19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

GTÜ Türkiye’nin en iyi 7. üniversitesi

Gebze 20.09.2017 - 13:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

GTÜ Türkiye’nin en iyi 7. üniversitesi

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan "URAP Araştırma Laboratuvarı", Türkiye'nin en iyi üniversitesi sıralamasını açıkladı. Kocaeli Üniversite listede 34’sırada yer alırken Gebze Teknik Üniversitesi ise gururumuz oldu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan "URAP Araştırma Laboratuvarı", Türkiye'nin en iyi üniversitesi sıralamasını açıkladı. Sıralamada, "makale sayısı", "öğretim üyesi başına düşen makale sayısı", "atıf sayısı", "öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı", "toplam bilimsel doküman sayısı", "öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı", "doktora mezun sayısı", "doktora öğrenci oranı", "öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı" olmak üzere, 9 kriter esas alındı. Sıralayama göre Türkiye’nin en iyi üniversitesi Orta Doğu Teknik Üniversitesi oldu. ODTÜ’yü Hacettepe Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi. Türkiye’nin en büyük üniversitelerinde biri olması ile övündüğümüz Kocaeli Üniversitesi ise bu kriterleri yeteri kadar karşılamadığı ortaya çıktı. KOÜ listede 34 sırada yer aldı. İlimizde kurulu bir diğer üniversite olan Gebze teknik Üniversitesi (GTÜ) ise gururumuz oldu. GTÜ Türkiye’nin en iyi 7. üniversitesi oldu.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan "URAP Araştırma Laboratuvarı", Türkiye'nin en iyi üniversitesi sıralamasını açıkladı. Kocaeli Üniversite listede 34’sırada yer alırken Gebze Teknik Üniversitesi ise gururumuz oldu.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan "URAP Araştırma Laboratuvarı", Türkiye'nin en iyi üniversitesi sıralamasını açıkladı. Sıralamada, "makale sayısı", "öğretim üyesi başına düşen makale sayısı", "atıf sayısı", "öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı", "toplam bilimsel doküman sayısı", "öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı", "doktora mezun sayısı", "doktora öğrenci oranı", "öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı" olmak üzere, 9 kriter esas alındı. Sıralayama göre Türkiye’nin en iyi üniversitesi Orta Doğu Teknik Üniversitesi oldu. ODTÜ’yü Hacettepe Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi. Türkiye’nin en büyük üniversitelerinde biri olması ile övündüğümüz Kocaeli Üniversitesi ise bu kriterleri yeteri kadar karşılamadığı ortaya çıktı. KOÜ listede 34 sırada yer aldı. İlimizde kurulu bir diğer üniversite olan Gebze teknik Üniversitesi (GTÜ) ise gururumuz oldu. GTÜ Türkiye’nin en iyi 7. üniversitesi oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.