19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

GTU Başkanı Haziran'da Emekli Olacak

05.10.2017 - 21:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

GTU Başkanı Haziran'da Emekli Olacak

Mezun İlahiyat Birliği Mütevelli Heyeti, Dr. Riess Potterveld'in GTU (Graduate Theological Union) başkanı olarak  Haziran 2018'in sonunda emekli olacağını bildirdi. Potterveld'in başkanlığı altındaki GTU'daki yeni gelişmeler yaşadı..Bunlardan başIıcaları  GTU'nun dinler arası modelinin hızlı büyümesini, Dharma Araştırmaları Merkezi'nin kurulmasını; Jain ve Sikh kurslarının ilk teklifleri; yeni dinlerarası doktora ve yüksek lisans müfredatının oluşturulması; GTU'nun program birimleri olarak Teoloji ve Doğa Bilimleri Merkezi ile Sanatlar ve Din Merkezi'nin kurulması ve GTU bağışında yüzde 60'lık bir artış sağlanması ve boru hattında önemli ek hediyeler verilmesi oldu Mütevelli Heyeti, GTU'nun birçok paydaşını temsil eden on dört üyeli bir arama komitesini seçti; bu komiteye başkanlık yapacak olan William D. Glenn, yönetim kurulu üyeliği ve ilerleme komitesinin başkanı. GTU HAKKINDA GTU, Kuzey Amerika'daki dini lisans eğitimi için en kapsamlı merkez. Dinler arası ve disiplinler arası perspektiflere odaklanarak, GTÜ fakülte ve öğrencileri çağdaş bağlamlarda dünyanın büyük dinlerini ve bilgelik geleneklerini benimsiyor. GTU, akademi, dini organizasyonlar ve kar amacı gütmeyen sektör için yenilikçi liderleri eğiterek, akademisyenlerin daha adil, huzurlu ve sürdürülebilir bir dünya kurmak için gerekli olan eleştirel düşünme, etik çerçeveler, merhametli değerleri ve manevi temelleri somutlaştırmalarını amaçlıyor Bir teoloji okulundan daha fazla olan GTU, dünyanın en büyük dinlerini temsil eden okulların ve programların bir birleşimidir. Bir lisansüstü okuldan daha fazla olan GTU, en yüksek bilimsel standartları geliştiren ve bursu etkisiyle çözümlere çevirme olanağı sağlayan bir kuruluştur. GTU, dünyanın büyük dinlerinden akademisyenlerin ve uygulayıcıların kendi ve diğer gelenek ve disiplinlerin akademik çalışması için toplandıkları bir topluluk sunmaktadır.

Mezun İlahiyat Birliği Mütevelli Heyeti, Dr. Riess Potterveld'in GTU (Graduate Theological Union) başkanı olarak  Haziran 2018'in sonunda emekli olacağını bildirdi.

Potterveld'in başkanlığı altındaki GTU'daki yeni gelişmeler yaşadı..Bunlardan başIıcaları  GTU'nun dinler arası modelinin hızlı büyümesini, Dharma Araştırmaları Merkezi'nin kurulmasını; Jain ve Sikh kurslarının ilk teklifleri; yeni dinlerarası doktora ve yüksek lisans müfredatının oluşturulması; GTU'nun program birimleri olarak Teoloji ve Doğa Bilimleri Merkezi ile Sanatlar ve Din Merkezi'nin kurulması ve GTU bağışında yüzde 60'lık bir artış sağlanması ve boru hattında önemli ek hediyeler verilmesi oldu

Mütevelli Heyeti, GTU'nun birçok paydaşını temsil eden on dört üyeli bir arama komitesini seçti; bu komiteye başkanlık yapacak olan William D. Glenn, yönetim kurulu üyeliği ve ilerleme komitesinin başkanı.

GTU HAKKINDA

GTU, Kuzey Amerika'daki dini lisans eğitimi için en kapsamlı merkez. Dinler arası ve disiplinler arası perspektiflere odaklanarak, GTÜ fakülte ve öğrencileri çağdaş bağlamlarda dünyanın büyük dinlerini ve bilgelik geleneklerini benimsiyor. GTU, akademi, dini organizasyonlar ve kar amacı gütmeyen sektör için yenilikçi liderleri eğiterek, akademisyenlerin daha adil, huzurlu ve sürdürülebilir bir dünya kurmak için gerekli olan eleştirel düşünme, etik çerçeveler, merhametli değerleri ve manevi temelleri somutlaştırmalarını amaçlıyor

Bir teoloji okulundan daha fazla olan GTU, dünyanın en büyük dinlerini temsil eden okulların ve programların bir birleşimidir. Bir lisansüstü okuldan daha fazla olan GTU, en yüksek bilimsel standartları geliştiren ve bursu etkisiyle çözümlere çevirme olanağı sağlayan bir kuruluştur. GTU, dünyanın büyük dinlerinden akademisyenlerin ve uygulayıcıların kendi ve diğer gelenek ve disiplinlerin akademik çalışması için toplandıkları bir topluluk sunmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.