19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

GTÜ’ye bir TÜBİTAK desteği daha!

Gebze 15.01.2019 - 14:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

GTÜ’ye bir TÜBİTAK desteği daha!

Ülkemizin 2023 yılı hedefleri kapsamında sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli   insan kaynağının üniversite sanayi işbirliği ile yetiştirilmesi, sanayide doktoralı araştırmacı istihdamının     teşvik edilmesi ve üniversite/araştırma altyapısı sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘2244 Sanayi Doktora Programı’ sonuçları açıklandı. DESTEK SAĞLANACAK TÜBİTAK Sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda 603 doktora öğrencisinin yetiştirilmesine yönelik toplam 147 farklı işbirliği protokolü ile başvuru yapıldığı, bunlardan 33 farklı üniversitenin, 77 farklı firma ile yaptığı işbirliği projesinin desteklenmeye hak kazandığı açıklandı. Desteklenecek 120 farklı proje aracılığıyla sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda 517 doktora öğrencisi yetiştirilecek ve doktora öğrencilerine en fazla 5 yıl süre ile aylık 4500 TL burs verilecek. Destek alan projelerde bursiyerlerin seçimi üniversiteler ve sanayi kuruluşları tarafından yapılacak. Bu öğrencilerin doktora öğrenimlerinin sonrasında sanayide istihdam edilmelerine yönelik 3 yıl boyunca istihdam desteği de sağlanacak. AR-GE VE YENİLİK TABANLI GTÜ’nün 2 sanayi kuruluşu ile gerçekleştirdiği 2244 Doktora Sanayi Programı başvuruları, TÜBİTAK tarafından destek kapsamına alındı. 2244 Doktora Sanayi Programı ile bursiyer statüsüne alınacak toplam 6 doktora öğrencimiz için Şişecam A.Ş. ile Hayat Kimya A.Ş. ile yürütülecek projelerimiz desteklenmeye hak kazandı.  Sanayide yüksek katma değerli üretimin gerçekleşmesine imkan tanıyacak nitelikli bilginin üretilmesine katkı sağlayacak programların hayata geçmesiyle üniversitemiz ve ilgili sanayi kuruluşları arasında uzun vadeli Ar-Ge ve yenilik tabanlı işbirliklerinin temelleri atılacak.

Ülkemizin 2023 yılı hedefleri kapsamında sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli   insan kaynağının üniversite sanayi işbirliği ile yetiştirilmesi, sanayide doktoralı araştırmacı istihdamının     teşvik edilmesi ve üniversite/araştırma altyapısı sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘2244 Sanayi Doktora Programı’ sonuçları açıklandı.

DESTEK SAĞLANACAK

TÜBİTAK Sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda 603 doktora öğrencisinin yetiştirilmesine yönelik toplam 147 farklı işbirliği protokolü ile başvuru yapıldığı, bunlardan 33 farklı üniversitenin, 77 farklı firma ile yaptığı işbirliği projesinin desteklenmeye hak kazandığı açıklandı. Desteklenecek 120 farklı proje aracılığıyla sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda 517 doktora öğrencisi yetiştirilecek ve doktora öğrencilerine en fazla 5 yıl süre ile aylık 4500 TL burs verilecek. Destek alan projelerde bursiyerlerin seçimi üniversiteler ve sanayi kuruluşları tarafından yapılacak. Bu öğrencilerin doktora öğrenimlerinin sonrasında sanayide istihdam edilmelerine yönelik 3 yıl boyunca istihdam desteği de sağlanacak.

AR-GE VE YENİLİK TABANLI

GTÜ’nün 2 sanayi kuruluşu ile gerçekleştirdiği 2244 Doktora Sanayi Programı başvuruları, TÜBİTAK tarafından destek kapsamına alındı. 2244 Doktora Sanayi Programı ile bursiyer statüsüne alınacak toplam 6 doktora öğrencimiz için Şişecam A.Ş. ile Hayat Kimya A.Ş. ile yürütülecek projelerimiz desteklenmeye hak kazandı.  Sanayide yüksek katma değerli üretimin gerçekleşmesine imkan tanıyacak nitelikli bilginin üretilmesine katkı sağlayacak programların hayata geçmesiyle üniversitemiz ve ilgili sanayi kuruluşları arasında uzun vadeli Ar-Ge ve yenilik tabanlı işbirliklerinin temelleri atılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.