GTÜ’LÜ PROFESÖR’DEN İSU YÖNETİCİLERİNE LİDERLİK SEMİNERİ

Gebze 22.04.2016 - 09:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

GTÜ’LÜ PROFESÖR’DEN İSU YÖNETİCİLERİNE LİDERLİK SEMİNERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü yöneticilerine Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nihat Kaya tarafından “21 Yüzyıl’da Girişimci Lider” semineri verildi. Genel Müdür İlhan Bayram’ın da takip ettiği seminerde konuşan Prof. Dr. Nihat Kaya, lideri olmayan toplum ve organizasyonların vizyon oluşturamadığını ve geleceğe kendilerini taşıyamadıklarını söyleyerek,” Değerlerine bağlı her insanın bu hayatta bir iz bırakabileceği vizyon ve hedeflerinin olması lazım.”dedi. TOPLUM VE ORGANİZASYONLARDA LİDERLİK ÖNEMLİ İSU Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminere Genel Müdür İlhan Bayram, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve Şube Müdürleri katıldı. Liderlik kavramının toplum ve organizasyonlar için önemini anlatan GTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nihat Kaya, ”Lideri olmayan toplumlar, lideri olmayan organizasyonlar vizyon oluşturamazlar ve geleceğe de kendilerini taşımakta oldukça zorluk çekerler. Bu manada tarihimizden dikkat edersek, yükseliş dönemlerimizde ve özellikle tüm dünya açısından birçok yeniliğe,gelişmeye ve ilerlemeye imza atarken özellikle liderlik fonksiyonu çok önemli işlevleri olduğunu görüyoruz.”dedi. DEĞER VE İLKELER ÖLÇÜŞMELİ Batı ve İslam Medeniyeti’nden örnekler ile bilgiler veren Prof. Dr. Nihat Kaya,yönetim bilimlerinin uygulanan toplumlar üzerinde ve bu toplumların sahip olduğu değer yargıları ve ilkelerinin ölçüşmesi gerektiğini  belirterek, ”Eğer bu ikisini beraber bir araya getirirseniz başarıya da önemli ölçüde imza atmış oluyorsunuz.” diye konuştu. VİZYON VE İZ BIRAKMA Liderlikte vizyonun önemine de vurgu yapan Prof. Dr. Kaya, şunları kaydetti,”Her insanın bu hayatta bir iz bırakabileceği vizyonu ve hedeflerinin olması lazım. Buna ah vah etmeden, vakit geçmeden ortaya konulabilecek hususlar olması lazım. Mutlaka dünyada iz bırakmak gerekir. Bu sadece kendimiz için değil bunu başkaları için de olması lazım. Bunu biz gerçekleştirdiğimiz ölçüde, yaptığımız iş olsun özel hayatımız da olsun, ne kadar gerçekleştirirsek aslında o kadar başarılı lider yönetici olmamız da kaçınılmaz olur.” GENEL MÜDÜR BAYRAM,”HERKES KENDİ ALANINDA LİDER” İSU Genel  Müdürü İlhan Bayram da, düzenledikleri seminere katılımından ve verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür ederek, ”Herkes kendi alanında, kendi sahasında ve kendi çevresinde lider;ailesinde olsun olduğu yerde olsun. Aslında her kişi kendi hayatını, kendi çevresini yönetirken kurallara, verilenlere riayet etmesi lazım. Seminerde verdiği bilgiler ve analizler ile bizlere farklı bir pencere açtığı için, belki aslında “Sizin medeniyetinizde var bunlar, siz kendinize bir dönün bakın” dediği için hocama teşekkür ediyorum.”dedi. Genel Müdür Bayram, katılımından dolayı GTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nihat Kaya’ya teşekkür ederek günün anısına fincan takımı hediye etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü yöneticilerine Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nihat Kaya tarafından “21 Yüzyıl’da Girişimci Lider” semineri verildi. Genel Müdür İlhan Bayram’ın da takip ettiği seminerde konuşan Prof. Dr. Nihat Kaya, lideri olmayan toplum ve organizasyonların vizyon oluşturamadığını ve geleceğe kendilerini taşıyamadıklarını söyleyerek,” Değerlerine bağlı her insanın bu hayatta bir iz bırakabileceği vizyon ve hedeflerinin olması lazım.”dedi.

TOPLUM VE ORGANİZASYONLARDA LİDERLİK ÖNEMLİ

İSU Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminere Genel Müdür İlhan Bayram, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve Şube Müdürleri katıldı. Liderlik kavramının toplum ve organizasyonlar için önemini anlatan GTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nihat Kaya, ”Lideri olmayan toplumlar, lideri olmayan organizasyonlar vizyon oluşturamazlar ve geleceğe de kendilerini taşımakta oldukça zorluk çekerler. Bu manada tarihimizden dikkat edersek, yükseliş dönemlerimizde ve özellikle tüm dünya açısından birçok yeniliğe,gelişmeye ve ilerlemeye imza atarken özellikle liderlik fonksiyonu çok önemli işlevleri olduğunu görüyoruz.”dedi.

DEĞER VE İLKELER ÖLÇÜŞMELİ

Batı ve İslam Medeniyeti’nden örnekler ile bilgiler veren Prof. Dr. Nihat Kaya,yönetim bilimlerinin uygulanan toplumlar üzerinde ve bu toplumların sahip olduğu değer yargıları ve ilkelerinin ölçüşmesi gerektiğini  belirterek, ”Eğer bu ikisini beraber bir araya getirirseniz başarıya da önemli ölçüde imza atmış oluyorsunuz.” diye konuştu.

VİZYON VE İZ BIRAKMA

Liderlikte vizyonun önemine de vurgu yapan Prof. Dr. Kaya, şunları kaydetti,”Her insanın bu hayatta bir iz bırakabileceği vizyonu ve hedeflerinin olması lazım. Buna ah vah etmeden, vakit geçmeden ortaya konulabilecek hususlar olması lazım. Mutlaka dünyada iz bırakmak gerekir. Bu sadece kendimiz için değil bunu başkaları için de olması lazım. Bunu biz gerçekleştirdiğimiz ölçüde, yaptığımız iş olsun özel hayatımız da olsun, ne kadar gerçekleştirirsek aslında o kadar başarılı lider yönetici olmamız da kaçınılmaz olur.”

GENEL MÜDÜR BAYRAM,”HERKES KENDİ ALANINDA LİDER”

İSU Genel  Müdürü İlhan Bayram da, düzenledikleri seminere katılımından ve verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür ederek, ”Herkes kendi alanında, kendi sahasında ve kendi çevresinde lider;ailesinde olsun olduğu yerde olsun. Aslında her kişi kendi hayatını, kendi çevresini yönetirken kurallara, verilenlere riayet etmesi lazım. Seminerde verdiği bilgiler ve analizler ile bizlere farklı bir pencere açtığı için, belki aslında “Sizin medeniyetinizde var bunlar, siz kendinize bir dönün bakın” dediği için hocama teşekkür ediyorum.”dedi.

Genel Müdür Bayram, katılımından dolayı GTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nihat Kaya’ya teşekkür ederek günün anısına fincan takımı hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.