19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gölde kaybolan Gebzeli balıkçı 75 gündür kayıp

Gebze 20.03.2015 - 14:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Gölde kaybolan Gebzeli balıkçı 75 gündür kayıp

Ördek avlarken bindikleri kayığın alabora olması sonrası suya düşerek kaybolan Gebzeli balıkçı, 44 yaşındaki Süleyman Abuşka'yı 75 günden bu yana süren arama çalışmalarında sonuç alınamadı.

Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde 2 Ocak günü Adatepe ile  Konacık Mahallesi arasında Sakarya Nehri'nde ördek avlarken bindikleri kayığın alabora olması sonrası suya düşerek kaybolan Gebzeli balıkçı, 44 yaşındaki Süleyman Abuşka'yı 75 günden bu yana süren arama çalışmalarında sonuç alınamadı. Gebze'de oturan Süleyman Abuşka ailesiyle birlikte babasının oturduğu Karasu'nun Limandere Mahallesi'ne gelerek sabah saatlerinde Süleyman Abuçka ve amcanın oğlu 40 yaşındaki Şaban Abuşka motorlu fiber kayıkla birlikte Sakarya Nehri'ne gitti. Nehirde açılarak bir süre avlanan iki kişi alabora olan kayıktan düştü. Batan kayığa sarılan Süleyman Abuşka nehirde kaybolurken Şaban Abuşka kendi çabasıyla kıyıya çıkmayı başardı.  Şaban Abuşka durumu hemen jandarma ekiplerine haber verdi. Kısa süre içindejandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Arama kurtarma ekipleri nehir içerisinde gün boyu kaybolan Süleyman Abuşkayı kayığın battığı yerden itibaren üç kilometrelik alanda ağ ve kancalarla tarama yapmak suretiyle aradı. Ancak, çalışmalardan sonuç alınmadı. Bölgede o tarihten sonra  Sakarya Valiliği Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Müdürlüğü Sualtı Arama ve Kurtarma ekiplerince süren arama çalışmalarıyla ilgiliSakarya Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "Sakarya Nehri'ne düşen avcı Süleyman Abuşka'yı arama çalışmalarına ediliyor. Kurbağa adamlarımız sonar cihazı ile tespit ettikleri noktalara yer yer dalış yaparak, yer yer de nehirdeki dal parçaları nedeni ile yığılan pislik adacıklarının bulunduğu bölgeleri temizleyerek arama çalışmalarını sürdürmektedirler. Mevsim itibarı ile yaşanan olumsuz hava şartlarına rağmen devam eden arama çalışmaları olayın meydana geldiği noktadan nehrin denizle birleştiği noktaya kadar yaklaşık 21 kilometrelik mesafe boyunca devam etmektedir." Kayıp balıkçıyı arama çalışmaları sürerken Sakarya Merkez Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Sedat Bıçakçı ise balıkçının cesedinin bulunamama sebebinin Sakarya Nehri'nin dibinin ağaç kökleri olmasından kaynaklandığını söyledi. Bıçakcı, "Nehrin dibi bataklık çalı çırpı var. Eğer balıkçının elbisesi buraya takıldı ise çürüse bile çıkması zor" dedi. 
Ördek avlarken bindikleri kayığın alabora olması sonrası suya düşerek kaybolan Gebzeli balıkçı, 44 yaşındaki Süleyman Abuşka'yı 75 günden bu yana süren arama çalışmalarında sonuç alınamadı.

Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde 2 Ocak günü Adatepe ile  Konacık Mahallesi arasında Sakarya Nehri'nde ördek avlarken bindikleri kayığın alabora olması sonrası suya düşerek kaybolan Gebzeli balıkçı, 44 yaşındaki Süleyman Abuşka'yı 75 günden bu yana süren arama çalışmalarında sonuç alınamadı.

Gebze'de oturan Süleyman Abuşka ailesiyle birlikte babasının oturduğu Karasu'nun Limandere Mahallesi'ne gelerek sabah saatlerinde Süleyman Abuçka ve amcanın oğlu 40 yaşındaki Şaban Abuşka motorlu fiber kayıkla birlikte Sakarya Nehri'ne gitti. Nehirde açılarak bir süre avlanan iki kişi alabora olan kayıktan düştü. Batan kayığa sarılan Süleyman Abuşka nehirde kaybolurken Şaban Abuşka kendi çabasıyla kıyıya çıkmayı başardı. 

Şaban Abuşka durumu hemen jandarma ekiplerine haber verdi. Kısa süre içindejandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Arama kurtarma ekipleri nehir içerisinde gün boyu kaybolan Süleyman Abuşkayı kayığın battığı yerden itibaren üç kilometrelik alanda ağ ve kancalarla tarama yapmak suretiyle aradı. Ancak, çalışmalardan sonuç alınmadı.

Bölgede o tarihten sonra  Sakarya Valiliği Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Müdürlüğü Sualtı Arama ve Kurtarma ekiplerince süren arama çalışmalarıyla ilgiliSakarya Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Sakarya Nehri'ne düşen avcı Süleyman Abuşka'yı arama çalışmalarına ediliyor. Kurbağa adamlarımız sonar cihazı ile tespit ettikleri noktalara yer yer dalış yaparak, yer yer de nehirdeki dal parçaları nedeni ile yığılan pislik adacıklarının bulunduğu bölgeleri temizleyerek arama çalışmalarını sürdürmektedirler. Mevsim itibarı ile yaşanan olumsuz hava şartlarına rağmen devam eden arama çalışmaları olayın meydana geldiği noktadan nehrin denizle birleştiği noktaya kadar yaklaşık 21 kilometrelik mesafe boyunca devam etmektedir."

Kayıp balıkçıyı arama çalışmaları sürerken Sakarya Merkez Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Sedat Bıçakçı ise balıkçının cesedinin bulunamama sebebinin Sakarya Nehri'nin dibinin ağaç kökleri olmasından kaynaklandığını söyledi. Bıçakcı, "Nehrin dibi bataklık çalı çırpı var. Eğer balıkçının elbisesi buraya takıldı ise çürüse bile çıkması zor" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.