Griple böyle savaşın

16.01.2016 - 14:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Griple böyle savaşın

Kış aylarında hızla artan grip vakalarıyla karşı karşıya geliyoruz. Özellikle domuz gribinde altta yatan bir hastalığı olanlar için ciddi seyredebilen vakalarda, kişisel hijyenin önemi kadar dengeli beslenmek de gerekli.

Sağlıklı ve dengeli beslenme ile bağışıklık sisteminin güçlü olması hastalıklara karşı dayanıklılık kazanılıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren birçok besinin yanında istiridye mantarının yeri ise büyük önem taşıyor. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR Herhangi bir hastalık sırasında bağışıklık sisteminin vücudu enfeksiyonlara karşı korumaya çalışır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Danışmanı Dr. Osman Poyraz, bu enfeksiyonlarla savaş halindeki vücudun bağışıklık sistemini güçlü tutmanın elimizde olduğunu belirterek yeterli ve dengeli beslenme ile bunun başarılabileceğinin altını çizdi. Bu beslenme sisteminde mantarın da yer aldığını kaydeden Dr. Poyraz, "İstiridye mantarının bilim adamlarının yaptığı araştırma sonuçlarına göre düzenli olarak tüketildiğinde hastalıklara karşı vücut direncini artırarak bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlandı" ifadelerini kullandı.        KORUYUCU GÖREVİNDE Türkiye’nin ilk mantar yetiştiricilerinden Hacı Balcı’nın üretim tesisini ziyaret eden Dr. Osman Poyraz, "İstiridye mantarında insan vücudu için gerekli olan kalsiyum, fosfor ve demir gibi tüm mineral tuzlar sığır ve tavuk etinde bulunanların iki katı düzeyinde. Tüm mantar türleri içerisinde en yüksek B1 ve B2 miktarına sahip. Karaciğer hariç tüm et ve sebzelerden daha fazla "folik asit" içeriyor.  Et ve baklagillere eşdeğer protein içeriğine sahip olduğu halde yağ oranı çok az. Bütün bunlar göze alındığında istiridye mantarı bizim için bir koruyucu görevinde. Rahatlıkla dengeli beslenme öğünlerimizde kullanabiliriz" dedi. 
Kış aylarında hızla artan grip vakalarıyla karşı karşıya geliyoruz. Özellikle domuz gribinde altta yatan bir hastalığı olanlar için ciddi seyredebilen vakalarda, kişisel hijyenin önemi kadar dengeli beslenmek de gerekli.

Sağlıklı ve dengeli beslenme ile bağışıklık sisteminin güçlü olması hastalıklara karşı dayanıklılık kazanılıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren birçok besinin yanında istiridye mantarının yeri ise büyük önem taşıyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR
Herhangi bir hastalık sırasında bağışıklık sisteminin vücudu enfeksiyonlara karşı korumaya çalışır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Danışmanı Dr. Osman Poyraz, bu enfeksiyonlarla savaş halindeki vücudun bağışıklık sistemini güçlü tutmanın elimizde olduğunu belirterek yeterli ve dengeli beslenme ile bunun başarılabileceğinin altını çizdi. Bu beslenme sisteminde mantarın da yer aldığını kaydeden Dr. Poyraz, "İstiridye mantarının bilim adamlarının yaptığı araştırma sonuçlarına göre düzenli olarak tüketildiğinde hastalıklara karşı vücut direncini artırarak bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlandı" ifadelerini kullandı.  
    
KORUYUCU GÖREVİNDE
Türkiye’nin ilk mantar yetiştiricilerinden Hacı Balcı’nın üretim tesisini ziyaret eden Dr. Osman Poyraz, "İstiridye mantarında insan vücudu için gerekli olan kalsiyum, fosfor ve demir gibi tüm mineral tuzlar sığır ve tavuk etinde bulunanların iki katı düzeyinde. Tüm mantar türleri içerisinde en yüksek B1 ve B2 miktarına sahip. Karaciğer hariç tüm et ve sebzelerden daha fazla "folik asit" içeriyor.  Et ve baklagillere eşdeğer protein içeriğine sahip olduğu halde yağ oranı çok az. Bütün bunlar göze alındığında istiridye mantarı bizim için bir koruyucu görevinde. Rahatlıkla dengeli beslenme öğünlerimizde kullanabiliriz" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.