kültür sanat etkinlikleri, akademisyen Necip Fazıl Kurt’un gençlere yönelik ‘Yolumuz Türkiye’ konulu konferansıyla başladı.

Gebze Belediyesi Kültür sanat etkinlikleri Akademisyen Necip Fazıl Kurt’un “Yolumuz Türkiye” konulu konferansıyla başladı. Gebze Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, belediye başkan yardımcısı Sadık Albayrak, birim müdürleri, öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

BU ÜLKENİN GELECEĞİ SİZLERSİNİZ

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yaptığı selamlama konuşmasında gençlerin bu ülkenin geleceği olduğuna vurgu yaptı. Başkan Köşker, “Siz değerli gençler; bizlerin en değerli varlığısınız. Bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Bu anlamada sizlerin en iyi şekilde yetişmesi, bizlerin asli görevleri arasında yer alıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘dünya 5’ten büyüktür’ derken, haksızlıklara karşı çıkarken siz gençlere güveniyor. Bu anlamda sizlere büyük işler düşüyor. Çok çalışmalısınız. Özellikle bu yılların kıymetini iyi bilin” ifadelerini kullandı.

HAYAT BİR ÖĞRENME SÜRECİDİR

Akademisyen Necip Fazıl Kurt verdiği konferansında, “İnsan hayatta her zaman öğreten ya da öğrenen konumundadır. Öğrenmek hiçbir zaman eksilmez ve durmaz. Bir söz vardır “Öğreten Öğrenir” demek odur ki hayat bir öğrenme sürecidir. Ve sizler bunu şu anda resmi olarak sürdürüyorsunuz ve çok önemli yıllardasınız. Zamanla öğreneceğiniz birçok şey sizlere şu anda çok sıkıcı geliyor. Ama sizlerde bazı şeyleri tam olarak bilmesiniz bile bazı şeyleri kestiriyorsunuz.

TÜRKİYE’NİN ÜÇ BÜYÜK ZENGİNLİĞİ VAR

Türkiye’nin diğer ülkeler gibi doğal kaynakları, zenginlikleri yok. Ama Türkiye’nin üç büyük zenginliği var. Bunların birincisi siz gençlerisiniz. Türkiye gerçekten genç bir nüfusa sahip ve Türkiye birgün sözü geçen bir ülke haline gelecekse bunun birinci sebebi genç bir nüfusa sahip olmasıdır. Bu sebeple siz gençler hem kendinize hem ailenizde hem de ülkenize karşı sorumluluklarınızı yerinize getireceksiniz. Bunun yanı sıra işadamlarımız ki dünyanın her yerinde Türk iş adamlarını görürsünüz. Son olarak ta halkımızın politik bilincinin yüksekliğidir” ifadelerini kullandı. Konferansın sonunda, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker verdiği konferansı için Akademisyen Necip Fazıl Kurt’a teşekkür etti ve hediye takdiminde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.