GOSB, DENEYİMLERİNİ YURTDIŞINA TAŞIYOR

Gebze 15.11.2016 - 09:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

GOSB, DENEYİMLERİNİ YURTDIŞINA TAŞIYOR

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB), bugüne kadar biriktirdiği deneyimlerini yurtdışına taşıyor.

  GOSB yurtdışından gelen talepler doğrultusunda, ilk adımını Moldova Cumhuriyetine bağlı Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi ile atmış ve GOSB ile Gagavuzya İcra Komitesi arasında bir anlaşma imzalandı. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve Türkiye’den çeşitli sektör temsilcilerinin ve yatırımcıların katılım gösterdiği, GOSB’u temsilen Bölge Müdürü Z. Nil Sönmez’in katıldığı 2. Uluslararası Yatırım Formu programı kapsamında imzalanan bu iyi niyet anlaşması imzalandı. İKİLİ İŞBİRLİĞİ YAPILACAK İmzalanan anlaşmaya göre; Gagavuzya’daki yatırım ve yerel yönetimler ile ilgili mevzuatların Türkiye’deki OSB mevzuatları ile benzer özellikler taşıması için çalışmak, kurulacak olan OSB’nin Türkiye’deki bir OSB’nin altyapılarının kalitesinde inşa edilmesini sağlamak, yatırımcının Gagavuzya bölgesine gelmesini teşvik etmek için verilecek yatırım teşvik ve imtiyazlarının diğer ülkelerle yarışmasını sağlamak, başka bir deyişle, Gagavuzya’daki yatırım ortamını iyileştirmek için bir adım atıldı. 
Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB), bugüne kadar biriktirdiği deneyimlerini yurtdışına taşıyor.
 

GOSB yurtdışından gelen talepler doğrultusunda, ilk adımını Moldova Cumhuriyetine bağlı Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi ile atmış ve GOSB ile Gagavuzya İcra Komitesi arasında bir anlaşma imzalandı. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve Türkiye’den çeşitli sektör temsilcilerinin ve yatırımcıların katılım gösterdiği, GOSB’u temsilen Bölge Müdürü Z. Nil Sönmez’in katıldığı 2. Uluslararası Yatırım Formu programı kapsamında imzalanan bu iyi niyet anlaşması imzalandı.

İKİLİ İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

İmzalanan anlaşmaya göre; Gagavuzya’daki yatırım ve yerel yönetimler ile ilgili mevzuatların Türkiye’deki OSB mevzuatları ile benzer özellikler taşıması için çalışmak, kurulacak olan OSB’nin Türkiye’deki bir OSB’nin altyapılarının kalitesinde inşa edilmesini sağlamak, yatırımcının Gagavuzya bölgesine gelmesini teşvik etmek için verilecek yatırım teşvik ve imtiyazlarının diğer ülkelerle yarışmasını sağlamak, başka bir deyişle, Gagavuzya’daki yatırım ortamını iyileştirmek için bir adım atıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.