GTÜ’DEN ‘SANAYİ VE TEKNOLOJİ’ ZİRVESİ

Gebze 23.02.2018 - 12:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

GTÜ’DEN ‘SANAYİ VE TEKNOLOJİ’ ZİRVESİ

Gebze Teknik Üniversitesi’nden yine bir ilki gerçekleştirecek

Geçtiğimiz yıl dünyada ilk 500 üniversite arasına girerek ülkemizde ilklere imza atmayı alışkanlık haline getiren Gebze Teknik Üniversitesi, yine bir ilke imza atarak akademik hayatla reel sektörü bir araya getiriyor. 11-14 Nisan 2018 tarihleri arasında üniversitenin kampüsünde düzenlenecek ‘Sanayi ve Teknoloji Zirvesi’ ile sanayi-üniversite işbirliğine imza atılması hedefleniyor. Sanayicilerin kalifiye eleman ihtiyaçlarının karşılanmasına destek vermek açısından zirvenin öneminin büyük olduğunu kaydeden Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Profesör Haluk Görgün, “Birçok ilke imza atmış üniversitemizin yüksek deneyim, beceri ve potansiyelinin etkin bir tanıtımının yapılması planlanan zirvede bir yandan akademik kadro ve öğrenci kaynağının mevcut bilinirliğinin artırılması amaçlanıyor. Diğer yandan projelenen ve hayata geçirilen yeniliklerin ilgililere tanıtımı yapılması hedeflenmektedir. Bu sayede öğrencilere daha fazla burs imkânı sağlanacaktır.” dedi. NİTELİKLİ ARA ELAMAN ZORUNLUDUR Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “‘Üniversite-Sanayi’ işbirliğinin temel amacı, üniversitedeki bilimsel potansiyelin, sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak, akademisyen ile sanayici arasında karşılıklı güvene dayalı, sürdürülebilir işbirliğini sağlamaktır. İşte bu nedenle; Ülkemiz sanayisine yön veren, AR-GE Merkezleri’nin, tasarım ofislerinin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, iş dünyasının temsilcileri olarak; sadece bilmenin yetmeyeceği, düşünmenin, üretmenin, katma değerli ürün oluşturmanın nitelikli ara eleman yetiştirmenin zorunlu hale geleceği bir dönemde olduğumuzun ısrarla altını çizmekteyiz.” diye konuştu. BÖLGEMİZ İÇİN ÖNEMLİ GOSB Başkanı Vahit Yıldırım da yaptığı konuşmada ise, “Sanayi-Üniversite İşbirliği çerçevesinde akademik hayatla reel sektörü bir araya getirmek, sanayicilerimizin kalifiye eleman ihtiyaçlarının karşılanmasına destek vermek, sanayicilerimizin AR-GE çalışmalarını öne çıkarmak ve Sanayi Üniversite işbirliğini üst seviyeye taşıyarak,  ülkemizin 2023 hedeflerinde bölgenin önemini daha da etkili bir şekilde vurgulamak üzere düzenlenmiş olan ‘Sanayi ve Teknoloji Zirvesi’ bölgemiz için önemli bir organizasyondur.” dedi.
Gebze Teknik Üniversitesi’nden yine bir ilki gerçekleştirecek

Geçtiğimiz yıl dünyada ilk 500 üniversite arasına girerek ülkemizde ilklere imza atmayı alışkanlık haline getiren Gebze Teknik Üniversitesi, yine bir ilke imza atarak akademik hayatla reel sektörü bir araya getiriyor.

11-14 Nisan 2018 tarihleri arasında üniversitenin kampüsünde düzenlenecek ‘Sanayi ve Teknoloji Zirvesi’ ile sanayi-üniversite işbirliğine imza atılması hedefleniyor. Sanayicilerin kalifiye eleman ihtiyaçlarının karşılanmasına destek vermek açısından zirvenin öneminin büyük olduğunu kaydeden Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Profesör Haluk Görgün, “Birçok ilke imza atmış üniversitemizin yüksek deneyim, beceri ve potansiyelinin etkin bir tanıtımının yapılması planlanan zirvede bir yandan akademik kadro ve öğrenci kaynağının mevcut bilinirliğinin artırılması amaçlanıyor. Diğer yandan projelenen ve hayata geçirilen yeniliklerin ilgililere tanıtımı yapılması hedeflenmektedir. Bu sayede öğrencilere daha fazla burs imkânı sağlanacaktır.” dedi.

NİTELİKLİ ARA ELAMAN ZORUNLUDUR

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “‘Üniversite-Sanayi’ işbirliğinin temel amacı, üniversitedeki bilimsel potansiyelin, sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak, akademisyen ile sanayici arasında karşılıklı güvene dayalı, sürdürülebilir işbirliğini sağlamaktır. İşte bu nedenle; Ülkemiz sanayisine yön veren, AR-GE Merkezleri’nin, tasarım ofislerinin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, iş dünyasının temsilcileri olarak; sadece bilmenin yetmeyeceği, düşünmenin, üretmenin, katma değerli ürün oluşturmanın nitelikli ara eleman yetiştirmenin zorunlu hale geleceği bir dönemde olduğumuzun ısrarla altını çizmekteyiz.” diye konuştu.

BÖLGEMİZ İÇİN ÖNEMLİ

GOSB Başkanı Vahit Yıldırım da yaptığı konuşmada ise, “Sanayi-Üniversite İşbirliği çerçevesinde akademik hayatla reel sektörü bir araya getirmek, sanayicilerimizin kalifiye eleman ihtiyaçlarının karşılanmasına destek vermek, sanayicilerimizin AR-GE çalışmalarını öne çıkarmak ve Sanayi Üniversite işbirliğini üst seviyeye taşıyarak,  ülkemizin 2023 hedeflerinde bölgenin önemini daha da etkili bir şekilde vurgulamak üzere düzenlenmiş olan ‘Sanayi ve Teknoloji Zirvesi’ bölgemiz için önemli bir organizasyondur.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.