Gözaltı kararı var

Kocaeli 14.05.2019 - 10:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Gözaltı kararı var

Öte yandan Ankara'da FETÖ operasyonunda tamamı görevde olan 34 asker hakkında gözaltı kararı verildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü  (FETÖ) soruşturması kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Kara Havacılık  Komutanlığı bünyesinde görevli 3'ü helikopter pilotu 34 şüpheli hakkında gözaltı  kararı verdi.  Başsavcılıktan yapılan açıklamada, örgütün "mahrem imamları"yla  ankesörlü ve kontörlü büfe telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle  haberleştikleri belirlenen 33 asker ile bu kişileri yönetip yönlendiren bir  "mahrem imam" hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. Gözaltı kararı verilen şüpheli askerlerin tamamının aktif görevde  olduğu, aralarında iki yüzbaşı ve bir üsteğmenin de bulunduğu bildirildi.  Şüphelilerden 3'ünün helikopter pilotu, diğerlerinin ise astsubay rütbesinde  görev yapan helikopterlerin bakımından sorumlu teknik personel olduğu kaydedildi. Gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube  Müdürlüğünce yürütüldüğü vurgulandı. 7 İLDE OPERASYON Kocaeli KOM Şube Müdürlüğünün FETÖ/PDY silahlı terör örgütü TSK yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 5’i aktif görevde 3 üsteğmen, 6 astsubay, 4 eski askeri öğrenci ve 1 askeri şahıslardan sorumlu mahrem abi olmak üzere toplam 14 şahıs hakkında gözaltı kararı verdirildi. Kararın ardından şüphelilerin yakalanması için Kocaeli merkezli İstanbul, Ankara, Manisa, Hatay, Konya ve Van’da sabah saatlerinde eş zamanlı operasyonlar başlatıldı.       
Öte yandan Ankara'da FETÖ operasyonunda tamamı görevde olan 34 asker hakkında gözaltı kararı verildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü  (FETÖ) soruşturması kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Kara Havacılık  Komutanlığı bünyesinde görevli 3'ü helikopter pilotu 34 şüpheli hakkında gözaltı  kararı verdi. 

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, örgütün "mahrem imamları"yla  ankesörlü ve kontörlü büfe telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle  haberleştikleri belirlenen 33 asker ile bu kişileri yönetip yönlendiren bir  "mahrem imam" hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Gözaltı kararı verilen şüpheli askerlerin tamamının aktif görevde  olduğu, aralarında iki yüzbaşı ve bir üsteğmenin de bulunduğu bildirildi.  Şüphelilerden 3'ünün helikopter pilotu, diğerlerinin ise astsubay rütbesinde  görev yapan helikopterlerin bakımından sorumlu teknik personel olduğu kaydedildi.

Gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube  Müdürlüğünce yürütüldüğü vurgulandı.

7 İLDE OPERASYON

Kocaeli KOM Şube Müdürlüğünün FETÖ/PDY silahlı terör örgütü TSK yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 5’i aktif görevde 3 üsteğmen, 6 astsubay, 4 eski askeri öğrenci ve 1 askeri şahıslardan sorumlu mahrem abi olmak üzere toplam 14 şahıs hakkında gözaltı kararı verdirildi. Kararın ardından şüphelilerin yakalanması için Kocaeli merkezli İstanbul, Ankara, ManisaHatayKonya ve Van’da sabah saatlerinde eş zamanlı operasyonlar başlatıldı. 

 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.