Gözler kabine revizyonunda

22.05.2017 - 08:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gözler kabine revizyonunda

Her fırsatta “gençleşme” vurgusu yapan Erdoğan, “gençlik aşısına” MKYK’dan başladı. 2 üniversite öğrencisi MKYK’ya girdi. MKYK’da Davutoğlu’nun ekibinden isim kalmadı. İşadamı Sancak da listede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanlığı’ndaki “yeni atılım” dönemi için partinin kongreden sonraki en üst karar organı olan 50 üyeli Merkez Karar Yönetim Kurulu’nu (MKYK) yaş, il, politika açısından “denge” eksenine oturttu. Kurmay kadrosunu ağırlıklı olarak genç vekillerle takviye eden Erdoğan, listesinde 2 üniversite öğrencisine de yer verdi. Erdoğan, MKYK listesinde Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da aralarında bulunduğu 19 ismi liste dışı bıraktı. Erdoğan, koruduğu kurmay kadrosunu ise gençlerle takviye etti. Marmara Üniversitesi öğrencisi Rumeysa Kadak ile İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Yasemin Atasever’e MKYK’da görev verdi.  Star ve Akşam gazeteleri ile Kanal 24’ün sahibi işadamı Ethem Sancak’ın da sürpriz biçimde yer aldığı liste, Erdoğan’ın Doğu-Güneydoğu Anadolu politikası konusunda da ipuçları verdi. Erdoğan terörle mücadelede “şahin” politikasıyla tanınan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte, açılım sürecinde Dolmabahçe heyetinde yer alan eski bakan K.Maraş Mv. Mahir Ünal’ı da aynı anda kadrosuna dahil etti. Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala MKYK’da yerini korurken, Diyarbakır Mv. galip ensarioğlu bu kez heyete giremedi.  Dişli gitti  Ağabeyi 15 Temmuz darbe girişiminin başaktörleri arasında yer almasına karşın düne kadar Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmeye devam eden ve parti içinde tepki çeken Şaban Dişli de, Erdoğan’dan “çizik” yiyen isimler arasında yer aldı. Emine Nur Günay, Fatma Güldemet Sarı gibi “Ahmet Davutoğlu’na yakın” olarak bilinen isimler de Erdoğan MKYK’sında yer bulamadı.  MKYK dışı kalan eski Kayseri Mv. Yaşar Karayel’in ise yerini Kayseri Mv. olan oğlu Emrah Karayel’e bırakması dikkat çekti. Partinin kuruluşundan bu yana MKYK’da yer alan ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Nükhet Hotar’ın, MKYK’da yer almaması ise kulislerde “kabineye gireceği” yorumlarına yol açtı.  Kabineden 5 temsil Yıldırım döneminde olduğu gibi MKYK’dan 5 kabine üyesi yer aldı. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak MKYK’daki yerlerini korurken, liste dışı kalan Kaynak ve Müezzinoğlu’nun yerine ise Başbakan Yıldırım ve İçişleri Bakanı Soylu girmiş oldu. MKYK’daki kadın üye sayısı ise 15’ten 9 düştü.  Gözler kabine revizyonunda MKYK seçiminin ardından gözler kabinede beklenen değişikliğe çevrildi. Kulislerde, değişiklik kongre sonuçlarına 2 günlük itiraz süresinin dolacağı 24 Mayıs Çarşamba gününe çevrildi. Yıldırım, bugün ve yarın resmi ziyaret için Gürcistan’da olacak. Erdoğan da 25 Mayıs’ta NATO zirvesi için Brüksel’de olacak. Kabine revizyonunun 24 Mayıs Çarşamba günü görüşebileceği ifade ediliyor. Çarşamba günü Ak Parti grubu kapalı olarak toplanacak. Bu toplantıda Başbakan Yıldırım’ın “grup başkanı” seçilmesi de bekleniyor.
Her fırsatta “gençleşme” vurgusu yapan Erdoğan, “gençlik aşısına” MKYK’dan başladı. 2 üniversite öğrencisi MKYK’ya girdi. MKYK’da Davutoğlu’nun ekibinden isim kalmadı. İşadamı Sancak da listede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanlığı’ndaki “yeni atılım” dönemi için partinin kongreden sonraki en üst karar organı olan 50 üyeli Merkez Karar Yönetim Kurulu’nu (MKYK) yaş, il, politika açısından “denge” eksenine oturttu. Kurmay kadrosunu ağırlıklı olarak genç vekillerle takviye eden Erdoğan, listesinde 2 üniversite öğrencisine de yer verdi.
Erdoğan, MKYK listesinde Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da aralarında bulunduğu 19 ismi liste dışı bıraktı. Erdoğan, koruduğu kurmay kadrosunu ise gençlerle takviye etti. Marmara Üniversitesi öğrencisi Rumeysa Kadak ile İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Yasemin Atasever’e MKYK’da görev verdi. 

Star ve Akşam gazeteleri ile Kanal 24’ün sahibi işadamı Ethem Sancak’ın da sürpriz biçimde yer aldığı liste, Erdoğan’ın Doğu-Güneydoğu Anadolu politikası konusunda da ipuçları verdi. Erdoğan terörle mücadelede “şahin” politikasıyla tanınan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte, açılım sürecinde Dolmabahçe heyetinde yer alan eski bakan K.Maraş Mv. Mahir Ünal’ı da aynı anda kadrosuna dahil etti. Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala MKYK’da yerini korurken, Diyarbakır Mv. galip ensarioğlu bu kez heyete giremedi. 

Dişli gitti 

Ağabeyi 15 Temmuz darbe girişiminin başaktörleri arasında yer almasına karşın düne kadar Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmeye devam eden ve parti içinde tepki çeken Şaban Dişli de, Erdoğan’dan “çizik” yiyen isimler arasında yer aldı. Emine Nur Günay, Fatma Güldemet Sarı gibi “Ahmet Davutoğlu’na yakın” olarak bilinen isimler de Erdoğan MKYK’sında yer bulamadı. 

MKYK dışı kalan eski Kayseri Mv. Yaşar Karayel’in ise yerini Kayseri Mv. olan oğlu Emrah Karayel’e bırakması dikkat çekti. Partinin kuruluşundan bu yana MKYK’da yer alan ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Nükhet Hotar’ın, MKYK’da yer almaması ise kulislerde “kabineye gireceği” yorumlarına yol açtı. 

Kabineden 5 temsil

Yıldırım döneminde olduğu gibi MKYK’dan 5 kabine üyesi yer aldı. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak MKYK’daki yerlerini korurken, liste dışı kalan Kaynak ve Müezzinoğlu’nun yerine ise Başbakan Yıldırım ve İçişleri Bakanı Soylu girmiş oldu. MKYK’daki kadın üye sayısı ise 15’ten 9 düştü. 

Gözler kabine revizyonunda

MKYK seçiminin ardından gözler kabinede beklenen değişikliğe çevrildi. Kulislerde, değişiklik kongre sonuçlarına 2 günlük itiraz süresinin dolacağı 24 Mayıs Çarşamba gününe çevrildi. Yıldırım, bugün ve yarın resmi ziyaret için Gürcistan’da olacak. Erdoğan da 25 Mayıs’ta NATO zirvesi için Brüksel’de olacak. Kabine revizyonunun 24 Mayıs Çarşamba günü görüşebileceği ifade ediliyor. Çarşamba günü Ak Parti grubu kapalı olarak toplanacak. Bu toplantıda Başbakan Yıldırım’ın “grup başkanı” seçilmesi de bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.