“Gönül coğrafyamıza bilgi ve tecrübemizi aktarıyoruz”

Kocaeli 23.05.2018 - 10:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

“Gönül coğrafyamıza bilgi ve tecrübemizi aktarıyoruz”

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimini makamında ağırladı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Aslan ve yönetimini makamında konuk etti. Artık dünyanın neresinde zulüm gören ve haksızlığa uğrayan varsa Türkiye’nin adaleti tesis etmek için mücadele verdiğini görüşmede ifade eden Karaosmanoğlu, “Türkiye, hangi millet zulüm görüyorsa o bölgedeki mazlumların yanında yer alıyor. TDBB olarak Orta Asya’daki kardeşlerimize yönelik projeler ortaya koyuyoruz. Kazakistan, Kırgızistan ve Balkan coğrafyasında ciddi çalışmalarımız oluyor. Gönül coğrafyalarımızdaki yerel yönetimler ağırlıklı bir şekilde bilgi ve tecrübe paylaşımı yapıyoruz” dedi. “AHISKALI KARDEŞLERİMİZİN SORUNLARINA ÇARE OLUYORUZ” “Kuruluş amaçlarının Kocaeli’de yaşayan Ahıskalıları bir araya toplayıp, özellikle sosyal aktivitelerin ön plana çıkarılması ile beraber kültür, dayanışma, birlik ve beraberliği sağlamaktır” diyen dernek Başkanı Halil Aslan, “Bütün çabamız Ahıskalı kardeşlerimizin karşılaştığı sorunlar ile mücadele etmektir. Bu sorunların en büyük kısmı, diğer ülkelerden göç etmiş Ahıskalıların, ikamet, çalışma ve sağlık sorunlarıdır. Bu amaçla özel hastanelerle yaptığımız anlaşmalarla sigortası olmayan Ahıskalı kardeşlerimizin sorunlarına çare olmaya çalışıyoruz” ifadelerini sarf etti. 2018 Mart ayında kurulduklarını ifade eden Aslan, “Türkiye’ye göç eden halkımızın ikamet izni alırken, çalışma izni ve sosyal sigortadan yararlanmak için meydana gelen sıkıntıları gidermek için TBMM nezdinde girişimlerimiz oldu. Bu konudaki taleplerimizi de ilettik” şeklinde konuştu. “GÜÇLÜ OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ VE ÇOK ÇALIŞACAĞIZ” Kocaeli Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Abdusaid Saha, Genel Sekreter İbrahim Mahmudov ile Din ve Kültür Sorumlu Başkan Yardımcısı Raşit Celal’in de hazır bulunduğu ziyarette, Sivil Toplum Kuruluşları Şube Müdürlüğü nezdinde faaliyetleri süren Sivil Toplum Merkezi’nin önemi de Başkan Karaosmanoğlu tarafından dile getirildi. Ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sunan STK’ların varlığından duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaosmanoğlu, “Ülkemiz insanının ve gönül coğrafyamızın kalkınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Güçlü olacağız, diri olacağız ve çok çalışacağız” diyerek sözlerini tamamladı. Birliktelik yapılan istişarenin ardından sona erdi.  
Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimini makamında ağırladı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Aslan ve yönetimini makamında konuk etti. Artık dünyanın neresinde zulüm gören ve haksızlığa uğrayan varsa Türkiye’nin adaleti tesis etmek için mücadele verdiğini görüşmede ifade eden Karaosmanoğlu, “Türkiye, hangi millet zulüm görüyorsa o bölgedeki mazlumların yanında yer alıyor. TDBB olarak Orta Asya’daki kardeşlerimize yönelik projeler ortaya koyuyoruz. Kazakistan, Kırgızistan ve Balkan coğrafyasında ciddi çalışmalarımız oluyor. Gönül coğrafyalarımızdaki yerel yönetimler ağırlıklı bir şekilde bilgi ve tecrübe paylaşımı yapıyoruz” dedi.

“AHISKALI KARDEŞLERİMİZİN SORUNLARINA ÇARE OLUYORUZ”

“Kuruluş amaçlarının Kocaeli’de yaşayan Ahıskalıları bir araya toplayıp, özellikle sosyal aktivitelerin ön plana çıkarılması ile beraber kültür, dayanışma, birlik ve beraberliği sağlamaktır” diyen dernek Başkanı Halil Aslan, “Bütün çabamız Ahıskalı kardeşlerimizin karşılaştığı sorunlar ile mücadele etmektir. Bu sorunların en büyük kısmı, diğer ülkelerden göç etmiş Ahıskalıların, ikamet, çalışma ve sağlık sorunlarıdır. Bu amaçla özel hastanelerle yaptığımız anlaşmalarla sigortası olmayan Ahıskalı kardeşlerimizin sorunlarına çare olmaya çalışıyoruz” ifadelerini sarf etti. 2018 Mart ayında kurulduklarını ifade eden Aslan, “Türkiye’ye göç eden halkımızın ikamet izni alırken, çalışma izni ve sosyal sigortadan yararlanmak için meydana gelen sıkıntıları gidermek için TBMM nezdinde girişimlerimiz oldu. Bu konudaki taleplerimizi de ilettik” şeklinde konuştu.

“GÜÇLÜ OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ VE ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Kocaeli Ahıskalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Abdusaid Saha, Genel Sekreter İbrahim Mahmudov ile Din ve Kültür Sorumlu Başkan Yardımcısı Raşit Celal’in de hazır bulunduğu ziyarette, Sivil Toplum Kuruluşları Şube Müdürlüğü nezdinde faaliyetleri süren Sivil Toplum Merkezi’nin önemi de Başkan Karaosmanoğlu tarafından dile getirildi. Ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sunan STK’ların varlığından duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaosmanoğlu, “Ülkemiz insanının ve gönül coğrafyamızın kalkınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Güçlü olacağız, diri olacağız ve çok çalışacağız” diyerek sözlerini tamamladı. Birliktelik yapılan istişarenin ardından sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.