GTÜ Bunu Yaparsa Hocası Ne Yapmaz?

Gebze 30.12.2017 - 21:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

GTÜ Bunu Yaparsa Hocası Ne Yapmaz?

Yenilikçi ve Girişimci üniversiteler arasında 2017 sıralamasında ilk 3 üniversiteden biri olan Gebze Teknik Üniversitesi'nin hocası...

Yenilikçi ve Girişimci üniversiteler arasında 2017 sıralamasında ilk 3 üniversiteden biri olan Gebze Teknik Üniversitesi'nin hocası Doçent  Dr. Murat Doğru çöpten elektrik üretecek olan projenin danışmanı olarak Van protokolünün katıldığı programda sunum yaptı.Kent dışındaki vahşi çöp depolama bölgesine, son teknoloji ile kurulacak yeni tesis ile hem çöpler bertaraf edilecek hem de elektrik enerjisi üretilecek. Valilik konağında tesisin hayata geçirilmesi için Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu başkanlığında, belediye yetkilileri ve uzmanların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, proje danışmanı Gebze Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Doğru, tesisin çalışma prensibi, işleyişi ve sağlayacağı faydaları içeren bir sunum yaptı. Sunumun ardından konuşan Vali Zorluoğlu, Van için çok büyük projeler yürüttüklerini belirterek, bu projenin de önemli vizyon projelerden biri olduğunu söyledi. Projeyi çok önemsediklerini kaydeden Zorluoğlu konuşmasına şöyle devam etti:  2019 seçimleri öncesi açılacak "Hızlı bir çalışmayla kısa sürede çok mesafe alarak projemizi neticelendirmek istiyoruz. Proje hayata geçtiğinde, katı atıklardan gazlaştırma yöntemiyle enerji üretilerek bir yandan çöpler bertaraf edilirken, diğer yandan da görüntü ve çevre kirliliğinin önüne geçilecek. Van çok daha modern, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen katı atık tesisine kavuşmuş olacak. Amacımız 2019 seçimleri öncesi bu tesisi hizmete açmak. Projenin uygulandığı illerde de incelemeler yapacağız. Toplantımızın çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde Türkiye'de gazlaştırma yöntemiyle yapılacak tesisler büyük ivme kazanacak. Biz de son teknolojinin imkanlarından yararlanarak tesisimizi yapacağız. Projedeki son eksiklikler de en kısa sürede giderildikten sonra ihaleye çıkılacak. Çok vaktimiz yok. Ayrıca mevcut çöp alanı rehabilite edilerek çevre düzenlemesi yapılıp, güzel bir görünüme kavuşturulacak." Toplantıya Vali Murat Zorluoğlu'nun yanı sıra, Van Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi, Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanı Selçuk Doğru katıldı.
Yenilikçi ve Girişimci üniversiteler arasında 2017 sıralamasında ilk 3 üniversiteden biri olan Gebze Teknik Üniversitesi'nin hocası...

Yenilikçi ve Girişimci üniversiteler arasında 2017 sıralamasında ilk 3 üniversiteden biri olan Gebze Teknik Üniversitesi'nin hocası Doçent  Dr. Murat Doğru çöpten elektrik üretecek olan projenin danışmanı olarak Van protokolünün katıldığı programda sunum yaptı.Kent dışındaki vahşi çöp depolama bölgesine, son teknoloji ile kurulacak yeni tesis ile hem çöpler bertaraf edilecek hem de elektrik enerjisi üretilecek.

Valilik konağında tesisin hayata geçirilmesi için Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili 
Murat Zorluoğlu başkanlığında, belediye yetkilileri ve uzmanların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, proje danışmanı Gebze Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Doğru, tesisin çalışma prensibi, işleyişi ve sağlayacağı faydaları içeren bir sunum yaptı.

Sunumun ardından konuşan Vali Zorluoğlu, Van için çok büyük projeler yürüttüklerini belirterek, bu projenin de önemli vizyon projelerden biri olduğunu söyledi.

Projeyi çok önemsediklerini kaydeden Zorluoğlu konuşmasına şöyle devam etti: 

2019 seçimleri öncesi açılacak

"Hızlı bir çalışmayla kısa sürede çok mesafe alarak projemizi neticelendirmek istiyoruz. Proje hayata geçtiğinde, katı atıklardan gazlaştırma yöntemiyle enerji üretilerek bir yandan çöpler bertaraf edilirken, diğer yandan da görüntü ve çevre kirliliğinin önüne geçilecek. Van çok daha modern, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen katı atık tesisine kavuşmuş olacak.

Amacımız 2019 seçimleri öncesi bu tesisi hizmete açmak. Projenin uygulandığı illerde de incelemeler yapacağız. Toplantımızın çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde 
Türkiye'de gazlaştırma yöntemiyle yapılacak tesisler büyük ivme kazanacak. Biz de son teknolojinin imkanlarından yararlanarak tesisimizi yapacağız. Projedeki son eksiklikler de en kısa sürede giderildikten sonra ihaleye çıkılacak. Çok vaktimiz yok. Ayrıca mevcut çöp alanı rehabilite edilerek çevre düzenlemesi yapılıp, güzel bir görünüme kavuşturulacak."

Toplantıya Vali Murat Zorluoğlu'nun yanı sıra, Van Büyüksehir Belediyesi Genel 
Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi, Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanı Selçuk Doğru katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.