GTÜ AR-GE İşbirliği Protokolü İmzalayacak!

Gebze 03.12.2018 - 09:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

GTÜ AR-GE İşbirliği Protokolü İmzalayacak!

Gebze Teknik Üniversitesi ile Experteam arasında ilerleyen günlerde “Ar-Ge İş Birliği Protokolü” imzalanacaktır.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Güray Değerli, GTÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Vedat Güçler’e ziyarette bulundu. Ziyarette Gebze Teknik Üniversitesi Teknopark A.Ş. Genel Müdür Mustafa Güray Değerli, Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Vedat Güçler, Bilişim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Hasari Çelebi, Teknoloji Transfer Ofisi uzmanlarından Aykut Ulgar ve Hasan Türkan katıldı. Experteam firmasından ise Ar-Ge Direktörü Taner Ulusinan, Cloud Takım Yöneticisi Günhan Gültekin ve Orçun Atay toplantıya katılım gösterdi. NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞINA KATKI Bilişim alanında üniversitemizin güçlü alt yapısı olduğunu ifade eden GTÜ Teknopark Genel Müdürü Mustafa Güray Değerli, “Son yıllarda hızla gelişmekte olan bilişim sektörü bölgemiz için büyük önem ifade etmektedir. Bu kapsam içerisinde bilişim alanında yapılması gereken tüm çalışmalara karşı ilgi duymaktayız. Üniversitemizin ve yeni kurulan teknoparkın bu alanda odak sektörü olduğunu da ifade etmek isterim. Geliştireceğimiz Ar-Ge projeleri ile bilişim sektörünün ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağına da katkı sağlayacağız.” dedi. İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Vedat Güçler ise konu ile ilgili şunları ifade etti; “GTÜ olarak Ar-Ge merkezlerinin problemlerine çözüm geliştiriyoruz. Bilhassa ‘bilimsel inovasyon’ alanında işletmelere katkı sunmaktayız. Bu konu da bölgemizde bulunan tüm işletmeleri üniversitemize davet ediyoruz. İleri teknoloji alanında yapılacak çalışmalarda gelişim gösterilmesi adına politikalar geliştirmekteyiz. Ayrıca yüksek katma değerli ürün geliştirilmesi için de işbirliğine açık olduğumuzu da bildiririm.” ORTAK PROJE GELİŞTİRİLECEK Experteam Ar-Ge Direktörü Taner Ulusinan, toplantıda bulunan katılımcılara mevcut projelerinden bahsetti. Bilgisayar Mühendisliği bölümünde her yıl düzenlenen ‘Lisans Bitirme Tezleri Sunumu’ (DEMODAY) programına katılmak istediklerini ifade ettiler. Ayrıca GTÜ’de eğitim gören lisans, yüksek lisans öğrencilerini, Experteam bünyesinde istihdam noktasında değerlendirmek istediklerini ifade ettiler. Konu ile ilgili olarak Ulusinan, ‘Gebze Teknik Üniversitesi’ hem bulunduğu konum itibari ile hem de araştırma üniversitesi potansiyeliyle bizler için çok büyük fırsattır. Böyle donanımlı bir üniversite ile iş birliği yapmaktan dolayı memnuniyet duymaktayız. Gelişecek iş birliği sonucunda yüksek katma değerli ürünler üreterek, global ölçekte söz sahibi olabiliriz.” ifadelerinde bulundu.
Gebze Teknik Üniversitesi ile Experteam arasında ilerleyen günlerde “Ar-Ge İş Birliği Protokolü” imzalanacaktır.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Güray Değerli, GTÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Vedat Güçler’e ziyarette bulundu. Ziyarette Gebze Teknik Üniversitesi Teknopark A.Ş. Genel Müdür Mustafa Güray Değerli, Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Vedat Güçler, Bilişim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Hasari Çelebi, Teknoloji Transfer Ofisi uzmanlarından Aykut Ulgar ve Hasan Türkan katıldı. Experteam firmasından ise Ar-Ge Direktörü Taner Ulusinan, Cloud Takım Yöneticisi Günhan Gültekin ve Orçun Atay toplantıya katılım gösterdi.

NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞINA KATKI

Bilişim alanında üniversitemizin güçlü alt yapısı olduğunu ifade eden GTÜ Teknopark Genel Müdürü Mustafa Güray Değerli, “Son yıllarda hızla gelişmekte olan bilişim sektörü bölgemiz için büyük önem ifade etmektedir. Bu kapsam içerisinde bilişim alanında yapılması gereken tüm çalışmalara karşı ilgi duymaktayız. Üniversitemizin ve yeni kurulan teknoparkın bu alanda odak sektörü olduğunu da ifade etmek isterim. Geliştireceğimiz Ar-Ge projeleri ile bilişim sektörünün ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağına da katkı sağlayacağız.” dedi.

İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ

Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Vedat Güçler ise konu ile ilgili şunları ifade etti; “GTÜ olarak Ar-Ge merkezlerinin problemlerine çözüm geliştiriyoruz. Bilhassa ‘bilimsel inovasyon’ alanında işletmelere katkı sunmaktayız. Bu konu da bölgemizde bulunan tüm işletmeleri üniversitemize davet ediyoruz. İleri teknoloji alanında yapılacak çalışmalarda gelişim gösterilmesi adına politikalar geliştirmekteyiz. Ayrıca yüksek katma değerli ürün geliştirilmesi için de işbirliğine açık olduğumuzu da bildiririm.”

ORTAK PROJE GELİŞTİRİLECEK

Experteam Ar-Ge Direktörü Taner Ulusinan, toplantıda bulunan katılımcılara mevcut projelerinden bahsetti. Bilgisayar Mühendisliği bölümünde her yıl düzenlenen ‘Lisans Bitirme Tezleri Sunumu’ (DEMODAY) programına katılmak istediklerini ifade ettiler. Ayrıca GTÜ’de eğitim gören lisans, yüksek lisans öğrencilerini, Experteam bünyesinde istihdam noktasında değerlendirmek istediklerini ifade ettiler. Konu ile ilgili olarak Ulusinan, ‘Gebze Teknik Üniversitesi’ hem bulunduğu konum itibari ile hem de araştırma üniversitesi potansiyeliyle bizler için çok büyük fırsattır. Böyle donanımlı bir üniversite ile iş birliği yapmaktan dolayı memnuniyet duymaktayız. Gelişecek iş birliği sonucunda yüksek katma değerli ürünler üreterek, global ölçekte söz sahibi olabiliriz.” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.