GTO’da Bir İlk

Gebze 02.02.2016 - 17:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

GTO’da Bir İlk

Gebze Ticaret odası’nda ilk kez bir vali katılımı ile bölgenin sektörel sorunları masaya yatırıldı. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığındaki toplantıda bölgemizin önde gelen sektör temsilcileri de yer aldı.

Toplantıda Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, il idari müdürlükleri, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler Gebze Blediyesi’ni temsilen Başkan Yardımcısı Nilay Ayran, GTO Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri de yer aldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “İlimiz ve ülkemize çok önemli,  anlamlı katkı ve kazanımlar sağlayan Ticaret Odamızın çok değerli üyeleri ve girişimcileri.Sözlerime başlarken, birlik ve beraberliğimiz uğruna, aziz milletimizin sonsuza kadar hür ve bağımsız olması, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar payidar olması uğruna hayatını feda eden tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet anıyor, kahraman gazilerimize de sağlık diliyorum.Türkiye olarak biz, gerideki 13 yılda, dünya çapındaki büyük bir ekonomik başarının dönüşümün ve değişimin hikayesini birlikte yazdık. Türkiye bugün küresel ölçekte, her boyutta ve her açıdan iddiasını sürdüren, gelişen ve ortaya konulan perspektifte, bu iddiasını 2023’de Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100’ncü Yılında, dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi olma hedefine adım adım yaklaştıran bir perspektiftedir.Bu perspektifte baktığımızda Kocaeli, bu büyük yürüyüşü zenginleştiren, derinlik ve zenginlik sunan bir büyükşehirdir. Ticaret ve Sanayi Odalarımız, Organize Sanayi Bölgelerimiz, Bilim alanındaki teknoparklarımız, bunu destekleyen araştırma merkezlerimiz, kısaca bir bütün olan Kocaeli’miz, bu hedefin taşıyıcısı kentlerinden biri. Bu perspektifte baktığımız zaman Ticaret Odamızda bu zenginliğe ve şüphesiz geleceğe dönük güven perspektifine çok önemli katkılar ve kazanımlar sağlamaktadır” dedi. ÇİLER SORUNLARI SIRALADI Katılımcı sektör temsilcileri sorun ve taleplerine ilişkin söz almadan önce GTO Başkanı Nail Çiler, ulaşım, eğitim, sağlık gibi eksiklikleri dile getirirken Gebze gibi ülke gelişimine katkı sağlayan Gebze’nin korumacılık çatısı altında olması gerektiğine değindi. TOKİ’nin inşaat başlama şartlarının inşaat sektöründeki girişimcilere göre daha avantajlı olduğunu da dile getiren Çiler ayrıca hafriyat noktasında da Gebze’nin mağdur edildiğini belirti. Toplantınmın  bu süreçten sonrası ise basına kapalı olarak devam etti.  
Gebze Ticaret odası’nda ilk kez bir vali katılımı ile bölgenin sektörel sorunları masaya yatırıldı. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığındaki toplantıda bölgemizin önde gelen sektör temsilcileri de yer aldı.

Toplantıda Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, il idari müdürlükleri, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler Gebze Blediyesi’ni temsilen Başkan Yardımcısı Nilay Ayran, GTO Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri de yer aldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “İlimiz ve ülkemize çok önemli,  anlamlı katkı ve kazanımlar sağlayan Ticaret Odamızın çok değerli üyeleri ve girişimcileri.Sözlerime başlarken, birlik ve beraberliğimiz uğruna, aziz milletimizin sonsuza kadar hür ve bağımsız olması, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar payidar olması uğruna hayatını feda eden tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet anıyor, kahraman gazilerimize de sağlık diliyorum.Türkiye olarak biz, gerideki 13 yılda, dünya çapındaki büyük bir ekonomik başarının dönüşümün ve değişimin hikayesini birlikte yazdık. Türkiye bugün küresel ölçekte, her boyutta ve her açıdan iddiasını sürdüren, gelişen ve ortaya konulan perspektifte, bu iddiasını 2023’de Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100’ncü Yılında, dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi olma hedefine adım adım yaklaştıran bir perspektiftedir.Bu perspektifte baktığımızda Kocaeli, bu büyük yürüyüşü zenginleştiren, derinlik ve zenginlik sunan bir büyükşehirdir. Ticaret ve Sanayi Odalarımız, Organize Sanayi Bölgelerimiz, Bilim alanındaki teknoparklarımız, bunu destekleyen araştırma merkezlerimiz, kısaca bir bütün olan Kocaeli’miz, bu hedefin taşıyıcısı kentlerinden biri. Bu perspektifte baktığımız zaman Ticaret Odamızda bu zenginliğe ve şüphesiz geleceğe dönük güven perspektifine çok önemli katkılar ve kazanımlar sağlamaktadır” dedi.

ÇİLER SORUNLARI SIRALADI

Katılımcı sektör temsilcileri sorun ve taleplerine ilişkin söz almadan önce GTO Başkanı Nail Çiler, ulaşım, eğitim, sağlık gibi eksiklikleri dile getirirken Gebze gibi ülke gelişimine katkı sağlayan Gebze’nin korumacılık çatısı altında olması gerektiğine değindi. TOKİ’nin inşaat başlama şartlarının inşaat sektöründeki girişimcilere göre daha avantajlı olduğunu da dile getiren Çiler ayrıca hafriyat noktasında da Gebze’nin mağdur edildiğini belirti. Toplantınmın  bu süreçten sonrası ise basına kapalı olarak devam etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.