GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

GTÜ’de 'Uzay' konuşuldu

Gebze 18.11.2019 - 14:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

GTÜ’de 'Uzay' konuşuldu

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) SEDS Fizik Kulübü öğrencileri tarafından organize edilen ‘Space Talks’ etkinliğinde, alanında uzman konuşmacılar öğrencilerle bir araya gelerek; Astrofotoğrafçılık, Uzay, ve Astrofizik konularında bilgi ve tecrübelerini paylaştılar. GTÜ İşletme Fakültesi Amfi Salonu’nda düzenlenen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilay COŞGUN’un açılış konuşmasıyla başladı. GTÜ topluluk öğrencilerinin üniversitenin desteğiyle düzenledikleri sosyal, kültürel ve akademik faaliyetlerin öğrencilere sorumluluk ve iş bölümü başta olmak üzere çeşitli kazanımlar sağladığını ifade eden Prof. Dr. Coşgun, organizasyonlarla öğrencilerin ilgili konularda uzmanlarla bir araya gelmelerini olumlu bulduğunu belirtti. Etkinlikte emeği geçenlere ve konuşmacılara teşekkür ederek düzenlenen programın tüm katılımcılara faydalı olmasını diledi. SEDS Fizik Kulübü Başkanı Barış Ege KÖMCÜ’nün program akışı ve etkinliğin amacını içeren kısa konuşmasının ardından ilk konuşmacı olan Astrofotoğrafçı Süleyman AKGÜNEŞ söz aldı. Sunumunda astrofotoğrafa nasıl ilgi duyduğunu anlatarak başlayan Akgüneş, konuyla ilgili teknik bilgileri açıkladıktan sonra astrofotoğrafçılıkta dikkat edilmesi gereken hususlar ve Türkiye’de ışık kirliliğinin en yoğun ve en az olduğu bölgelerin neresi olduğuna değindi. Daha sonra sunum gerçekleştiren Kozmonot Muhammed Ahmed FARİS, konuşmasına, kozmonot olduğu yıllara ait bir video ile başladı. Faris, uzayda kaldığı süre boyunca yaşadığı deneyimlerden bahsederek astronomi hakkında bazı teknik bilgilere değindi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Son oturumda ise Dr. H. Tuğça ŞENER konuşmacı oldu. Gözlem nedir sorusuyla sunumuna başlayan Şener, gözlemsel astronomi alanında çalışan bir astronomun gözlem öncesinde, sırasında ve sonrasında ne gibi durumlarla karşılaştığından bahsederek devasa teleskopları çalıştırırken bazı parametrelere dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimleri ile son buldu.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) SEDS Fizik Kulübü öğrencileri tarafından organize edilen ‘Space Talks’ etkinliğinde, alanında uzman konuşmacılar öğrencilerle bir araya gelerek; Astrofotoğrafçılık, Uzay, ve Astrofizik konularında bilgi ve tecrübelerini paylaştılar.

GTÜ İşletme Fakültesi Amfi Salonu’nda düzenlenen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilay COŞGUN’un açılış konuşmasıyla başladı. GTÜ topluluk öğrencilerinin üniversitenin desteğiyle düzenledikleri sosyal, kültürel ve akademik faaliyetlerin öğrencilere sorumluluk ve iş bölümü başta olmak üzere çeşitli kazanımlar sağladığını ifade eden Prof. Dr. Coşgun, organizasyonlarla öğrencilerin ilgili konularda uzmanlarla bir araya gelmelerini olumlu bulduğunu belirtti. Etkinlikte emeği geçenlere ve konuşmacılara teşekkür ederek düzenlenen programın tüm katılımcılara faydalı olmasını diledi.

SEDS Fizik Kulübü Başkanı Barış Ege KÖMCÜ’nün program akışı ve etkinliğin amacını içeren kısa konuşmasının ardından ilk konuşmacı olan Astrofotoğrafçı Süleyman AKGÜNEŞ söz aldı. Sunumunda astrofotoğrafa nasıl ilgi duyduğunu anlatarak başlayan Akgüneş, konuyla ilgili teknik bilgileri açıkladıktan sonra astrofotoğrafçılıkta dikkat edilmesi gereken hususlar ve Türkiye’de ışık kirliliğinin en yoğun ve en az olduğu bölgelerin neresi olduğuna değindi.

Daha sonra sunum gerçekleştiren Kozmonot Muhammed Ahmed FARİS, konuşmasına, kozmonot olduğu yıllara ait bir video ile başladı. Faris, uzayda kaldığı süre boyunca yaşadığı deneyimlerden bahsederek astronomi hakkında bazı teknik bilgilere değindi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Son oturumda ise Dr. H. Tuğça ŞENER konuşmacı oldu. Gözlem nedir sorusuyla sunumuna başlayan Şener, gözlemsel astronomi alanında çalışan bir astronomun gözlem öncesinde, sırasında ve sonrasında ne gibi durumlarla karşılaştığından bahsederek devasa teleskopları çalıştırırken bazı parametrelere dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Etkinlik, toplu fotoğraf çekimleri ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.