Gtü’de Deprem Çalıştayı Hazırlıkları

Gebze 21.02.2018 - 16:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Gtü’de Deprem Çalıştayı Hazırlıkları

Başbakanlık AFAD Başkanlığı öncülüğünde 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Haftası dolayısıyla her yıl yapılan programlar bu yıl Gebze Teknik Üniversitesi’nde yapılacak.

AFAD Başkanlığının talebiyle çalışmalara başlayan Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünce, okul eğitimleri ve AVM stant tanıtımları yanında bu yıl deprem farkındalık programlarının Üniversitelerimizde de yapılması için ortak program fikri geliştirildi. Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, bir süre önce Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’e yaptığı ziyaretlerde, üniversitelerin ev sahipliğinde birer günlük Deprem Haftası programı önerisinde bulundu. Rektörlerin verdiği destekle başlayan Üniversitelerdeki hazırlık toplantıları tamamlandı ve çalıştayların detayları ortaya çıktı. SUNUMLAR YAPILACAK 5 Mart Pazartesi günü Kocaeli Üniversitesinde ve 7 Mart Çarşamba günü Gebze Teknik Üniversitesinde yapılacak Deprem Çalıştaylarında bilim insanlarıyla uygulayıcı kurum temsilcileri bir araya gelerek sunumlar yapacak.  7 Mart Çarşamba günü Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda yapılacak Çalıştayda üniversitenin İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık bölümlerinden öğretim üyeleri ve Kocaeli AFAD temsilcileri, afet sonrası arama ve destek çalışmalarında insan yönetimi, İlimizdeki afet hazırlık çalışmaları, afetlerde bilinmesi gerekenler ve KBRN farkındalığı konularında sunumlar yapacak. Üniversitelerde gerçekleşecek Deprem Çalıştayı programlarında Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü stant kuracak ve afet bilinci broşürleri dağıtarak gönüllü kayıtları alacak. Ayrıca salon dışında da katılımcılara arama kurtarma araç ve ekipmanlarının tanıtımı yapılacak.
Başbakanlık AFAD Başkanlığı öncülüğünde 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Haftası dolayısıyla her yıl yapılan programlar bu yıl Gebze Teknik Üniversitesi’nde yapılacak.

AFAD Başkanlığının talebiyle çalışmalara başlayan Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünce, okul eğitimleri ve AVM stant tanıtımları yanında bu yıl deprem farkındalık programlarının Üniversitelerimizde de yapılması için ortak program fikri geliştirildi. Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, bir süre önce Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’e yaptığı ziyaretlerde, üniversitelerin ev sahipliğinde birer günlük Deprem Haftası programı önerisinde bulundu. Rektörlerin verdiği destekle başlayan Üniversitelerdeki hazırlık toplantıları tamamlandı ve çalıştayların detayları ortaya çıktı.

SUNUMLAR YAPILACAK

5 Mart Pazartesi günü Kocaeli Üniversitesinde ve 7 Mart Çarşamba günü Gebze Teknik Üniversitesinde yapılacak Deprem Çalıştaylarında bilim insanlarıyla uygulayıcı kurum temsilcileri bir araya gelerek sunumlar yapacak.  7 Mart Çarşamba günü Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda yapılacak Çalıştayda üniversitenin İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık bölümlerinden öğretim üyeleri ve Kocaeli AFAD temsilcileri, afet sonrası arama ve destek çalışmalarında insan yönetimi, İlimizdeki afet hazırlık çalışmaları, afetlerde bilinmesi gerekenler ve KBRN farkındalığı konularında sunumlar yapacak. Üniversitelerde gerçekleşecek Deprem Çalıştayı programlarında Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü stant kuracak ve afet bilinci broşürleri dağıtarak gönüllü kayıtları alacak. Ayrıca salon dışında da katılımcılara arama kurtarma araç ve ekipmanlarının tanıtımı yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.