GTÜ ve TÜBİTAK MAM’dan İşbirliği

Gebze 16.01.2018 - 10:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

GTÜ ve TÜBİTAK MAM’dan İşbirliği

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ve Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK MAM) ortak proje üretimi konusunda işbirliği yapıyor.

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, “Coğrafi olarak yakın olduğumuz GTÜ ile uzun yıllardan beri gerek bilim insanlarının değişimi gerekse ortak proje üretimi konularında işbirliği yapıyoruz. Yapacağımız yeni çalışmalar ile üniversitemizin GTÜ’nün araştırma üniversitesi aşamasında çıktığı yolda katkıda bulunacağız. Mevcut işbirliğimizi ileriye taşıyacak yeni çalışmalar konusunda her zaman GTÜ’nün destekçisi olacağız.” dedi. DEVAM EDECEK TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan’ın ardından GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün konuştu. Rektör Görgün, “Gebze Teknik Üniversitesi ürettiği bilgiyi ekonomiye dönüştürüyor ve ticarileştiriyor. Ulusal ve uluslararası patentlerin yazılması, teşvik edilmesi, öğrencilerimizin dahi sürecin içine katılması konusunda sistematik yaklaşımlarımız oluyor. Bunların sonuçları da bu endekslerle alıyoruz. Üniversitemizin konumu bilimsel gelişme açısından önemli. TÜBİTAK’ın araştırma enstitülerinin hemen komşusu olan, yanında Türk Standartları Enstitüsü’nün araştırma laboratuvarlarının olduğu, Bilişim Vadisi’nin olduğu, sanayinin kalbinde olan bir üniversite olarak bu avantaj ve fırsatları değerlendirebilen bir yaklaşımla yenilikçilik ve girişimcilik endeksine hazırlandık. TÜBİTAK MAM ile çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek.” diye konuştu.
Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ve Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK MAM) ortak proje üretimi konusunda işbirliği yapıyor.

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, “Coğrafi olarak yakın olduğumuz GTÜ ile uzun yıllardan beri gerek bilim insanlarının değişimi gerekse ortak proje üretimi konularında işbirliği yapıyoruz. Yapacağımız yeni çalışmalar ile üniversitemizin GTÜ’nün araştırma üniversitesi aşamasında çıktığı yolda katkıda bulunacağız. Mevcut işbirliğimizi ileriye taşıyacak yeni çalışmalar konusunda her zaman GTÜ’nün destekçisi olacağız.” dedi.

DEVAM EDECEK

TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan’ın ardından GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün konuştu. Rektör Görgün, “Gebze Teknik Üniversitesi ürettiği bilgiyi ekonomiye dönüştürüyor ve ticarileştiriyor. Ulusal ve uluslararası patentlerin yazılması, teşvik edilmesi, öğrencilerimizin dahi sürecin içine katılması konusunda sistematik yaklaşımlarımız oluyor. Bunların sonuçları da bu endekslerle alıyoruz. Üniversitemizin konumu bilimsel gelişme açısından önemli. TÜBİTAK’ın araştırma enstitülerinin hemen komşusu olan, yanında Türk Standartları Enstitüsü’nün araştırma laboratuvarlarının olduğu, Bilişim Vadisi’nin olduğu, sanayinin kalbinde olan bir üniversite olarak bu avantaj ve fırsatları değerlendirebilen bir yaklaşımla yenilikçilik ve girişimcilik endeksine hazırlandık. TÜBİTAK MAM ile çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.