GTÜ Kocaeli'ye Gidiyor

Gebze 13.11.2017 - 14:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

GTÜ Kocaeli'ye Gidiyor

Kocaeli Bilişim Fuarı'nın ilki, 23-26 Kasım'da Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenecek.

Kocaeli Bilişim Fuarı'ndan yapılan açıklamaya göre, fuar kapsamında, sanal ve artırılmış gerçeklikle  Türkiye ve dünyada bilişim sektöründe teknolojinin geldiği son nokta ortaya konacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve dört gün boyunca 10.00 ila 18.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan 1.  KocaeliBilişim Fuarı'nın ana teması "Sanal ve Artırılmış Gerçeklik" olarak belirlendi. Ziyaretçiler fuarda ilginç teknolojilerle tanışacak. Özellikle savunma alanındaki milli kurumların katılımıyla bilişimde ülkenin geldiği düzey gözler önüne serilecek. Robot Sanbot da geliyor Prorobotek firmasının getirdiği ve teknolojik birçok özelliği bulunan insansı robot Sanbot, fuarda düzenlenecek etkinliğe gelenleri karşılayarak yönlendirmelerde bulunacak. Sanbot, bankalar, havalimanları, alışveriş merkezleri, perakende sektörü, hastaneler, oteller, restoranlar, okullar, fuarlar, evlerde servis, karşılama ve yönlendirme, turizm, eğlence, eğitim, satış, ev hizmeti ve güvenlik amaçlı görev alıyor. Sanbot, görev aldığı alanlarda insanlarla sıcak bir diyalog kuruyor. Sanbot'un, riskli yolcular için yüz tanıma, yolcuların isteklerini özenle cevaplama, bilgi tabanı ve çoklu dil, yolcuların çağrı merkezi ile görüntülü görüşme yapabilmesini sağlama, karmaşık soruları iletme gibi fonksiyonları bulunuyor. Sanbot nereye giderseniz gidin sizi takip edebiliyor, dans edebiliyor, istenilen müzikleri çalabiliyor. Teknolojinin devleri katılıyor Öte yandan sanal gerçeklik uygulamaları, en gelişmiş uçuş simülatörleri, 3D yazıcılar, mobil uygulamalar, akıllı şehir sistemleri, inovatif ürünler ve görüntüleme sistemleri, sosyal medya uygulamaları, gelişmiş robotik uygulamalar gibi projelerin yanı sıra bilişim sektörünün baş döndürücü hızına eşlik edecek uygulamalarla 1.  Kocaeli Bilişim Fuarı, adeta bir bilişim festivaline dönüşecek. Turkcell,  Microsoft,  Samsung,  Türk Telekom,  Vestel, General Mobile,  Havelsan, Casper ve  Canon gibi firmaların yanı sıra  Kocaeli'den bilişim firmalarının ürünleri de sergilenecek.  Kocaeli Üniversitesi,  Gebze Teknik Üniversitesi,  İstanbul Aydın Üniversitesi,  Doğa Koleji, Teknoloji ve İnsan Koleji gibi eğitim kurumları fuarda yer alacak.
Kocaeli Bilişim Fuarı'nın ilki, 23-26 Kasım'da Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenecek.

Kocaeli Bilişim Fuarı'ndan yapılan açıklamaya göre, fuar kapsamında, sanal ve artırılmış gerçeklikle  Türkiye ve dünyada bilişim sektöründe teknolojinin geldiği son nokta ortaya konacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve dört gün boyunca 10.00 ila 18.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan 1.  KocaeliBilişim Fuarı'nın ana teması "Sanal ve Artırılmış Gerçeklik" olarak belirlendi.

Ziyaretçiler fuarda ilginç teknolojilerle tanışacak. Özellikle savunma alanındaki milli kurumların katılımıyla bilişimde ülkenin geldiği düzey gözler önüne serilecek.

Robot Sanbot da geliyor

Prorobotek firmasının getirdiği ve teknolojik birçok özelliği bulunan insansı robot Sanbot, fuarda düzenlenecek etkinliğe gelenleri karşılayarak yönlendirmelerde bulunacak.

Sanbot, bankalar, havalimanları, alışveriş merkezleri, perakende sektörü, hastaneler, oteller, restoranlar, okullar, fuarlar, evlerde servis, karşılama ve yönlendirme, turizm, eğlence, eğitim, satış, ev hizmeti ve güvenlik amaçlı görev alıyor. Sanbot, görev aldığı alanlarda insanlarla sıcak bir diyalog kuruyor. Sanbot'un, riskli yolcular için yüz tanıma, yolcuların isteklerini özenle cevaplama, bilgi tabanı ve çoklu dil, yolcuların çağrı merkezi ile görüntülü görüşme yapabilmesini sağlama, karmaşık soruları iletme gibi fonksiyonları bulunuyor. Sanbot nereye giderseniz gidin sizi takip edebiliyor, dans edebiliyor, istenilen müzikleri çalabiliyor.

Teknolojinin devleri katılıyor

Öte yandan sanal gerçeklik uygulamaları, en gelişmiş uçuş simülatörleri, 3D yazıcılar, mobil uygulamalar, akıllı şehir sistemleri, inovatif ürünler ve görüntüleme sistemleri, sosyal medya uygulamaları, gelişmiş robotik uygulamalar gibi projelerin yanı sıra bilişim sektörünün baş döndürücü hızına eşlik edecek uygulamalarla 1.  Kocaeli Bilişim Fuarı, adeta bir bilişim festivaline dönüşecek.

Turkcell,  Microsoft,  Samsung,  Türk Telekom,  Vestel, General Mobile,  Havelsan, Casper ve  Canon gibi firmaların yanı sıra  Kocaeli'den bilişim firmalarının ürünleri de sergilenecek.  Kocaeli Üniversitesi,  Gebze Teknik Üniversitesi,  İstanbul Aydın Üniversitesi,  Doğa Koleji, Teknoloji ve İnsan Koleji gibi eğitim kurumları fuarda yer alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.