GTÜ Ukrayna için Katılımcı Çağrısı Yapıyor

Gebze 19.09.2018 - 22:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

GTÜ Ukrayna için Katılımcı Çağrısı Yapıyor

Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı kapsamında Gebze Teknik Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi tarafından yürütülen ‘Discover Differents Cultures with EVS (AGH ile Yeni Kültürler Keşfet)’ adlı proje kapsamında 60 gün süreyle Ukrayna’da projeye katılacak asil ve yedek gönüllüler seçilecek.

Proje hakkında GTÜ sitesinde yapılan açıklamada, “Katılımcıların farklı bir ülke ve kültürü tanıma olanağı bulmaları, dil yeteneklerini geliştirmeleri ve aynı zamanda farklı ülkelerden gelen gönüllüler ile ortak faaliyetler yürütürken birçok anlamda kendilerini geliştirmeleri amaçlanmaktadır. Katılımcılar aynı zamanda ülkemizi ve Türk kültürünü yabancı bir ülkede tanıtarak bir nevi kültür elçiliği yapacaklardır. Proje sonunda katılımcıların özgüvenlerinin artması, iletişim becerilerinin gelişmesi, iş hayatına atılacak gençler için profesyonel bir tecrübe sağlanması hedeflenmektedir. PROJE FAALİYETLERİ Katılımcılar, çocuk kampları, evsiz insanların bakımı ve desteklenmesi işleri, yabancı dil eğitimi ve dil kampları, ulusal kültür dernekleri ile yürütülen faaliyetler, konferanslar, gezi ve yerel kültür eğitimleri vb. konulu projelerde gönüllü görevler üstlenecektir. BAŞVURU BELGELERİ: Başvuru Formu, İngilizce Europass Özgeçmiş, İngilizce Motivasyon mektubu, Başvurular şahsen veya posta yoluyla alınacaktır. E-posta yoluyla gönderilen formlar kabul edilmeyecektir.  Başvuru Tarihleri: 10 Eylül-28 Eylül 2018. Başvurular değerlendirildikten sonra mülakata katılmaya hak kazanan adayların listesi ve mülakat tarihi web sayfamızda ilan edilecektir. Talep doğrultusunda asil ve yedek liste oluşturulacaktır. Proje yol parası, yeme-içme, konaklama, cep harçlığı karşılanacak ve proje sonunda gönüllülere youthpass sertifikası verilecektir. PROJE HAREKETLİLİK TAKVİMİ Gönüllü hizmet süresi;  23 Ekim – 20 Aralık 2018, 19 Ocak – 18 Mart 2019, 10 Nisan – 7 Haziran 2019, 3 Temmuz – 30 Ağustos 2019, 10 Eylül – 7 Kasım 2019, 5 Aralık 2019 – 1 Şubat 2020 KÜBRA AKABALI    
Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı kapsamında Gebze Teknik Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi tarafından yürütülen ‘Discover Differents Cultures with EVS (AGH ile Yeni Kültürler Keşfet)’ adlı proje kapsamında 60 gün süreyle Ukrayna’da projeye katılacak asil ve yedek gönüllüler seçilecek.

Proje hakkında GTÜ sitesinde yapılan açıklamada, “Katılımcıların farklı bir ülke ve kültürü tanıma olanağı bulmaları, dil yeteneklerini geliştirmeleri ve aynı zamanda farklı ülkelerden gelen gönüllüler ile ortak faaliyetler yürütürken birçok anlamda kendilerini geliştirmeleri amaçlanmaktadır. Katılımcılar aynı zamanda ülkemizi ve Türk kültürünü yabancı bir ülkede tanıtarak bir nevi kültür elçiliği yapacaklardır. Proje sonunda katılımcıların özgüvenlerinin artması, iletişim becerilerinin gelişmesi, iş hayatına atılacak gençler için profesyonel bir tecrübe sağlanması hedeflenmektedir.

PROJE FAALİYETLERİ

Katılımcılar, çocuk kampları, evsiz insanların bakımı ve desteklenmesi işleri, yabancı dil eğitimi ve dil kampları, ulusal kültür dernekleri ile yürütülen faaliyetler, konferanslar, gezi ve yerel kültür eğitimleri vb. konulu projelerde gönüllü görevler üstlenecektir.

BAŞVURU BELGELERİ:

Başvuru Formu, İngilizce Europass Özgeçmiş, İngilizce Motivasyon mektubu, Başvurular şahsen veya posta yoluyla alınacaktır. E-posta yoluyla gönderilen formlar kabul edilmeyecektir.  Başvuru Tarihleri: 10 Eylül-28 Eylül 2018. Başvurular değerlendirildikten sonra mülakata katılmaya hak kazanan adayların listesi ve mülakat tarihi web sayfamızda ilan edilecektir. Talep doğrultusunda asil ve yedek liste oluşturulacaktır. Proje yol parası, yeme-içme, konaklama, cep harçlığı karşılanacak ve proje sonunda gönüllülere youthpass sertifikası verilecektir.

PROJE HAREKETLİLİK TAKVİMİ

Gönüllü hizmet süresi;  23 Ekim – 20 Aralık 2018, 19 Ocak – 18 Mart 2019, 10 Nisan – 7 Haziran 2019, 3 Temmuz – 30 Ağustos 2019, 10 Eylül – 7 Kasım 2019, 5 Aralık 2019 – 1 Şubat 2020

KÜBRA AKABALI

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.