GTÜ, araştırma üniversiteleri çalıştayına ev sahipliği yapacak!

Gebze 09.01.2020 - 12:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

GTÜ, araştırma üniversiteleri çalıştayına ev sahipliği yapacak!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, araştırma ve aday araştırma üniversitelerinin rektörleriyle, Araştırma Odaklı İhtisaslaşma Üniversiteleri Çalıştayı'nda bir araya gelecek. YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, Gebze Teknik Üniversitesinin ev sahipliğinde yarın düzenlenecek çalıştaya, YÖK Başkanı Saraç'ın yanı sıra TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, araştırma üniversitelerinin ve aday araştırma üniversitelerinin rektör ve rektör yardımcıları katılacak. Çalıştayın ilk oturumunda "Araştırma Üniversiteleri ve Sıralama Endeksleri" konulu panel gerçekleştirilecek. Panelde proje kapsamındaki üniversitelerin ulusal ve uluslararası sıralamalardaki yerleri ile üniversitelerin akademik performanslarının artırılmasının yanı sıra mevcut performanslarının daha görünür kılınması için yapılması gerekenler tartışılacak. 3 YIL DEĞERLENDİRİLECEK İkinci oturumda ise Yekta Saraç başkanlığında, araştırma ve aday araştırma üniversiteleri rektörlerinin katılımıyla "Araştırma ve Aday Araştırma Üniversitelerinin 3 Yılının Değerlendirilmesi" toplantısı yapılacak. Bu kapsamda üniversiteler bu süreçte gerçekleştirdiklerini ve önümüzdeki dönem planlamalarını paylaşacak. Çalıştay programı şu şekilde; 10:30-11:00: Açılış Konuşmaları; Prof. Dr. Muhammed Hasan ASLAN, GTÜ Rektörü, Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, YÖK Başkanı 11:00-12:30 I. OTURUM – “ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİ VE SIRALAMA ENDEKSLERİ” Oturum Başkanı: Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Panel Açılışı: Prof. Dr. Hasan MANDAL, TÜBİTAK Başkanı Panelistler: Selcan ZEREN KARABULUT, TÜBİTAK, Dr. Murat Perit ÇAKIR, URAP, ODTÜ Enformatik Enstitüsü, Tayfun BAŞAL, ELSEVIER Türkiye, İran, Orta Doğu ve Orta Asya Bölge Direktörü Tartışma – Soru - Cevap 12:30-14:00 Öğle Arası - 14:00-16:00 II. OTURUM – “ARAŞTIRMA VE ADAY ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİNİN 3 YILININ DEĞERLENDİRİLMESİ” Oturum Başkanı: Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, YÖK Başkanı Katılımcılar: Araştırma ve Aday Araştırma Üniversitelerinin Rektörleri ve ilgili Rektör Yardımcıları

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, araştırma ve aday araştırma üniversitelerinin rektörleriyle, Araştırma Odaklı İhtisaslaşma Üniversiteleri Çalıştayı'nda bir araya gelecek.

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, Gebze Teknik Üniversitesinin ev sahipliğinde yarın düzenlenecek çalıştaya, YÖK Başkanı Saraç'ın yanı sıra TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, araştırma üniversitelerinin ve aday araştırma üniversitelerinin rektör ve rektör yardımcıları katılacak. Çalıştayın ilk oturumunda "Araştırma Üniversiteleri ve Sıralama Endeksleri" konulu panel gerçekleştirilecek. Panelde proje kapsamındaki üniversitelerin ulusal ve uluslararası sıralamalardaki yerleri ile üniversitelerin akademik performanslarının artırılmasının yanı sıra mevcut performanslarının daha görünür kılınması için yapılması gerekenler tartışılacak.

3 YIL DEĞERLENDİRİLECEK

İkinci oturumda ise Yekta Saraç başkanlığında, araştırma ve aday araştırma üniversiteleri rektörlerinin katılımıyla "Araştırma ve Aday Araştırma Üniversitelerinin 3 Yılının Değerlendirilmesi" toplantısı yapılacak. Bu kapsamda üniversiteler bu süreçte gerçekleştirdiklerini ve önümüzdeki dönem planlamalarını paylaşacak.

Çalıştay programı şu şekilde;

10:30-11:00: Açılış Konuşmaları; Prof. Dr. Muhammed Hasan ASLAN, GTÜ Rektörü, Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, YÖK Başkanı

11:00-12:30

I. OTURUM – “ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİ VE SIRALAMA ENDEKSLERİ”

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi

Panel Açılışı: Prof. Dr. Hasan MANDAL, TÜBİTAK Başkanı

Panelistler: Selcan ZEREN KARABULUT, TÜBİTAK, Dr. Murat Perit ÇAKIR, URAP, ODTÜ Enformatik Enstitüsü, Tayfun BAŞAL, ELSEVIER Türkiye, İran, Orta Doğu ve Orta Asya Bölge Direktörü

Tartışma – Soru - Cevap

12:30-14:00 Öğle Arası - 14:00-16:00

II. OTURUM – “ARAŞTIRMA VE ADAY ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİNİN 3 YILININ DEĞERLENDİRİLMESİ”

Oturum Başkanı: Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, YÖK Başkanı

Katılımcılar: Araştırma ve Aday Araştırma Üniversitelerinin Rektörleri ve ilgili Rektör Yardımcıları

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.