GTÜ Öğrenim Üyesinin Başarısı

Gebze 07.09.2018 - 16:09, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

GTÜ Öğrenim Üyesinin Başarısı

Geleceğin teknolojisi nanoteknoloji alanında çalışan bilim uzmanlarının ürettikleri bilimsel çıktıları değerlendiren Webometrics, bu alanın en başarılı bin 800 bilim insanını açıkladı.

 Türkiye’den 15 bilim insanının girdiği listede GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Ziya Öztürk’te yer aldı. İspanya Ulusal Araştırma Konseyi (CSIC) bünyesinde faaliyet gösteren araştırma grubu "Cybermetrics Lab" tarafından yapılan Webometrics sıralamasında GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Ziya Öztürk dünyanın en iyi nanoteknoloji-nanobilim uzmanları arasında gösterildi. Sıralamada bilimsel ürünlerin etkinliğini ortaya koyan H-indeks, atıf sayısı, doküman sayısı gibi geçerliliği ve güvenilirliği yüksek olan bilimsel kriterler kullanıldı. Webometrics, bu güncel sıralamada H-indeksi 20’nin altında olan bilim insanlarını değerlendirme dışında bıraktı. TÜRKİYE’DEN SADECE 15 AKADEMİSYEN Dünyanın en kapsamlı akademik performans sıralama sistemi olan Webometrics’de Türkiye’den sadece 15 akademisyen listede yer alabildi. GTÜ’de katıhal aygıtlar ve sensörler, nanoyapılı metal oksit yarı iletken algılayıcıların sentezi, karakterizasyonu ve kimyasal sensör olarak uygulamalarına yönelik çalışmaları olan Prof. Dr. Zafer Ziya ÖZTÜRK halen nefes analizi amaçlı hastalık biyobelirteçlerine yönelik ve hava kalitesi ve güvenlik uygulamalarına yönelik nanoyapılı biyokimyasal sensörler geliştirilmesi çalışmalarını yürütmektedir. GTÜ ailesi olarak Hocamıza çalışmalarında başarılar dileriz.
Geleceğin teknolojisi nanoteknoloji alanında çalışan bilim uzmanlarının ürettikleri bilimsel çıktıları değerlendiren Webometrics, bu alanın en başarılı bin 800 bilim insanını açıkladı.

 Türkiye’den 15 bilim insanının girdiği listede GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Ziya Öztürk’te yer aldı. İspanya Ulusal Araştırma Konseyi (CSIC) bünyesinde faaliyet gösteren araştırma grubu "Cybermetrics Lab" tarafından yapılan Webometrics sıralamasında GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Ziya Öztürk dünyanın en iyi nanoteknoloji-nanobilim uzmanları arasında gösterildi. Sıralamada bilimsel ürünlerin etkinliğini ortaya koyan H-indeks, atıf sayısı, doküman sayısı gibi geçerliliği ve güvenilirliği yüksek olan bilimsel kriterler kullanıldı. Webometrics, bu güncel sıralamada H-indeksi 20’nin altında olan bilim insanlarını değerlendirme dışında bıraktı.

TÜRKİYE’DEN SADECE 15 AKADEMİSYEN

Dünyanın en kapsamlı akademik performans sıralama sistemi olan Webometrics’de Türkiye’den sadece 15 akademisyen listede yer alabildi. GTÜ’de katıhal aygıtlar ve sensörler, nanoyapılı metal oksit yarı iletken algılayıcıların sentezi, karakterizasyonu ve kimyasal sensör olarak uygulamalarına yönelik çalışmaları olan Prof. Dr. Zafer Ziya ÖZTÜRK halen nefes analizi amaçlı hastalık biyobelirteçlerine yönelik ve hava kalitesi ve güvenlik uygulamalarına yönelik nanoyapılı biyokimyasal sensörler geliştirilmesi çalışmalarını yürütmektedir. GTÜ ailesi olarak Hocamıza çalışmalarında başarılar dileriz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.