GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

GTÜ, ÜniAr memnuniyet sıralamasında 4.cü

Gebze 07.08.2020 - 13:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

GTÜ, ÜniAr memnuniyet sıralamasında 4.cü

ÜniAr Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2020 sonuçları açıklandı. GTÜ, geçen yıl 5. olduğu Genel Memnuniyet Sıralamasında 4. Sıraya yükseldi. Lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerinden geri bildirimler toplayarak Türk Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından hazırlanan ‘Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2020’ sonuçları açıklandı. Bir önceki araştırmada Genel Memnuniyet Sıralamasında 5. olan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) bir kademe yükselerek 4. sıraya yerleşti. Altı farklı kategoride yapılan memnuniyet araştırmasında GTÜ 5 alanda A Plus derecesi alarak önemli bir başarıya imza attı. Ayrıca GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, TÜMA 2020'de “ÜniAr Üstün Performans Bronz Ödülü” ne layık görüldü. GTÜ A PLUS ÜNİVERSİTE Toplam 125’i devlet, 67’si vakıf olmak üzere 192 üniversitenin dahil edildiği araştırmada GTÜ’nün A Plus ile derecelendirildiği alanlar; “Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığı, Akademik Destek ve İlgi, Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet, Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği, Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” oldu. Araştırmada “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu” kategorisinde de A puanı ile değerlendirilen GTÜ böylece başarısını ve gelişiminin sürekliliğini kanıtlamış oldu. ÜNİAR ÜniAr, üniversite ve yükseköğretim üzerine araştırmalar yapan bağımsız bir araştırma laboratuvarı olup, Türk Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Öğrenci deneyimini zenginleştirerek üniversiteleri daha öğrenci merkezli üniversite olma yolunda bir yol gösterici olmak ve stratejik planlarına ve hizmet kalitesi duyarlılığını artırmak için yönetimlere veri sağlamak gayesiyle 2016’dan itibaren üniversiteleri öğrencilerin tatminkârlık düzeylerine göre sıralamaktadır.

ÜniAr Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2020 sonuçları açıklandı. GTÜ, geçen yıl 5. olduğu Genel Memnuniyet Sıralamasında 4. Sıraya yükseldi. Lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerinden geri bildirimler toplayarak Türk Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından hazırlanan ‘Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2020’ sonuçları açıklandı. Bir önceki araştırmada Genel Memnuniyet Sıralamasında 5. olan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) bir kademe yükselerek 4. sıraya yerleşti. Altı farklı kategoride yapılan memnuniyet araştırmasında GTÜ 5 alanda A Plus derecesi alarak önemli bir başarıya imza attı. Ayrıca GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, TÜMA 2020'de “ÜniAr Üstün Performans Bronz Ödülü” ne layık görüldü.

GTÜ A PLUS ÜNİVERSİTE

Toplam 125’i devlet, 67’si vakıf olmak üzere 192 üniversitenin dahil edildiği araştırmada GTÜ’nün A Plus ile derecelendirildiği alanlar; “Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığı, Akademik Destek ve İlgi, Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet, Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği, Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” oldu. Araştırmada “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu” kategorisinde de A puanı ile değerlendirilen GTÜ böylece başarısını ve gelişiminin sürekliliğini kanıtlamış oldu.

ÜNİAR

ÜniAr, üniversite ve yükseköğretim üzerine araştırmalar yapan bağımsız bir araştırma laboratuvarı olup, Türk Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Öğrenci deneyimini zenginleştirerek üniversiteleri daha öğrenci merkezli üniversite olma yolunda bir yol gösterici olmak ve stratejik planlarına ve hizmet kalitesi duyarlılığını artırmak için yönetimlere veri sağlamak gayesiyle 2016’dan itibaren üniversiteleri öğrencilerin tatminkârlık düzeylerine göre sıralamaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.