19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

GTO’NUN ve Siyasetin Kent Anlayışı

Gebze 17.12.2018 - 12:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

GTO’NUN ve Siyasetin Kent Anlayışı

Yerel seçimle ilgili gelişmeler ve haberler gündemde, gazetelerimizde ve haber sitelerimizde önemli bir yer tutuyor. Ancak basın yayın organlarında, çoğunlukla, kimlerin aday olacağı ile ilgili kulisler ve belirli aday adayı isimlerini öne çıkartmayı hedefleyen haberler daha da öne çıkıyor. Oysa 2019 Mart yerel seçimi, bölgemiz, ülkemiz ve halkımız için birçok bakımdan yaşamsal derecede önem taşıyor. Son dönemde küreselleşmenin yarattığı eşitsizlikler, mağduriyetler ve gelir adaletsizlikleri; toplumları yeni arayışlara yöneltiyor. Merkezi yönetimlerin çoğunlukla otoriterleşmesi, tutuculaşması; bu eğilimleri onaylamayan insanların belirli kentlerde toplanması ve oralarda kendilerine özgürlük alanları yaratması isteğini körüklüyor. Belediye Başkanı olacak olan ismin bölgemizde görev yaptığı ilçelerde ilerici kentler oluşturma yolunda projeleri çok önemli. Özellikle Gebze Ticaret Odası’nda bir çok kez gündeme gelen ve benimde bazı yazılarımda irdelediğim akıllı kentler yapısını seçilecek belediye başkanının hayata geçirme donanımı ve dünya görüşü çok önemli. Kentlerin ve kent yönetimlerinin önemi ile ilgili olarak, altı çizilmesi gereken bir başka konu; toplumun en dinamik ve üretken kesimlerinin, büyük şehirlerde yaşamasıdır. Buralarda giderek sayıları daha da çoğalan üniversiteler, kent yaşamı açısından bir başka önemli çağdaş dinamiktir. Türkiye’de ilk kez ilçe adıyla kurulan devlet üniversitesi olan Gebze Teknik Üniversitesi ile bilimsel, fikirsel ve ortak işbirliği ilişkileri ile Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nın akıllı kentler kimliğine bürünmesi için önce akıllı belediye başkanları ile yönetilmemiz gerekiyor. Bugün görevde olan belediye başkanlarımızında yada değişim halinde yerlerine gelecek belediye başkanlarının da sosya ve klasik belediyecilik anlayışı dışında mutlaka bilim ve teknoloji ile haşır neşir bir belediyeclik örneği göstermesi şarttır. Tabi ki kaldırım yapacaklar, asfalt dökcekler, tabi ki semt konakları bilgi evi yapacaklar sayılarını artıracaklar. Ama mutla deprem gibi bir afetle ve gerçekle  iç içe yaşadığımız bu kentte akıllı şehir atılımları ve yatırımları kaçınılmazdır. Deprem öncesinde hazırlık ve deprem yaşanması esnasında ki eylem planlarımız deprem sonrası öngörüler mutlaka belediye başkan adaylarının ve seçildiklerinde belediye başkanlarının gündeminde ilk sırada olmalıdır. Bu saatten sonra bir 17 bin insanın acısını daha çekecek teknoloji ve bilim yoksunluğu içinde olmamız ayıpların en büyüğü olur Saygılarımla  

Yerel seçimle ilgili gelişmeler ve haberler gündemde, gazetelerimizde ve haber sitelerimizde önemli bir yer tutuyor. Ancak basın yayın organlarında, çoğunlukla, kimlerin aday olacağı ile ilgili kulisler ve belirli aday adayı isimlerini öne çıkartmayı hedefleyen haberler daha da öne çıkıyor.

Oysa 2019 Mart yerel seçimi, bölgemiz, ülkemiz ve halkımız için birçok bakımdan yaşamsal derecede önem taşıyor.

Son dönemde küreselleşmenin yarattığı eşitsizlikler, mağduriyetler ve gelir adaletsizlikleri; toplumları yeni arayışlara yöneltiyor. Merkezi yönetimlerin çoğunlukla otoriterleşmesi, tutuculaşması; bu eğilimleri onaylamayan insanların belirli kentlerde toplanması ve oralarda kendilerine özgürlük alanları yaratması isteğini körüklüyor.

Belediye Başkanı olacak olan ismin bölgemizde görev yaptığı ilçelerde ilerici kentler oluşturma yolunda projeleri çok önemli. Özellikle Gebze Ticaret Odası’nda bir çok kez gündeme gelen ve benimde bazı yazılarımda irdelediğim akıllı kentler yapısını seçilecek belediye başkanının hayata geçirme donanımı ve dünya görüşü çok önemli. Kentlerin ve kent yönetimlerinin önemi ile ilgili olarak, altı çizilmesi gereken bir başka konu; toplumun en dinamik ve üretken kesimlerinin, büyük şehirlerde yaşamasıdır. Buralarda giderek sayıları daha da çoğalan üniversiteler, kent yaşamı açısından bir başka önemli çağdaş dinamiktir. Türkiye’de ilk kez ilçe adıyla kurulan devlet üniversitesi olan Gebze Teknik Üniversitesi ile bilimsel, fikirsel ve ortak işbirliği ilişkileri ile Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nın akıllı kentler kimliğine bürünmesi için önce akıllı belediye başkanları ile yönetilmemiz gerekiyor. Bugün görevde olan belediye başkanlarımızında yada değişim halinde yerlerine gelecek belediye başkanlarının da sosya ve klasik belediyecilik anlayışı dışında mutlaka bilim ve teknoloji ile haşır neşir bir belediyeclik örneği göstermesi şarttır. Tabi ki kaldırım yapacaklar, asfalt dökcekler, tabi ki semt konakları bilgi evi yapacaklar sayılarını artıracaklar. Ama mutla deprem gibi bir afetle ve gerçekle  iç içe yaşadığımız bu kentte akıllı şehir atılımları ve yatırımları kaçınılmazdır. Deprem öncesinde hazırlık ve deprem yaşanması esnasında ki eylem planlarımız deprem sonrası öngörüler mutlaka belediye başkan adaylarının ve seçildiklerinde belediye başkanlarının gündeminde ilk sırada olmalıdır. Bu saatten sonra bir 17 bin insanın acısını daha çekecek teknoloji ve bilim yoksunluğu içinde olmamız ayıpların en büyüğü olur

Saygılarımla

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.