19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

GTO, engellileri unutmadı!

Gebze 03.12.2019 - 11:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

GTO, engellileri unutmadı!

Gebze Ticaret Odası, 3 Aralık Dünya Engelliler nedeniyle bir program düzenledi. Programda konuşan Gebze Ticaret Odası Başkan Çiler, “Türkiye'de model olabilecek bir uygulamayı ilk Gebze'de başlatmış olacağız. Devletinde desteği ile Engelli İstihdam Merkezi'ni hayata geçireceğiz.” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler nedeniyle Gebze Ticaret Odası, Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde bir program düzenledi. Programa protokol mensupları, ülkenin her yerinden konuşmacılar, engelliler ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, "Türkiye'de model olabilecek bir uygulamayı ilk Gebze'de başlatmış olacağız. Devletinde desteği ile Engelli İstihdam Merkezi'ni hayata geçireceğiz. Hepimiz birer engelli adayıyız. Yarın ne olacağımız belli değil. Bu özel günde bizlerle birlikte olan sayın kaymakamımız ve belediye başkanımıza teşekkür ederim. Bugün Türkiye'nin her yerinden insanlar burada. Sadece bir gün değil bir hafta değil her gün onlara hassasiyet gösterelim." dedi.     SİGARADAN UZAK DURUN Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, "Biz engelli kavramı ile onlara yaklaşmaktan ziyade onları Allah'ın bir emaneti olarak yaklaşmalıyız. Onlara olan ilgimiz, alakamız Allah'ın emaneti değerinde olmalıdır. Ülkemizde 20 yıl önce özürlü oranı yüzde 4 iken bugün yüzde 8'lere ulaşmış. Eğer bir ülkeden engelli oranı yüzde 4 oranında artış sağlıyorsa düşünmek gerekir. Ülkemizde otizm ise 10 kat artmış Nedenleri başında da annelerin hamilelik döneminde kullandığı sigara, parfüm ve deterjanlar olduğunu öğrendim. Bu nedenle herkese bunları kulaktan kulağa yayılması için söylüyorum. Hamilelik gibi hassas dönemlerde özellikle sigaradan uzaklaşalım." dedi.     ONLARI EVLERİNDEN ÇIKARMAMIZ LAZIM Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, "Engelli çocukları evlerinden çıkartıp eğitmemiz lazım. İstihdam etmemiz lazım. Onların bizden geri kalmadığını hatta bazı konularda bizden daha iyi olduklarını görmemiz ve göstermemiz lazım. Onlara acımak yerine farkındalıklarını ortaya çıkarmak lazım. Bugün yüzde 12'ye çıkmış engelli oranı. Onlara gerekli değeri vermemiz lazım ki toplumda bu evlatlarımızı bağrına bassın. Gebze Ticaret Odası Başkanımıza teşekkür ederim." dedi. Konuşmaların ardından panele geçildi. Panelde Aslı Över, Cahit Kılıçarslan, Emin Mahsurgüler engellilere yönelik açıklamalar, anılar ve bilgiler aktardı.
Gebze Ticaret Odası, 3 Aralık Dünya Engelliler nedeniyle bir program düzenledi. Programda konuşan Gebze Ticaret Odası Başkan Çiler, “Türkiye'de model olabilecek bir uygulamayı ilk Gebze'de başlatmış olacağız. Devletinde desteği ile Engelli İstihdam Merkezi'ni hayata geçireceğiz.” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler nedeniyle Gebze Ticaret Odası, Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde bir program düzenledi. Programa protokol mensupları, ülkenin her yerinden konuşmacılar, engelliler ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, "Türkiye'de model olabilecek bir uygulamayı ilk Gebze'de başlatmış olacağız. Devletinde desteği ile Engelli İstihdam Merkezi'ni hayata geçireceğiz. Hepimiz birer engelli adayıyız. Yarın ne olacağımız belli değil. Bu özel günde bizlerle birlikte olan sayın kaymakamımız ve belediye başkanımıza teşekkür ederim. Bugün Türkiye'nin her yerinden insanlar burada. Sadece bir gün değil bir hafta değil her gün onlara hassasiyet gösterelim." dedi.

 

 

SİGARADAN UZAK DURUN

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, "Biz engelli kavramı ile onlara yaklaşmaktan ziyade onları Allah'ın bir emaneti olarak yaklaşmalıyız. Onlara olan ilgimiz, alakamız Allah'ın emaneti değerinde olmalıdır. Ülkemizde 20 yıl önce özürlü oranı yüzde 4 iken bugün yüzde 8'lere ulaşmış. Eğer bir ülkeden engelli oranı yüzde 4 oranında artış sağlıyorsa düşünmek gerekir. Ülkemizde otizm ise 10 kat artmış Nedenleri başında da annelerin hamilelik döneminde kullandığı sigara, parfüm ve deterjanlar olduğunu öğrendim. Bu nedenle herkese bunları kulaktan kulağa yayılması için söylüyorum. Hamilelik gibi hassas dönemlerde özellikle sigaradan uzaklaşalım." dedi.

 

 

ONLARI EVLERİNDEN ÇIKARMAMIZ LAZIM

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, "Engelli çocukları evlerinden çıkartıp eğitmemiz lazım. İstihdam etmemiz lazım. Onların bizden geri kalmadığını hatta bazı konularda bizden daha iyi olduklarını görmemiz ve göstermemiz lazım. Onlara acımak yerine farkındalıklarını ortaya çıkarmak lazım. Bugün yüzde 12'ye çıkmış engelli oranı. Onlara gerekli değeri vermemiz lazım ki toplumda bu evlatlarımızı bağrına bassın. Gebze Ticaret Odası Başkanımıza teşekkür ederim." dedi. Konuşmaların ardından panele geçildi. Panelde Aslı Över, Cahit Kılıçarslan, Emin Mahsurgüler engellilere yönelik açıklamalar, anılar ve bilgiler aktardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.